Mozgásba lendült a város hétvégén
Utoljára módositva: 2019-06-11 09:56:28

 

Nagy élmény volt a hétvége azoknak, akik szombaton és vasárnap kilátogattak a Mozgásban az öröm nevet viselő országos rendezvényre. Másodszor szervezték meg a rendezvényt Szatmáron.

Mozgásban az öröm (Bucurie în mişcare) címmel kétnapos, különböző sportolási lehetőségeket népszerűsítő rendezvény volt hétvégén Szatmárnémetiben. A megmozdulást, ahogyan az elmúlt években is, az 11even Alapítvány a Kaufland Romániával együttműködve szervezte meg, de a lebonyolításban közreműködnek még a Cutezătorii Munţilor Ifjúsági, Turisztikai és Ökológiai Egyesület munkatársai és önkéntesei, illetve számos szatmári szervezet és egyesület is.

A Mozgásban az öröm a tavalyi sikert követően idén másodjára jött el Szatmárnémetibe; a szervezők minden évben 12 romániai várost kapcsolnak be a karavánrendezvénybe. Idén a május 4–5-i hétvégén Temesváron indult a sorozat, a következő hétvégén Craiován és Románvásáron, majd Galacon és Aradon, egy hét múlva Râmnicu Vâlceán, június 1–2-án Konstancán, Resicán és Târgoviştén, míg az elmúlt hétvégén Szatmárnémetiben és Bákón tartottak hasonló rendezvényt. A karaván ezen a hétvégén véget is ér, Máramarosszigeten és Alexandria városában lesz az utolsó két megmozdulás.

Minden évben több ezer embert mozgat meg az országos esemény, idén is sok szatmári látogatott ki a rendezvényre, hogy a szabadban való mozgás örömét másokkal átélve önfeledten sportoljon vagy szórakozzon a városközpontban. A kajakozás is a legkedveltebb lehetőségek közé tartozott, ahogy tavaly, idén is minél többen igyekeztek kihasználni a szamosi kajakozás lehetőségeit úgy szombaton, mint vasárnap.

A szervezők számos versennyel is készültek, volt sportgyaloglás, stafétajátékok, de a tánc szerelmesei is kikapcsolódhattak, hiszen több tánciskola is jelen volt, amelyek programjaiba bárki bekapcsolódhatott. Voltak flashmobok, zumba, fitnesz és számos más szabadtéri program.

A rendezvényen többször is felléptek mazsorettcsapatok, de lehetett célba lőni, és volt egészségsarok, sőt, cselgáncsbemtató is. Aki kilátogatott a rendezvényre, és részt vett a programokon, biztosan nem bánta meg.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 12.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...