Mozgásba lendült a város hétvégén
Utoljára módositva: 2019-06-11 09:56:28

 

Nagy élmény volt a hétvége azoknak, akik szombaton és vasárnap kilátogattak a Mozgásban az öröm nevet viselő országos rendezvényre. Másodszor szervezték meg a rendezvényt Szatmáron.

Mozgásban az öröm (Bucurie în mişcare) címmel kétnapos, különböző sportolási lehetőségeket népszerűsítő rendezvény volt hétvégén Szatmárnémetiben. A megmozdulást, ahogyan az elmúlt években is, az 11even Alapítvány a Kaufland Romániával együttműködve szervezte meg, de a lebonyolításban közreműködnek még a Cutezătorii Munţilor Ifjúsági, Turisztikai és Ökológiai Egyesület munkatársai és önkéntesei, illetve számos szatmári szervezet és egyesület is.

A Mozgásban az öröm a tavalyi sikert követően idén másodjára jött el Szatmárnémetibe; a szervezők minden évben 12 romániai várost kapcsolnak be a karavánrendezvénybe. Idén a május 4–5-i hétvégén Temesváron indult a sorozat, a következő hétvégén Craiován és Románvásáron, majd Galacon és Aradon, egy hét múlva Râmnicu Vâlceán, június 1–2-án Konstancán, Resicán és Târgoviştén, míg az elmúlt hétvégén Szatmárnémetiben és Bákón tartottak hasonló rendezvényt. A karaván ezen a hétvégén véget is ér, Máramarosszigeten és Alexandria városában lesz az utolsó két megmozdulás.

Minden évben több ezer embert mozgat meg az országos esemény, idén is sok szatmári látogatott ki a rendezvényre, hogy a szabadban való mozgás örömét másokkal átélve önfeledten sportoljon vagy szórakozzon a városközpontban. A kajakozás is a legkedveltebb lehetőségek közé tartozott, ahogy tavaly, idén is minél többen igyekeztek kihasználni a szamosi kajakozás lehetőségeit úgy szombaton, mint vasárnap.

A szervezők számos versennyel is készültek, volt sportgyaloglás, stafétajátékok, de a tánc szerelmesei is kikapcsolódhattak, hiszen több tánciskola is jelen volt, amelyek programjaiba bárki bekapcsolódhatott. Voltak flashmobok, zumba, fitnesz és számos más szabadtéri program.

A rendezvényen többször is felléptek mazsorettcsapatok, de lehetett célba lőni, és volt egészségsarok, sőt, cselgáncsbemtató is. Aki kilátogatott a rendezvényre, és részt vett a programokon, biztosan nem bánta meg.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...