Munkaerő-mobilitás: kiknek jár a támogatás?
Utoljára módositva: 2019-11-07 13:06:17

A lakhatási költségek 75 százalékát, de maximum 900 lejt kifizet a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség (AJOFM) azok helyett, akik az elhelyezkedés érdekében állandó lakhelyüktől ötven kilométernél távolabb lévő településre költöznek, hozta ismét köztudomásra az ügynökség Szatmár megyei kirendeltségének sajtóosztálya.

A támogatást a munkavállalónak kell igényelnie az állandó lakhelyén területileg illetékes AJOFM-irodában, és akkor kaphatja meg, ha eleget tesz bizonyos feltételeknek. Nyilvántartott munkanélküli státuszból kell napi nyolcórás állásba kerülnie, legkevesebb egy teljes évre, és az új helyen az egyedül élő egyén saját vagy házas személy esetében családtagjaival együtt számolt keresete nem lehet több nettó ötezer lejnél. Feltétel az is, hogy a lakhatási költségeket magának kell állnia, mert ha a munkáltató fizeti a bérleti díjat, illetve a közüzemi költségeket, akkor az AJOFM nem fogja kiutalni a szubvenciót, illetve vissza fogja igényelni, ha már odaítélte a támogatást. Az ösztönzés mindaddig jár, amíg a munkaszerződés aktív, és ha három éven belül meg is szűnik a munkaviszony, folyósítják ezt, ha harminc napon belül újra munkába tud állni a kedvezményezett, írja az AJOFM tájékoztatója.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...