Művészetek tavasza — díjátadás
Utoljára módositva: 2014-06-06 20:35:08

Tegnap a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában 41 fiatal tehetség/csoport kapott díszoklevelet és pénzjutalmat eddig kifejtett munkája elismeréséül. A díjazottak műsorral is készültek.

 

A Szatmár Megyei Tanács támogatásával a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ tegnap harmadik alkalommal szervezte meg a Művészetek tavasza gálát, melynek célja a megye fiatal tehetségeinek felkarolása. Amellett, hogy lehetőséget adnak a bemutatkozásra, a díjazással bátorítják is a fiatalokat a pályán való megmaradásra. Felician Pop, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója elmondta, hogy mennyire fontos odafigyelni a fiatal tehetségekre, hiszen a gyermek- és kamaszkor az az időszak, amikor a tehetség kibontakozhat, ezután eljut abba a korba, amikor már fontosnak tartja, hogy magasabb szinten képezze magát.

 

Díjazottak

 

A díjátadó gála műsorvezetője, Nagy Orbán színművész, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ projekt- és programigazgatója bemutatta a díjazottakat, akik rövid műsort is előadtak. A magyar díjazottak közt volt Stier Alexa zongorista, aki az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum tizedik osztályos tanulója, aki jelenleg egyéves ösztöndíjjal Skóciában tanul, közben neves koncerttermekben lép fel. Higyed János Bence szintén a művészeti líceum tanulója, ő is Manfrédi Annamária zongoraosztályába jár, de trombitázni is tanul Alexandru Luţai zenetanártól. Számos versenyen díjazták. Nagy Norbert is a művészeti líceumban kezdte tanulmányait, Kolozsváron opera szakon szerzett főiskolai diplomát, jelenleg Olaszországban énekel. Gáspár Szilárd Lázáriban született, tanulmányait Kolozsváron folytatja szobrász szakon. Angyal Gellértet, a Csomaközi Általános Iskola tanulóját amiatt díjazták, mert talált egy bronzkori tárgyat, és azt átadta a múzeumnak. Díjazták a Szatmárnémeti Református Gimnázium gyermekkórusát, melynek alapítója és karnagya Higyed Gyöngyi zenetanárnő. A hatodik éve működő kórus rendszeresen lép fel hazai és magyarországi rendezvényeken, több alkalommal együtt a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztori Kórusával.

 

Elek György

[ohballada-1]

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...