Múzeumok éjszakája
Utoljára módositva: 2012-05-17 08:15:23

Május 18. a Múzeumok Nemzetközi Világnapja. Ebből az alkalomból szombatról vasárnapra virradóan a Szatmár Megyei Múzeum ismét megrendezi a múzeumok fehér éjszakáját.

Múzeumok éjszakája

A Szatmár Megyei Múzeum (Szatmárnémeti, Vasile Lucaciu utca 21. szám) központi épületében programok sora várja az érdeklődőket. Pénteken 9 órakor nyílik meg a kaktuszkiállítás, melynek megszervezésében közreműködik a szatmárnémeti Aztekium Kaktusztermesztők Egyesülete. 13 órától az Aurel Popp Emlékházban Aurel Popp francia időszaka címmel szerveznek szemináriumot, az I. C. Bratianu Iskolaközpont tanulói közreműködésével. Szombaton 17 órától a Vécsey–házban A vendéglői zene a XX. század közepén címmel nyílik tárlat, ugyanitt 20 órától társasági táncbemutató lesz a Loga Dance közreműködésével. 21.30 órától a nagyváradi Mária királynő színtársulat mutatja be a Biloxi blues című darabot a D–na Stanca Kollégium diákjainak a közreműködésével. 19 órától a Megyei Múzeumban könnyűzenei műsort ad az Inedit együttes, fellép az “Emilian Onciu” folkegyüttes, 21 órától a Gyermekek Palotája tanulóinak műsora zárja a rendezvényt. A rendezvények keretében a tárlatok szombaton 17 és vasárnap hajnali 1 óra között ingyenesen látogathatóak. A Tűzoltótorony május 19-én szintén speciális órarend szerint, 15 és 23 óra között tart nyitva.

A tasnádi városi múzeumban pénteken 18 órakor nyílik meg Vasile, Maria és Ioana Sabau képzőművészeti kiállítása. Az intézményben, csakúgy mint a nagykárolyi Károlyi-kastélyban szombaton 17 és vasárnap hajnali 1 óra között is várják a látogatókat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...