Nagy a csend a Szatmárnémeti VSK ügyében
Utoljára módositva: 2019-08-14 13:45:10

Egyelőre senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz a Szatmárnémeti Városi Sportklub labdarúgócsapatának a jövője.

A legények megtették a magukét, és a pályán kiharcolták a Liga 3-ba való feljutást, majd Ritli Zoltán vezetőedzővel megkezdték a felkészülést is a 2019–2020-as idényre. A folytatásban viszont történt valami, ami miatt a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) megadta ugyan a VSK-nak a szereplési licencet, de nem fogadta el a klub nevezését. A VSK vezetői azt mondják, hogy a határidő lejárta után fizették ki a 20 ezer lej kauciót, és ez lehetett az oka annak, hogy utólag a FRF etikai bizottsága is elutasította a szatmáriak nevezési kérelmét.

A VSK vezetői állítják, hogy törvényesen jártak el, hiszen tanácsi határozat nélkül nem vehetnek ki a közpénzből. Értetlenül állnak az ügy előtt, mivel ha ez volt az egyetlen akadály, akkor utólag miért nem lehetett elfogadni a nevezési díjat? Ráadásul, a FRF most a Liga 3-ból az elmúlt idényben kiesett csapatokkal tölti fel az üresen maradt helyeket, sokuknak még licencük, vagy csak utólag elfogadott tagságuk van a szövetségnél. De olyan klub is van – lásd Zilahi SCM –, amely a nevezés előtt alakult meg, a Liga 3-ba való feljutást ugyanis egy másik csapat harcolta ki, csak rákényszerítették őket, hogy adja át a helyét.

Mint ismeretes, a VSK megóvta az etikai bizottság döntését, de a FRF fellebbviteli bizottsága nem sieti el a döntéshozatalt. Próbáltuk tegnap hívni a FRF sajtóosztályát, hogy megtudjuk: kitűzték már a gyűlés időpontját? Viszont ott senki sem válaszolt hívásunkra. A bajnokság kezdése viszont már itt van, jövő hétvégén már az első forduló meccseit rendezik, és úgy tűnik, hogy a FRF-t érdekli a legkevésbé, ha az a szatmáriakkal, vagy nélkülük lesz.

Azt viszont a Răzvan Burleanu által vezetett FRF elfelejti, hogy több tucat ember éves munkájával játszadozik. Ritli Zoltán edző felfüggesztette a felkészülési programot, de még egyik legény sem kérte szerződése felbontását. Azt sem lehet tudni még, hogy a VSK vállalna-e még egy Liga 4-es idényt, vagy megszüntetik a focicsapatot?

Ezek mind olyan kérdések, amire most nem is lenne érdemes választ adni, viszont jó, ha foglalkoztat. Viszont a fellebbviteli bizottság gyűlése után minden képen elhangzanak ezek a kérdések hivatalos formában is, hiszen közpénzből fenntartott csapatról van szó…

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 29.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...