Nagy a csend a Szatmárnémeti VSK ügyében
Utoljára módositva: 2019-08-14 13:45:10

Egyelőre senki nem tudja megmondani, hogy mi lesz a Szatmárnémeti Városi Sportklub labdarúgócsapatának a jövője.

A legények megtették a magukét, és a pályán kiharcolták a Liga 3-ba való feljutást, majd Ritli Zoltán vezetőedzővel megkezdték a felkészülést is a 2019–2020-as idényre. A folytatásban viszont történt valami, ami miatt a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) megadta ugyan a VSK-nak a szereplési licencet, de nem fogadta el a klub nevezését. A VSK vezetői azt mondják, hogy a határidő lejárta után fizették ki a 20 ezer lej kauciót, és ez lehetett az oka annak, hogy utólag a FRF etikai bizottsága is elutasította a szatmáriak nevezési kérelmét.

A VSK vezetői állítják, hogy törvényesen jártak el, hiszen tanácsi határozat nélkül nem vehetnek ki a közpénzből. Értetlenül állnak az ügy előtt, mivel ha ez volt az egyetlen akadály, akkor utólag miért nem lehetett elfogadni a nevezési díjat? Ráadásul, a FRF most a Liga 3-ból az elmúlt idényben kiesett csapatokkal tölti fel az üresen maradt helyeket, sokuknak még licencük, vagy csak utólag elfogadott tagságuk van a szövetségnél. De olyan klub is van – lásd Zilahi SCM –, amely a nevezés előtt alakult meg, a Liga 3-ba való feljutást ugyanis egy másik csapat harcolta ki, csak rákényszerítették őket, hogy adja át a helyét.

Mint ismeretes, a VSK megóvta az etikai bizottság döntését, de a FRF fellebbviteli bizottsága nem sieti el a döntéshozatalt. Próbáltuk tegnap hívni a FRF sajtóosztályát, hogy megtudjuk: kitűzték már a gyűlés időpontját? Viszont ott senki sem válaszolt hívásunkra. A bajnokság kezdése viszont már itt van, jövő hétvégén már az első forduló meccseit rendezik, és úgy tűnik, hogy a FRF-t érdekli a legkevésbé, ha az a szatmáriakkal, vagy nélkülük lesz.

Azt viszont a Răzvan Burleanu által vezetett FRF elfelejti, hogy több tucat ember éves munkájával játszadozik. Ritli Zoltán edző felfüggesztette a felkészülési programot, de még egyik legény sem kérte szerződése felbontását. Azt sem lehet tudni még, hogy a VSK vállalna-e még egy Liga 4-es idényt, vagy megszüntetik a focicsapatot?

Ezek mind olyan kérdések, amire most nem is lenne érdemes választ adni, viszont jó, ha foglalkoztat. Viszont a fellebbviteli bizottság gyűlése után minden képen elhangzanak ezek a kérdések hivatalos formában is, hiszen közpénzből fenntartott csapatról van szó…

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...