Nagy Aszfaltozás — ma szerződnek
Utoljára módositva: 2016-12-29 10:23:24

Ma délben kerül aláírásra az a szerződés, mely által a nagykárolyi önkormányzat vezetője, Kovács Jenő polgármester megbízza a szilágyperecsenyi Drum Construct Kft. nevű céget a Nagykárolyban kivitelezésre kerülő Nagy Aszfaltozás munkálatainak elvégzésével.

 

Lejárt a fellebbezési határidő, s mivel egyetlen jelentkező sem óvta meg a hetekkel ezelőtt nyilvánosságra hozott hírt, ma délben aláírják a szerződést azzal a szilágyperecsenyi, Drum Construct Kft. nevű céggel, amely a legkedvezőbb ajánlatot tette a Nagy Aszfaltozás néven futó projekt kivitelezésének elnyeréséért folytatott versenyben. Kovács Jenő polgármestert nagy elégedettséggel töltötte el a hír, mondván: nem is számított rá, hogy elmaradnak az óvások, s azt is hozzátette, hogy reméli, ez egyfajta pozitív előjele annak, hogy a munkálatok is hasonló gördülékenységgel folynak majd le.

„Külön kiemelném a projekten dolgozó csapat érdemét. Pető Ivett mérnöknő irányította ezt a nem kis egyeztetéssel és odafigyeléssel összeállított projektet, s az ő és az általa irányított csapat érdeme ez a siker” — mondta Kovács.

„Négy csomagra van elosztva ez a munka, s az egészet ez a szilágyperecsenyi cég nyerte meg. Ők tették az anyagilag legkedvezőbb ajánlatot, s ez alapján lettek kiválasztva” — mondta a polgármester.

Kérdésre válaszolva Kovács kifejtette: nagyon bízik benne, hogy a kedvező ár nem megy a minőség rovására, hiszen már dolgoztak ezzel a céggel, s a munkájával akkor elégedettek voltak. Természetesen a rizikó minden aszfaltozási munkálattal megvan, akkor is, ha egy olyan cég nyeri a licitet, amely magasabb árajánlatot tesz, azonban a cég ötéves garanciát vállal az elvégzett munkára.

Több aszfaltozási munkálat is zajlott már Nagykárolyban az elmúlt években. Az egyik emlékezetes a város egyik leghosszabb utcájának, az Ágostonnak az aszfaltozása volt. A teljesen megújuló utca a felújítás óta többször volt újratömve, de folyamatosan kátyúsodik, a kanálisfedeleknél süllyed is, illetve az eredeti formájához képest lényegesen keskenyebb is lett. A helyiek számára folyamatosan az elrettentő példája az aszfaltozásnak az, ami a városnak ezen a részén történt. Persze a nagykárolyi utcák zömén történtek olyan beavatkozások, amelyeket mind a kivitelező, mind az önkormányzat szívesen elfelejtene. Remélhetőleg a Nagy Aszfaltozás nem ilyen beruházás lesz.

„Az Ágoston utcát nem ez a cég aszfaltozta újra, ezzel a céggel 28 másik nagykárolyi utca aszfaltozása során dolgoztunk együtt, s jó referenciái vannak. Összesen 17 cég jelentkezett a kiírásunkra. Kis különbséggel nyertek a perecsenyiek, s az ár volt a döntő érv a győztes cég kiválasztásánál. A kivitelezéssel kapcsolatos következő lépés, hogy találjunk egy céget, amely levezeti a munkálatokat. Jövő tavasszal kezdik az aszfaltozást, és szeptemberig végezniük kell. A határidő betartása számunkra és a kivitelező számára is fontos: hiszen a finanszírozás rendelkezésünkre áll, s ha nem tartja be a vállalásokat minden szempontból, akkor akár fel is bonthatjuk a szerződést. Azonban remélem, mindez nem következik be. Az aszfaltozási munkálatokra kapott banki hitel egy része felhasználás nélkül maradt, így egy újabb csomagon dolgozunk, amiben újabb utcák aszfaltozása szerepel, viszont több járdajavítás is helyet kap benne, melyek aszfalt mellett térkő burkolásúak is lennének. Ezen munkálatokra is hamarosan keresünk majd kivitelezőt” — fejtette ki Kovács.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...