Nagy az érdeklődés a megyenapok iránt – Fotók!
Utoljára módositva: 2014-06-21 16:07:04

Zajlik a II. Szatmár Megyei Napok rendezvénysorozat, melynek első napján este a Pataky Művek és az Edda átütő sikert aratott. A 25 Octombrie tér megtelt a magyar rockegyüttes rajongóival, akik függetlenül attól, hogy az első vagy utolsó sorban álltak az előadóval együtt énekelték az ismert dalokat, s vastapssal jutalmazták a fellépőket. Szombaton a program a Horea utcán kezdődött, ahol mazsorettek és lovasok vezetésével zajlott a népviseletbe öltözöttek felvonulása. Ezt követően Eugeniu Avram kormánybiztos, Adrian Ştef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, illetve Mircea Govor alelnök köszöntötte az egybegyülteket, kihangsúlyozva, hogy Románia-szerte egyedülálló kezdeményezés a megyenap. A Libertăţii téren levő park körül a megye minden községe képviselteti magát, kis faházakba költöztek be, s igyekeznek a hagyományokat, étel- és italkülönlegességeket bemutatni. Az ételeket, italokat meg is lehet vásárolni. A kisházikók körül nagy volt a sürgés-forgás, hiszen minden korosztály szívesen kóstolta meg a megye speciális ételkülönlegességeit. A Horea utcán kialakított állatsimogató rész található, ahol több állatfajtát mutatnak meg, s a gyerekeknek lehetőségük van azokat meg is simogatni. A Szatmár Megyei Lótenyésztők és Lótartók Egyesületének köszönhetően a Horea utcán 11 ló és 2 póniló is bemutatásra kerül, így lovaglási lehetőség is van, ugyanakkor egy szekéren kocsikázni is lehet. A Divatház előtt felállított folkszínpadon szombaton és vasárnap egymást váltják majd a megye különböző településeiről érkező néptánc- és népzenecsoportok. Ma 19 órai kezdettel a székelyudvarhelyi Hargita Néptáncegyüttes produkciójára kerül sor, vasárnap 19 órakor Herczku Ágnes áll közönség elé. A 25 Octombrie téren levő színpadon szombaton 18 órakor sor kerül a Megye Szépe versenyre, 19 órakor Lora, 20 órakor CRBL, 21 órakor Geszti Péter és a Gringó Sztár, 22.40 órakor a 3 Sud Est koncertje következik, 24 órakor pedig tűzijátékkal ér véget a nap. Vasárnap este 20 órakor Antonia, 21 órakor Alex Velea, 22 órakor Andra lép színpadra.

Nézze meg a helyszínen készült fotókat!

http://www.frissujsag.ro/gab_gallery/ii-szatmar-megyei-napok/

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 20:55
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...