Nagy erőkkel újítják az iskolát
Utoljára módositva: 2017-06-23 18:17:44

Javában zajlanak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületének felújítási munkálatai, jelenleg az udvar felőli homlokzat javítása zajlik, jövő hónapban az összes belső nyílászárót kicserélik.

Az iskolaudvaron már ott sorakoznak a júliustól beszerelésre kerülő új ablakok is

Miután 2016 decemberében befejeződött a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tevékenységeinek helyet adó egykori püspöki konviktus épületének részleges felújítása, pontosabban az épület nyílászáróinak cseréje, május 19-én megkezdődtek a homlokzatfelújítási munkálatok is, amelyek jelen pillanatban gőzerővel zajlanak a belső udvar felőli részen.

Ezt a munkálatot, valamint az Eötvös (Cuza Voda) utca felőli homlokzat javítását a tervek szerint ez év októberéig szeretnék befejezni. A munkálatok az időjárási körülményekkel összhangban haladnak, ezt követően és így teszik meg a következő lépést, azaz a Mihai Eminescu utca felőli homlokzat javítását is.

Az udvaron, a munkaterület közelében jól láthatóak a már megvásárolt nyílászárók is, amelyek beszerelését a Szatmári Római Katolikus Püspökségtől kapott információk szerint július 7-én kezdik meg. Pataki Enikő iskolaigazgató szerint körülbelül 130 belső ajtó cseréjéről van szó, ezeket szeptember elsejei határidővel kell beszerelje a kivitelező.

Mivel ősztől ennek az épületnek a B korpusza ad majd otthont a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum szakirányú osztályainak is, így jelen munkálatok során megtörténik ennek részleges felújítása is.

A teljes épületegyüttes felújítása Magyarország kormányának támogatásával valósul meg, amelyik előbb 250 millió forintot bocsátott a Szatmári Római Katolikus Püspökség részére erre a célra, majd újabb 450 millió forintot második folyósítással, illetve egy másik megállapodás alapján további 89 millió forintot a B korpusz rehabilitációjára.

Mindennek fényében a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az épület jelenlegi bérlője ősztől egy megújult épületben kezdheti meg a tanévet, ahogyan a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum újonnan induló szakirányú osztályai is.

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 22.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...