Nagy erőkkel újítják az iskolát
Utoljára módositva: 2017-06-23 18:17:44

Javában zajlanak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületének felújítási munkálatai, jelenleg az udvar felőli homlokzat javítása zajlik, jövő hónapban az összes belső nyílászárót kicserélik.

Az iskolaudvaron már ott sorakoznak a júliustól beszerelésre kerülő új ablakok is

Miután 2016 decemberében befejeződött a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tevékenységeinek helyet adó egykori püspöki konviktus épületének részleges felújítása, pontosabban az épület nyílászáróinak cseréje, május 19-én megkezdődtek a homlokzatfelújítási munkálatok is, amelyek jelen pillanatban gőzerővel zajlanak a belső udvar felőli részen.

Ezt a munkálatot, valamint az Eötvös (Cuza Voda) utca felőli homlokzat javítását a tervek szerint ez év októberéig szeretnék befejezni. A munkálatok az időjárási körülményekkel összhangban haladnak, ezt követően és így teszik meg a következő lépést, azaz a Mihai Eminescu utca felőli homlokzat javítását is.

Az udvaron, a munkaterület közelében jól láthatóak a már megvásárolt nyílászárók is, amelyek beszerelését a Szatmári Római Katolikus Püspökségtől kapott információk szerint július 7-én kezdik meg. Pataki Enikő iskolaigazgató szerint körülbelül 130 belső ajtó cseréjéről van szó, ezeket szeptember elsejei határidővel kell beszerelje a kivitelező.

Mivel ősztől ennek az épületnek a B korpusza ad majd otthont a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum szakirányú osztályainak is, így jelen munkálatok során megtörténik ennek részleges felújítása is.

A teljes épületegyüttes felújítása Magyarország kormányának támogatásával valósul meg, amelyik előbb 250 millió forintot bocsátott a Szatmári Római Katolikus Püspökség részére erre a célra, majd újabb 450 millió forintot második folyósítással, illetve egy másik megállapodás alapján további 89 millió forintot a B korpusz rehabilitációjára.

Mindennek fényében a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az épület jelenlegi bérlője ősztől egy megújult épületben kezdheti meg a tanévet, ahogyan a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum újonnan induló szakirányú osztályai is.

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...