Nagy erőkkel újítják az iskolát
Utoljára módositva: 2017-06-23 18:17:44

Javában zajlanak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületének felújítási munkálatai, jelenleg az udvar felőli homlokzat javítása zajlik, jövő hónapban az összes belső nyílászárót kicserélik.

Az iskolaudvaron már ott sorakoznak a júliustól beszerelésre kerülő új ablakok is

Miután 2016 decemberében befejeződött a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tevékenységeinek helyet adó egykori püspöki konviktus épületének részleges felújítása, pontosabban az épület nyílászáróinak cseréje, május 19-én megkezdődtek a homlokzatfelújítási munkálatok is, amelyek jelen pillanatban gőzerővel zajlanak a belső udvar felőli részen.

Ezt a munkálatot, valamint az Eötvös (Cuza Voda) utca felőli homlokzat javítását a tervek szerint ez év októberéig szeretnék befejezni. A munkálatok az időjárási körülményekkel összhangban haladnak, ezt követően és így teszik meg a következő lépést, azaz a Mihai Eminescu utca felőli homlokzat javítását is.

Az udvaron, a munkaterület közelében jól láthatóak a már megvásárolt nyílászárók is, amelyek beszerelését a Szatmári Római Katolikus Püspökségtől kapott információk szerint július 7-én kezdik meg. Pataki Enikő iskolaigazgató szerint körülbelül 130 belső ajtó cseréjéről van szó, ezeket szeptember elsejei határidővel kell beszerelje a kivitelező.

Mivel ősztől ennek az épületnek a B korpusza ad majd otthont a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum szakirányú osztályainak is, így jelen munkálatok során megtörténik ennek részleges felújítása is.

A teljes épületegyüttes felújítása Magyarország kormányának támogatásával valósul meg, amelyik előbb 250 millió forintot bocsátott a Szatmári Római Katolikus Püspökség részére erre a célra, majd újabb 450 millió forintot második folyósítással, illetve egy másik megállapodás alapján további 89 millió forintot a B korpusz rehabilitációjára.

Mindennek fényében a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, az épület jelenlegi bérlője ősztől egy megújult épületben kezdheti meg a tanévet, ahogyan a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum újonnan induló szakirányú osztályai is.

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...