Nagy sikere volt az akciónak
Utoljára módositva: 2013-12-12 09:08:29

Szerdáig 817 cipősdobozba csomagolt ajándék érkezett az RMDSZ szatmárnémeti székházába. Az ajándékokat a megye szórványtelepülésein élő diákokhoz juttatják el december 20-ig.

 

 

Az RMDSZ Szatmár Megyei Nőszervezete által indított akció keretében összegyűlt ajándékot még a karácsonyi vakáció előtt kiosztják

Az RMDSZ Szatmár Megyei Nőszervezete által kezdeményezett Mosolygós karácsony akció keretében 817 ajándékcsomag gyűlt össze, melyet a megye szórványtelepülésein élő gyerekek között osztanak majd szét az önkéntesek. „Számításainknál több csomag gyűlt össze a Mosolygós karácsony akció keretében. A kezdeményezésünk sokakat megragadott, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet, a Hans Lindner Alapítvány, illetve a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Mircea Eliade Általános Iskola, a Dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola, a 10-es Számú Általános Iskola, az Árva Bethlen Kata Óvoda, a 9-es Számú Napközi gyermekei járultak hozzá az akció sikerességéhez” — számolt be tegnap sajtótájékoztató keretében Szász Piroska, a megyei nőszervezet elnöke. Szásztól megtudtuk, hogy eredetileg 450 ajándékot szerettek volna összegyűjteni, a célkitűzést azonban sikerült megduplázni, így nemcsak azon a gyerekek kapnak majd ajándékot, akik szórványban élnek Szatmár megyében, ám ennek ellenére választott tantárgyként magyar nyelv és irodalmat, illetve kisebbségtörténelmet tanulnak, hanem a hátrányos helyzetű gyerekeknek is jut a cipősdobozba csomagolt ajándékokból. Szász Piroska arra is rámutatott, hogy elsősorban a Királydarócon, Aranyosmeggyesen, Hiripen, Szamosdobon, Sződemeteren, Nagymajtényban, Kismajtényban, Domahidán és Érszentkirályon tanuló gyerekekhez szállítják el az önkéntesek segítségével az ajándékokat, még a karácsonyi vakáció kezdete előtt. A sajtótájékoztatón jelen lévő Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője, a nőszervezet tagja elmondta, nagy öröm volt látni, ahogy a gyerekeket megérintette az akció, s lelkesen csomagolták az ajándékokat. — Az oly sokat becsmérelt mai fiatalság bebizonyította, magas fokú szociális érzékenységgel rendelkezik, több mint 300 ajándékot gyűjtöttek össze és csomagoltak be. Átélhették a karácsony valódi értékét, ami az ajándékozás öröméből fakad — mondta Pataki, akitől azt is megtudhattuk, hogy a felső osztályos diákok az ajándékok kiosztásában is vállaltak önkéntes munkát. Ők a Kölcsey szülőfalujában, Sződemeteren tanulóknak adják majd át a meglepetésdobozokat. „Természetesen az RMDSZ nőszervezetének tagjai is hozzájárultak az akció sikerességéhez, s egyes magánszemélyek a jelentős mennyiségű ajándék láttán felajánlották, hogy segítenek azok kézbesítésében is. Bár a kampány december 10-ig tartott, ezen a héten még átvesszük az ajándékokat” — összegzett Őri-Pákay Franciska, a nőszervezet ügyvezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...