Nagy sikert arattak az Okinawa karatékái
Utoljára módositva: 2018-06-14 14:30:45

Idén is felsorakozott a tatamin a Szatmárnémeti Okinawa SK küldöttsége, a Harcművészetek Nemzetközi Szövetségének (IMAF) versenyszabálya szerint rendezett országos bajnoki viadalokon.

Nyesti Csaba vezetőedző viszont idén két szekcióval képviseltette magát, hiszen a Micro 15-ös lakónegyedbeli dojo karatékái mellett az Erhard Kastélya elnevezésű együttes sportolói is jelen voltak a küzdelmeken. Utóbbiak először vettek részt országos megmérettetésen. Természetesen speciális versenyszámban indultak az autista, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban (ADHD), vagy Asperger-szindrómával küzdő társaikkal együtt. A szatmári legények 4 arany-,4 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek a speciális viadalon.

Az ép sportolók versenyében a szatmáriak a kata és a kumite próbákban is megküzdöttek, és összesen 7 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek.

Az összesített táblázatban az 5. helyen zárt az Okinawa SK. Nyesti Csaba elmondta, hogy megható pillanat volt, amikor a teremben jelenlevők mint felállva tapsolták meg az Erhard Kastélya karatékáit, „akik bebizonyították, hogy a speciális gyerekek, sportolók is képesek helyt állni a küzdőtéren, és nem is akárhogy. Jól esett, hogy ezek a srácok kisugárzása megríkatták a nemzetközi bírókat is, akik átadták a díjakat, a román szövetség vezetősége pedig külön gratulált nekik — nyilatkozta a szatmári szakvezető. — A jó szereplésünket az is segítette, hogy idén a Szatmár Megyei Karate Egyesület vezetőségének, shihan Magos Róbert és sensei Anzik Arnold, meghívására részt vehettünk a megyei bajnokságon.”

A verseny végén az érmek és az oklevél mellé édességcsomagot kaptak a sportolók, Edita Enciu, az Erhard Kastélya egyesület alapítója pedig sportruházatot osztott ki a karatékák között.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...