Nagy tételes adócsalás
Utoljára módositva: 2019-04-23 19:59:12

Több mint 16 millió lejt tüntetett fel kiadásként a könyvelésben három szatmárnémeti cég, hogy kevesebb adót fizessen az államnak.

Adót fizetni senki nem szeret, s a legtöbben úgy érzik (talán nem is teljesen alaptalanul), hogy állam bácsi méltánytalanul nagy összegekkel akarja gyarapítani bevételeit az ő munkájuk nyomán. Ám míg a legtöbb adófizető — legyen szó magánszemélyről, kisvállalkozóról vagy cégvezetőről — csak elmorogja halkabban vagy hagosabban elégedetlenségeit s véleményét „az egész rendszerről”, vannak, akik ügyeskedéssel próbálják elérni, hogy a reálisnál kevesebb összegű adót kelljen fizetniük. Ez olykor sikerül is, de „régi bűnnek hosszú az árnyéka” — a mondás pedig különösen igaz a fiskalitás zavarosabb vizein evezőkre. A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekmények után kutakodó nyomozói ellenőrzéseik során három szatmárnémeti cégnél is ilyen régi bűnre bukkantak, amelyeket ugyanazzal a módszerrel követtek el. Az egyik kereskedelmi társaság vezetője még 2012-ben vezetett be a könyvelésbe kiadási tételként 29 834 lejt — a „kiadásnak” azonban semmiféle alapja nem volt (leszámítva az adócsalást). Hasonlóan okoskodott két másik, egymással szoros üzleti kapcsolatban álló cég képviselője is, ők azonban négy éven keresztül, 2011–2015 között „zsonglőrködtek” a számokkal, összesen 16 328 831 lejt (megközelítőleg 3,5 millió eurót) könyvelve el nem létező kiadásként. A rendőrség adócsalás és pénzmosás vádjával indított eljárást a két ügyben, ugyanakkor tovább folytatja a nyomozást más esetleges könyvelési ügyeskedések azonosítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...