Nagy tételes adócsalás
Utoljára módositva: 2019-04-23 19:59:12

Több mint 16 millió lejt tüntetett fel kiadásként a könyvelésben három szatmárnémeti cég, hogy kevesebb adót fizessen az államnak.

Adót fizetni senki nem szeret, s a legtöbben úgy érzik (talán nem is teljesen alaptalanul), hogy állam bácsi méltánytalanul nagy összegekkel akarja gyarapítani bevételeit az ő munkájuk nyomán. Ám míg a legtöbb adófizető — legyen szó magánszemélyről, kisvállalkozóról vagy cégvezetőről — csak elmorogja halkabban vagy hagosabban elégedetlenségeit s véleményét „az egész rendszerről”, vannak, akik ügyeskedéssel próbálják elérni, hogy a reálisnál kevesebb összegű adót kelljen fizetniük. Ez olykor sikerül is, de „régi bűnnek hosszú az árnyéka” — a mondás pedig különösen igaz a fiskalitás zavarosabb vizein evezőkre. A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekmények után kutakodó nyomozói ellenőrzéseik során három szatmárnémeti cégnél is ilyen régi bűnre bukkantak, amelyeket ugyanazzal a módszerrel követtek el. Az egyik kereskedelmi társaság vezetője még 2012-ben vezetett be a könyvelésbe kiadási tételként 29 834 lejt — a „kiadásnak” azonban semmiféle alapja nem volt (leszámítva az adócsalást). Hasonlóan okoskodott két másik, egymással szoros üzleti kapcsolatban álló cég képviselője is, ők azonban négy éven keresztül, 2011–2015 között „zsonglőrködtek” a számokkal, összesen 16 328 831 lejt (megközelítőleg 3,5 millió eurót) könyvelve el nem létező kiadásként. A rendőrség adócsalás és pénzmosás vádjával indított eljárást a két ügyben, ugyanakkor tovább folytatja a nyomozást más esetleges könyvelési ügyeskedések azonosítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...