Nagy volt a forgalom a nép ügyvédjénél
Utoljára módositva: 2018-01-18 18:47:20

Népszerű a panaszosok körében az ombudsman intézménye, csütörtökön 25-en jelentek meg a fogadóórán.

 

Fogadóórát tartott csütörtökön a nép ügyvédje (ombudsman). Olah Avram Alina jogász a Szatmár Megyei Prefektúra kis gyűléstermében hallgatta meg az állampolgári panaszokat. Előzetesen 8 állampolgár jelezte részvételi szándékát, a 10.30 órai kezdésre viszont már 25 személy várakozott, hogy az ombudsman elé tárhassa panaszát. Senkit nem küldtek el, de azokat szólították először, akik már szerepeltek a listán, a tegnap feliratkozottak pedig érkezési sorrendben beszélhettek a nagyváradi területi iroda képviselőivel. A sajtó érdeklődésére az ombudsman elmondta, hogy főleg nyugdíjügyekkel, tulajdonjog-megsértéssel, földügyekkel és visszaszolgáltatási ügyekkel kapcsolatban keresik fel a nép ügyvédjét a panaszosok, s így történt ez tegnap is. A nép ügyvédje intézmény munkatársai igyekeznek minél hamarabb orvosolni azokat a gondokat, amelyek az ő hatáskörükbe tartoznak, ami pedig nem az ő hatáskörük, azt továbbítják a megfelelő állami hivatalnak/önkormányzatnak.

 

Problémás önkormányzatok

 

Olah Avram Alina a Szatmár megyei tapasztalatai kapcsán elmondta, hogy nagyon sok petíciót nyújtanak be az állampolgárok, némelyik polgármesteri hivatal pedig megsérti az állampolgárok petícióhoz való jogát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem válaszolnak az állampolgárok petícióira, vagy a törvény által meghatározott időn túl adnak választ az írásos beadványra. Ez a hozzáállás vagy annak tudható be, hogy felelőtlen az adott önkormányzat, vagy kevés emberrel dolgozik, s ezért nem tudja időben megválaszolni a beadványt. De olyan önkormányzat is van, amely például az ombudsmani megkeresést is figyelmen kívül hagyja. A nép ügyvédje intézményének is vannak olyan esetei, amelyeknél már egy éve várja a választ a kérdéseire, de nem méltatták válaszra az önkormányzatok. Az elmúlt esztendőben felmerülő ügyek többségét már megoldódott, de a decemberben az ombudsman elé kerülő ügyek rendezése még folyamatban van.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...