Nagy volt a forgalom a nép ügyvédjénél
Utoljára módositva: 2018-01-18 18:47:20

Népszerű a panaszosok körében az ombudsman intézménye, csütörtökön 25-en jelentek meg a fogadóórán.

 

Fogadóórát tartott csütörtökön a nép ügyvédje (ombudsman). Olah Avram Alina jogász a Szatmár Megyei Prefektúra kis gyűléstermében hallgatta meg az állampolgári panaszokat. Előzetesen 8 állampolgár jelezte részvételi szándékát, a 10.30 órai kezdésre viszont már 25 személy várakozott, hogy az ombudsman elé tárhassa panaszát. Senkit nem küldtek el, de azokat szólították először, akik már szerepeltek a listán, a tegnap feliratkozottak pedig érkezési sorrendben beszélhettek a nagyváradi területi iroda képviselőivel. A sajtó érdeklődésére az ombudsman elmondta, hogy főleg nyugdíjügyekkel, tulajdonjog-megsértéssel, földügyekkel és visszaszolgáltatási ügyekkel kapcsolatban keresik fel a nép ügyvédjét a panaszosok, s így történt ez tegnap is. A nép ügyvédje intézmény munkatársai igyekeznek minél hamarabb orvosolni azokat a gondokat, amelyek az ő hatáskörükbe tartoznak, ami pedig nem az ő hatáskörük, azt továbbítják a megfelelő állami hivatalnak/önkormányzatnak.

 

Problémás önkormányzatok

 

Olah Avram Alina a Szatmár megyei tapasztalatai kapcsán elmondta, hogy nagyon sok petíciót nyújtanak be az állampolgárok, némelyik polgármesteri hivatal pedig megsérti az állampolgárok petícióhoz való jogát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem válaszolnak az állampolgárok petícióira, vagy a törvény által meghatározott időn túl adnak választ az írásos beadványra. Ez a hozzáállás vagy annak tudható be, hogy felelőtlen az adott önkormányzat, vagy kevés emberrel dolgozik, s ezért nem tudja időben megválaszolni a beadványt. De olyan önkormányzat is van, amely például az ombudsmani megkeresést is figyelmen kívül hagyja. A nép ügyvédje intézményének is vannak olyan esetei, amelyeknél már egy éve várja a választ a kérdéseire, de nem méltatták válaszra az önkormányzatok. Az elmúlt esztendőben felmerülő ügyek többségét már megoldódott, de a decemberben az ombudsman elé kerülő ügyek rendezése még folyamatban van.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...