Nagybánya lett az ifjúsági főváros
Utoljára módositva: 2017-11-14 12:53:29

Az országos közéleti és önkormányzati verseny döntőjébe bejutott ugyan Szatmárnémeti, de a címet nem sikerült elvinnie, a szomszédos megyeszékhely lesz 2018-ban Románia ifjúsági fővárosa.

Igyekezete ellenére nem nyerte el az Ifjúság Romániai Fővárosa címet Szatmárnémeti számára a kiírásban részt vevő megyeszékhelyi csapat. Szombaton volt az eredményhirdetése az ifjúsági vetélkedőnek, s a zsűri Nagybányát hirdette ki 2018-ra ifjúsági fővárosnak Szatmárnémeti és Iaşi ellenében. A szomszédos megyeszékhely csapatának programja arról szólt, hogy ha nyernek, egy éven keresztül egy olyan próbaprojektet ültetnek a gyakorlatba, amelyik olyan ifjúsági programokat vonultat fel, amelyek otthon maradásra késztetik a nagybányai fiatalokat, amelyik ha megfelelőnek bizonyul, állandó jellegűvé teszik.

Szatmárnémeti ifjúságbarát pályázata arról szólt, hogy az elvándorlás irányát úgy szeretnék visszafordítani, hogy erősítenék a fiatalokban azt az érzést, hogy Szatmárnémetibe tartoznak, úgy reagálnának az „üres és poros kisváros” véleményre, hogy ifjúsági rendezvényeket szerveznének a városban, illetve megteremtenék a kereteit annak, hogy a fiatalok szervezzenek rendezvényeket saját maguknak.

A győzelem hírére a nagybányai polgármester úgy nyilatkozott, hogy bármelyik pályázó várost hajlandóak bevonni saját programjaikba, együttműködni ezekkel az alatt az idő alatt, amíg Nagybányáé az ifjúsági fővárosi cím, Szatmárnémeti azonban másképp látja az ifjúsággal szembeni viszonyát az előtte álló egy évben. Kereskényi Gábor polgármester arról írt a Facebookon, hogy több olyan projektet is terveznek elindítani, amelyek elősegítik Szatmárnémeti fejlődését. Az önkormányzat többek között vállalta, hogy ötven százalékkal megemeli az ifjúsági témájú rendezvények finanszírozását 2018-ban, és elkészül egy Városi Ifjúsági Stratégia is. Arról nincs szó, hogy jövőre vállalja-e az újbóli megmérettetést az ifjúsági főváros megtisztelő címéért a szatmárnémeti csapat.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 20:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Megiseli-e szervezetedet az óraátállítás?
Szerencsére nem, nagyon hasznosnak tartom
Nem, de nem látom értelmét
Egy-két nap kell, míg hozzászokok
Teljesen felborítja a ritmusom, napokig szenvedek miatta
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...