Nagybánya lett az ifjúsági főváros
Utoljára módositva: 2017-11-14 12:53:29

Az országos közéleti és önkormányzati verseny döntőjébe bejutott ugyan Szatmárnémeti, de a címet nem sikerült elvinnie, a szomszédos megyeszékhely lesz 2018-ban Románia ifjúsági fővárosa.

Igyekezete ellenére nem nyerte el az Ifjúság Romániai Fővárosa címet Szatmárnémeti számára a kiírásban részt vevő megyeszékhelyi csapat. Szombaton volt az eredményhirdetése az ifjúsági vetélkedőnek, s a zsűri Nagybányát hirdette ki 2018-ra ifjúsági fővárosnak Szatmárnémeti és Iaşi ellenében. A szomszédos megyeszékhely csapatának programja arról szólt, hogy ha nyernek, egy éven keresztül egy olyan próbaprojektet ültetnek a gyakorlatba, amelyik olyan ifjúsági programokat vonultat fel, amelyek otthon maradásra késztetik a nagybányai fiatalokat, amelyik ha megfelelőnek bizonyul, állandó jellegűvé teszik.

Szatmárnémeti ifjúságbarát pályázata arról szólt, hogy az elvándorlás irányát úgy szeretnék visszafordítani, hogy erősítenék a fiatalokban azt az érzést, hogy Szatmárnémetibe tartoznak, úgy reagálnának az „üres és poros kisváros” véleményre, hogy ifjúsági rendezvényeket szerveznének a városban, illetve megteremtenék a kereteit annak, hogy a fiatalok szervezzenek rendezvényeket saját maguknak.

A győzelem hírére a nagybányai polgármester úgy nyilatkozott, hogy bármelyik pályázó várost hajlandóak bevonni saját programjaikba, együttműködni ezekkel az alatt az idő alatt, amíg Nagybányáé az ifjúsági fővárosi cím, Szatmárnémeti azonban másképp látja az ifjúsággal szembeni viszonyát az előtte álló egy évben. Kereskényi Gábor polgármester arról írt a Facebookon, hogy több olyan projektet is terveznek elindítani, amelyek elősegítik Szatmárnémeti fejlődését. Az önkormányzat többek között vállalta, hogy ötven százalékkal megemeli az ifjúsági témájú rendezvények finanszírozását 2018-ban, és elkészül egy Városi Ifjúsági Stratégia is. Arról nincs szó, hogy jövőre vállalja-e az újbóli megmérettetést az ifjúsági főváros megtisztelő címéért a szatmárnémeti csapat.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 21:25
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. november 21.
Komoly önmegismerési folyamaton megy most keresztül. Rájön, hogy ki és mi illik Önhöz, illetve mi az, amiben nem érzi jól magát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...