Nagyecseden kóstolgattak
Utoljára módositva: 2018-02-19 18:21:02

Az elmúlt hétvégén a Nagyecseden megrendezett XI. Lápi Disznótoros Fesztiválon vendégeskedett két nagykárolyi: a helyi múzeum igazgatója, dr. Hágó Attila Nándor városi tanácsos és Dragoş Georgescu, a Gróf Károlyi Idegenforgalmat Népszerűsítő Alapítvány vezetője.

Meghívásnak tettek eleget — boldogan —, hiszen a disznótoros-fesztivál zsűrijében foglalhattak helyet, s kóstolhatták a versenyre benevezett 19 csapat által elkészített „disznóságokat”. A zsűri természetesen nem csak az ízek kellemes összhatását pontozta, hanem a sátrakat, az ízek, aromák, tálalás összhatását, az elkészített hurka, kolbász és toroskáposzta fűszerezésének összeállítását is, tájékoztatta lapunkat Hágó. Mint mondta, azt is zsűrizték, hogy mennyire sikerült a disznó szúrása. Nemcsak magyarországi, hanem Nagykároly környéki csapatok is versengtek: a börvelyiek és az erdődiek is megállták a helyüket a megmérettetésen, a börvelyiek csapata például harmadik helyezett lett. A nagyecsedi rendezvényen részt vett a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Pataki Csaba és a megyemenedzser, Nagy Szabolcs is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...