Nagyívű beruházásokra lehet számítani Tasnádon
Utoljára módositva: 2014-11-26 17:47:09

Tasnád városban fontos, kormánytámogatással történő beruházások vannak folyamatban. Véron András alpolgármester szerint több pénz áll a kivitelezők számára, mint amennyit el tudnak költeni.

A tasnádi polgármesteri hivatal épülő székháza

Véron Andrással, Tasnád város alpolgármesterével járjuk Tasnád utcáit. Az alpolgármester a közelmúltban végbement megvalósításokról beszél, közben az elkészült vagy a készülő munkálatokra hívja fel a figyelmet. „Sok az elvárás — hangsúlyozta Véron —, sok munkálatot kellene még befejezni, de több olyan tervünk is van, amihez ezután kell kieszközölni a támogatást. Ma már vitathatatlan, hogy pénzforrásokhoz csak azok az önkormányzatok jutnak, amelyek kormányközelben vannak. Arra a kérdésre, hogy jelen pillanatban érdemes-e az RMDSZ-nek a kormányban maradnia, majd az idő adja meg a végleges választ. Épül Tasnádon a polgármesteri hivatal új székháza. Az építkezés kivitelezője hárommillió-kétszázezer lejes szerződést kötött a munkálatok elvégzésére, a pénz olyan mértékben érkezik, ahogy a kivitelező halad a munkával. Az igazság az, hogy nem tudnak olyan ütemben haladni, mint amennyi pénzt elkölthetnek. Világbanki pénzből épül egy óvodaépület, a munkálat három hónapja kezdődött el, és már hozzákezdenek a tetőkészítéshez. Licitre van bocsátva a Ştefan cel Mare utcát és a margittai utat a strandi parkolóval összekötő út korszerűsítése. Erre a célra ebben az évben ötszázezer lejt irányoztak elő. Tasnád bejáratától Tasnádszarvadig hat kilométer utat aszfaltoztak le. Ezeknek a munkálatoknak a kivitelezéséhez a jelenlegi kormány biztosít pénzt. Hogy mi lesz tovább, azt még nem tudjuk.”

Oktatás

— Oktatási téren vannak problémák olyan szempontból, hogy a magyar osztályokban a tanulóknak körülbelül a fele roma — jegyzi meg Véron András. — A magyar szülők ennek nem örülnek, mert a roma gyerekek nevelése nem könnyű: nem figyelnek oda, nem tanulnak úgy, mint a magyarok, emiatt a tanítás minősége romlik. Sok magyar szülő emiatt Nagykárolyba viszi a gyerekét iskolába. Van egy javaslat, hogy legyen külön roma osztály, ezzel a tanfelügyelőség nem ért egyet, mivel nem lehet különbséget tenni a gyerekek között. Megoldás lehetne egy speciális angol osztály létrehozása a magyar gyerekek számára. Egyre kevesebb a magyar gyerek, valamikor négy elsős osztály volt, most nehezen jön össze kettő. Az lenne a célunk, hogy az iskolák a szakoktatás irányába fejlődnének, ehhez viszont meg kell tenni bizonyos lépéseket — tette hozzá a polgármester.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár szőlőskert a jánosmajori völgyben, kút...
Tovább >>>
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ami nem öl meg
Ma, 21:00
Lisbeth Salander (Claire Foy) nem változott. A múltja nyomasztja, magányos, embergyűlölő és zseniális hacker. Úgy alakul, hogy ismét találkozik a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal, és ismét kénytelenek elviselni egymást: egy új ügyön dolgoznak együtt. Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, és így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe – amelynek szálai az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez, és a svéd arisztokrácia titkolt bűneihez vezetnek.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 15.
Nagyszerű barátai vannak, akik szeretik és akikre mindig számíthat. Hallgasson rájuk, kezdjen pozitívan gondolni arra, mit hozhat a jövő!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...