Nagykárolyban a „Császár”
Utoljára módositva: 2014-03-14 08:49:43

Tegnap nyílt meg a Károlyi-kastélyban az a kiállítás, amely az egyedüli magyar aranylabdás futballista, Albert Flórián életét, pályafutását mutatja be. A kiállítás két hétig látogatható.

 

Sokan voltak kíváncsiak az Aranylabdára

Zöld-fehérbe öltözött a Károlyi-kastély egyik emeleti kiállítóterme, ugyanis az Albert Alapítvány jóvoltából Nagykárolyba érkezett a Ferencvárosi Torna Club és a magyar labdarúgó válogatott egykori világklasszisának örökségét bemutató kiállítás, melynek megnyitója tegnap délután zajlott a kastély lovagtermében.

A népes közönséget vonzó rendezvényen többek között jelen volt Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere, Pataki Csaba szenátor, Erdei D. István és Kereskényi Gábor parlamenti képviselők, Antal Lóránt, a MIÉRT EP-képviselőjelöltje, Jakab István, a magyar országgyűlés alelnöke, dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Lipcsei Péter, a Fradi egykori kiváló középpályása, Füredi Annamária, az Albert Alapítvány titkára, és végül, de nem utolsósorban Albert Flórián gyermekei, ifj. Albert Flórián és Magdolna.

Kovács Jenő virágcsokorral lepte meg Albert Magdolnát

A kiállítást dr. Simicskó István nyitotta meg. Beszédében Albert Flóriánt mint sportolót és embert egyaránt példakép értékű személyiségként jellemezte, majd gratulált az esemény szervezőinek, hogy sikerült lehozni Nagykárolyba a kiállítást. A megnyitón Albert Magdolna is beszédet mondott. Az aranylabdás labdarúgó lánya elmondta, hogy Nagykároly a 11. helyszíne az édesapja örökségét bemutató vándorkiállításnak, majd magáról a kiállításról tájékoztatta a jelenlévőket. „A kiállítás nemcsak sportolói pályafutását illusztrálja, a fotók és a tablók mellett személyes tárgyai, mint például a jegygyűrűje, a katonai ládikója egyaránt megtekinthetőek” — mondta Albert Magdolna.

A jelenlévők a nyitóbeszédeket követően a lovagteremből átvonultak az emeleti kiállítóterembe, ahol szemügyre vehették a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság munkatársai által ízlésesen berendezett kiállítást.

 

ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...