Nagykárolyban folytatódik a Rally Sprint-szezon
Utoljára módositva: 2019-06-14 14:33:48

Remek utcai pályán folytatódik az autós ügyességi és gyorsasági bajnokság, a nagykárolyi Kossuth-park árnyékát a nézők is szeretik.

„Visszaköltözik” Szatmár megyébe a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja és az AK Rider’s egyesület által rendezett Rally Sprint bajokság 14. kiírása.

Az autós ügyességi és gyorsasági nemzetközi bajnokság harmadik fordulója Nagybányán zajlott, ahol közel félszáz pilóta küzdött a pontokért. Most Nagykároly főterén, a már hagyományosnak tekinthető helyszínen, vagyis az 1 Decembrie 1918 utcán dübörögnek majd a lóerők.

Nagykároly majdnem minden kiírásban részt vett a versenynaptárban. Kedvelt helyszín a pilótáknak, ugyanis az árnyékos helyen nem melegszik túl az aszfalt, így a pilóták is a bátrabban „csapnak a lovak közé”. A Kossuth-park árnya a nézőknek is kedvez, hiszen a kánikulában nem érheti őket a hőguta veszélye, miközben egy rangos autóversenyt néznek meg.

Ez lesz egyébként az idény utolsó előtti fordulója, és valamennyi kategóriában kiélezett csata zajlik az első helyért. Három versenynap után a junioroknál Balog Dominik (Szatmárnémeti, Honda), a hölgyeknél Laura Sabou (Nagybánya, Ford Fiesta), a kezdő első osztályban Raul Pal (Kolozsvár, Opel Corsa), a másodosztályban Mihai Filip (Nagybánya, Peugeot 306), a haladó első osztályban Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda CRX), a másodosztályban Majercsa Krisztián (Felsőbánya, Opel Astra), a harmadosztályba Florin Ștecka (Szatmárnémeti, BMW 318), a negyedosztályban Szabó Róbert (Zilah, Subaru Impreza), a nyílt versenyben pedig úgyszintén Szabó Róbert vezet a táblázatban.

A szombati verseny után hosszabb szünet következik, a zárást ugyanis november 16-án rendezik a szatmárnémeti ACR-pályán.

Szombaton 8 órától végzik az autók műszaki ellenőrzését és 10 órakor kezdődik a verseny. A díjkiosztóra várhatóan 16 órakor fog sor kerülni.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...