Nagykárolyban is díjazzák a közösségért tevőket
Utoljára módositva: 2019-08-21 19:21:17

Új tagja van a nagykárolyi önkormányzati döntéseket meghozó testületnek.

Szerdán, a rendes havi közgyűlés keretében a tanácstagok mintegy tudomásul vették, hogy Mărginean Éva immár (ismét) a megyei döntéshozók között tevékenykedik. A három évvel ezelőtti helyhatósági választások alkalmával az RMDSZ jelöltjei között Lukács-Rákóczi Levente volt a soron következő, így ő foglalhatta el az üresen maradt testületi helyet. Előbb ellenőrizték, hogy valóban illetékes-e a tagságra, majd a tanácstagok egyöntetűen megszavazták, hogy immár szavazati joga legyen a testületben.

Mindezt nyílt szavazással határozták el. Ellenben titkos voksolással határoztak arról, hogy kik kapjanak Pro Urbe-díjat. Kovács Jenő polgármester két személyt javasolt az elismerésre: Dorel Oprea korábbi önkormányzati munkatársat, valamint dr. Szilágyi Dénest, aki a Nagykároly és Mátészalka között lévő testvérvárosi kapcsolat kialakításában és működtetésében vállalt elévülhetetlen szerepet. Az egyik tanácstag pedig Aurel Donca képzőművészt javasolta.

A titkos szavazás eredményeként egy kivételével egyöntetűen megszavazták (Dorel Opreával kapcsolatban egy tanácstag nemmel szavazott), hogy megkapják az elismerést, illetve az ezzel járó 2000 lejt. Rövid beszédében Kovács Jenő polgármester ismét állást foglalt amellett, hogy rendszeresen díjazzák azokat, akik tesznek és tettek a városért; szerinte erről a helyi tanács tagságának kellene döntenie. Elmondta, hogy pont a napokban vehetett át ő maga is egy hasonló elismerést, amelyet a nyírbátori önkormányzat adott a Nagykárollyal való testvérvárosi kapcsolatok kiépítéséért. Nagyon illőnek és meghittnek tartotta az ünnepélyes keretet — fejtette ki —, ennek okán pedig szorgalmazza, hogy évente Nagykárolyban is szép rendezvény keretében jelezzék a közösség megbecsülését az arra hivatottaknak. Mint elmondta, már a mostani kitüntetéseket is valamikor a jövő hónapban, méltányos módon adják majd át.

Megyeri Tamás Róbert

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...