Nagykárolyban jó lenni
Utoljára módositva: 2019-08-07 14:48:21

A CareiFest kilenc napja alatt a helyiektől kapott visszajelzések egyértelműen pozitívak — nyilatkozta Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság vezetője.

Kedden a késő esti órákban, román népzenei programokkal ért véget a nagykárolyiak nyári rendezvénye, a CareiFest. Az idén kilenc napig tartott a fesztiválszezon a Károlyi-kastély parkjában, s ez alatt az idő alatt három különálló fesztiválblokk programjai között válogathattak maguknak kedvezőt a rendezvényre kilátogatók.

Az Ifjúsági Napon a gyermekeknek kedveztek, majd következett az AugusztFeszt, ami idén is számtalan könnyűzenei rendezvényt, táncos eseményt és sportprogramot foglalt magába. A CareiFest lezárásaként kétnapos népzenei program következett: hétfőn a magyar és a német, míg kedden a román folklór került előtérbe.

Az eseményeket közösen szervezte a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság, a Nagykárolyi Művelődési Központ, valamint a Gróf Károlyi Idegenforgalmat-népszerűsítő Központ, Nagykároly Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsának támogatásával.

Bogdan Georgescut, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság vezetőjét kértük, az eddigi visszajelzések alapján értékelje a fesztivál programjait: mennyire voltak elégedettek a nagykárolyi közönség tagjai az összeállított programokkal, a meghívottakkal, mit mondtak a fellépők, hogy tetszett nekik Nagykároly.

„Bár még hátravan a fesztivál kiértékelése, a CareiFest kilenc napja alatt a helyiektől kapott visszajelzések egyértelműen pozitívnak mondhatók. Igyekeztünk úgy összeállítani a programokat, hogy minden korosztály találjon magának kedvére valót. Számunkra is tartogatott meglepetéseket az idei fesztivál is, de ezek pozitív meglepetések voltak: az időjárás kegyes volt és minden programot meg tudtunk tartani. Hatalmas volt az érdeklődés a két sztármeghívott, a 3Sud Est és Horváth Tamás koncertje iránt. Mindkét koncerten több ezren vettek részt, míg a fesztivál kilenc napja alatt nagyjából 20 000 néző látogatott ki a parkba. Az idei CareiFest ideje alatt árusok is voltak kinn, s mindenki elégedetten távozott. A meghívott fellépők részéről is jó visszajelzések érkeztek. Többen közülük a koncertet követően a városban töltötték az éjszakát és elégedettek voltak a szállással és a város is nagyon tetszett nekik. Szép és élhető város Nagykároly, ez volt a tőlük kapott visszajelzés. Hogy változtatnánk-e valamin? Gondolkodunk azon, hogy jövőre egy hetesre szűkítjük a programokat, de ez még nem körvonalazott. Azon igyekszünk, hogy ez a nagykárolyiak fesztiválja legyen, amiben a korosztályok és a különböző érdeklődési körrel rendelkezők találjanak kedvükre való programokat. Reméljük idén is sikerült elérnünk ezt a célt” — mondta Georgescu, aki ezúton is szerette volna megköszönni minden támogatónak, együttműködő partnernek, hogy segített a fesztivál lebonyolításában, szervezésében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...