Nagykárolyban jó lenni
Utoljára módositva: 2019-08-07 14:48:21

A CareiFest kilenc napja alatt a helyiektől kapott visszajelzések egyértelműen pozitívak — nyilatkozta Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság vezetője.

Kedden a késő esti órákban, román népzenei programokkal ért véget a nagykárolyiak nyári rendezvénye, a CareiFest. Az idén kilenc napig tartott a fesztiválszezon a Károlyi-kastély parkjában, s ez alatt az idő alatt három különálló fesztiválblokk programjai között válogathattak maguknak kedvezőt a rendezvényre kilátogatók.

Az Ifjúsági Napon a gyermekeknek kedveztek, majd következett az AugusztFeszt, ami idén is számtalan könnyűzenei rendezvényt, táncos eseményt és sportprogramot foglalt magába. A CareiFest lezárásaként kétnapos népzenei program következett: hétfőn a magyar és a német, míg kedden a román folklór került előtérbe.

Az eseményeket közösen szervezte a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság, a Nagykárolyi Művelődési Központ, valamint a Gróf Károlyi Idegenforgalmat-népszerűsítő Központ, Nagykároly Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsának támogatásával.

Bogdan Georgescut, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság vezetőjét kértük, az eddigi visszajelzések alapján értékelje a fesztivál programjait: mennyire voltak elégedettek a nagykárolyi közönség tagjai az összeállított programokkal, a meghívottakkal, mit mondtak a fellépők, hogy tetszett nekik Nagykároly.

„Bár még hátravan a fesztivál kiértékelése, a CareiFest kilenc napja alatt a helyiektől kapott visszajelzések egyértelműen pozitívnak mondhatók. Igyekeztünk úgy összeállítani a programokat, hogy minden korosztály találjon magának kedvére valót. Számunkra is tartogatott meglepetéseket az idei fesztivál is, de ezek pozitív meglepetések voltak: az időjárás kegyes volt és minden programot meg tudtunk tartani. Hatalmas volt az érdeklődés a két sztármeghívott, a 3Sud Est és Horváth Tamás koncertje iránt. Mindkét koncerten több ezren vettek részt, míg a fesztivál kilenc napja alatt nagyjából 20 000 néző látogatott ki a parkba. Az idei CareiFest ideje alatt árusok is voltak kinn, s mindenki elégedetten távozott. A meghívott fellépők részéről is jó visszajelzések érkeztek. Többen közülük a koncertet követően a városban töltötték az éjszakát és elégedettek voltak a szállással és a város is nagyon tetszett nekik. Szép és élhető város Nagykároly, ez volt a tőlük kapott visszajelzés. Hogy változtatnánk-e valamin? Gondolkodunk azon, hogy jövőre egy hetesre szűkítjük a programokat, de ez még nem körvonalazott. Azon igyekszünk, hogy ez a nagykárolyiak fesztiválja legyen, amiben a korosztályok és a különböző érdeklődési körrel rendelkezők találjanak kedvükre való programokat. Reméljük idén is sikerült elérnünk ezt a célt” — mondta Georgescu, aki ezúton is szerette volna megköszönni minden támogatónak, együttműködő partnernek, hogy segített a fesztivál lebonyolításában, szervezésében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...