Nagykárolyban Kelemen Hunor nyert
Utoljára módositva: 2019-11-11 16:37:41

 

Nem lehet azt mondani, hogy hatalmas volt a választói kedv Nagykárolyban, a vasárnapi államelnök-választás kapcsán. A választásra jogosult 20 534 személy közül mindössze 7749-en járultak az urnákhoz. A nagykárolyi szavazatok közül a legtöbb voksot az RMDSZ jelöltjének, Kelemen Hunornak sikerült begyűjtenie.

 

„Köszönetemet szeretném kifejezni minden nagykárolyinak, aki vasárnap az urnák elé járult és szavazott arra a jelöltre, akit megfelelőnek tartott az államelnöki pozícióra. Alkotmányba foglalt demokratikus jog, hogy szavazhatunk, s nagyon örülök, hogy az ötévente megrendezésre kerülő államfőválasztáson ilyen sokan részt vettek. Köszönöm még egyszer mindenkinek, ugyanakkor szeretném azt is elmondani, hogy bár öt évvel ezelőtthöz képest kevesebben mentek el ugyan, de a mi jelöltünk, Hunor több szavazatot kapott most, mint a korábbi megmérettetésen. Azzal kapcsolatban nem vagyok elégedett, hogy a mi szavazóink jelentős része nem érezte a tétjét a vasárnapi választásnak, s ezért nem is ment el szavazni. Én ezt is megértem, azonban azt elmondanám, hogy az embereknek meg kell érteniük: nincs tét nélküli választás. Mindig van tétje egy megmérettetésnek, s nem volt ez másképp ezen a vasárnapon sem. Fontos volt számunkra, hogy az országos, a központi sajtóban megjelentek az RMDSZ politikusai és megmutathatták, hogy van mondanivalójuk, konkrét elképzelésük és céljuk ezzel az országgal. Lehetőséget kaptak arra, hogy ismertessék a programjukat, s a román közönség is láthatta, hogy kompetens politikusokkal rendelkezünk. Hogy mi lesz a jövőben, erre a kérdésre még nem tudok konkrét választ. Azt mondanám, amit a politikusok szoktak: majd meglátjuk!” — mondta Kovács Jenő polgármester, az RMDSZ nagykárolyi szervezetének elnöke.

Nagykárolyban tehát 7749-en szavaztak, ebből 96-an érvénytelenül. A jelenlegi elnök, Klaus Iohannis összesen (Nemzeti Liberális Párt) 2058, Theodor Paleoglu (Népi Mozgalom Párt)167, Dan Barna (USR-PLUS szövetség) 594, Kelemen Hunor (Romániai Magyar Demokrata Szövetség) 3072, Viorica Dăncilă (Szociáldemokrata Párt) 1016, Cătălin Ivan (Nemzeti Méltóság Alternatívája) 15, Ninel Peia (Román Nép Pártja) 21, Sebastian-Constantin Popescu (Új-Románia Párt) 13, John-Ion Banu (Román Nemzet Pártja) 15, Mircea Diaconu (UN OM szövetség) 431, Bogdan Marian-Stanoevici (független) 17, Ramona-Ioana Bruynseels (független) 151, Viorel Cataramă (Liberális Jobboldal) 23, Alexandru Cumpănașu (független) 60 szavazatot kapott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 7.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...