Nagykárolyban meséltek
Utoljára módositva: 2013-10-18 20:01:17

Idén Nagykárolyban került megrendezésre a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny megyei szakasza.

 

Tegnap délután, a nagykárolyi iskola könyvtárában zajlott a mesemondó verseny

Első alkalommal egy nagykárolyi tanintézmény volt a helyszíne a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny megyei szakaszának. A helyszínválasztás a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpontra esett, ide gyűltek össze a versenyben érintett pedagógusok, gyermekek és néhány szülő, hogy meghallgassák, melyik kisiskolás mesél a legszebben. A két szakaszban zajló versenynek csak a mesemondó részét tartották tegnap. A megyei szakaszra jutó mesemondók személyéről a verseny iskolákban szervezett helyi szakaszainak keretében döntöttek.

Két kategóriára voltak osztva a diákok: előkészítő, I. és II. osztályosok, illetve III. és IV. osztályosok. Előbbi korcsoportban 19, míg utóbbiban 16 kisdiák mérte össze mesemondó képességét. A gyermekeket tanítónőik készítették fel a megmérettetésre. A versenyre jelentkező diákoknak a magyar népmesék gazdag kincsestárából kellett választaniuk. A legjobb mesemondókat a zsűri — Szejke Ottília szaktanfelügyelő, Székely Sára néprajzkutató, Tóth Borbála pedagógus, Kiss Hajnalka magyar szakos tanár, Raiz Ida nyugalmazott tanítónő — választotta ki. A Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő országos döntőn, melyre november 14—16-án kerül sor, Szatmár megyét az első korcsoportban Pataki Édua Tamara (felkészítő: Sárosi Melinda tanítónő, Kölcsey Ferenc Főgimnázium), a második korcsoportban pedig — megosztott helyezésben — Lupşa Arnold (felkészítő: Laza Brigitta tanítónő, Csomaközi Általános Iskola) és Márka Márk (felkészítő: Cuculeanu Andrea, szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola) képviseli.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...