Nagykárolyban meséltek
Utoljára módositva: 2013-10-18 20:01:17

Idén Nagykárolyban került megrendezésre a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny megyei szakasza.

 

Tegnap délután, a nagykárolyi iskola könyvtárában zajlott a mesemondó verseny

Első alkalommal egy nagykárolyi tanintézmény volt a helyszíne a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny megyei szakaszának. A helyszínválasztás a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpontra esett, ide gyűltek össze a versenyben érintett pedagógusok, gyermekek és néhány szülő, hogy meghallgassák, melyik kisiskolás mesél a legszebben. A két szakaszban zajló versenynek csak a mesemondó részét tartották tegnap. A megyei szakaszra jutó mesemondók személyéről a verseny iskolákban szervezett helyi szakaszainak keretében döntöttek.

Két kategóriára voltak osztva a diákok: előkészítő, I. és II. osztályosok, illetve III. és IV. osztályosok. Előbbi korcsoportban 19, míg utóbbiban 16 kisdiák mérte össze mesemondó képességét. A gyermekeket tanítónőik készítették fel a megmérettetésre. A versenyre jelentkező diákoknak a magyar népmesék gazdag kincsestárából kellett választaniuk. A legjobb mesemondókat a zsűri — Szejke Ottília szaktanfelügyelő, Székely Sára néprajzkutató, Tóth Borbála pedagógus, Kiss Hajnalka magyar szakos tanár, Raiz Ida nyugalmazott tanítónő — választotta ki. A Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő országos döntőn, melyre november 14—16-án kerül sor, Szatmár megyét az első korcsoportban Pataki Édua Tamara (felkészítő: Sárosi Melinda tanítónő, Kölcsey Ferenc Főgimnázium), a második korcsoportban pedig — megosztott helyezésben — Lupşa Arnold (felkészítő: Laza Brigitta tanítónő, Csomaközi Általános Iskola) és Márka Márk (felkészítő: Cuculeanu Andrea, szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola) képviseli.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...