Nagykárolyban meséltek
Utoljára módositva: 2013-10-18 20:01:17

Idén Nagykárolyban került megrendezésre a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny megyei szakasza.

 

Tegnap délután, a nagykárolyi iskola könyvtárában zajlott a mesemondó verseny

Első alkalommal egy nagykárolyi tanintézmény volt a helyszíne a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny megyei szakaszának. A helyszínválasztás a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpontra esett, ide gyűltek össze a versenyben érintett pedagógusok, gyermekek és néhány szülő, hogy meghallgassák, melyik kisiskolás mesél a legszebben. A két szakaszban zajló versenynek csak a mesemondó részét tartották tegnap. A megyei szakaszra jutó mesemondók személyéről a verseny iskolákban szervezett helyi szakaszainak keretében döntöttek.

Két kategóriára voltak osztva a diákok: előkészítő, I. és II. osztályosok, illetve III. és IV. osztályosok. Előbbi korcsoportban 19, míg utóbbiban 16 kisdiák mérte össze mesemondó képességét. A gyermekeket tanítónőik készítették fel a megmérettetésre. A versenyre jelentkező diákoknak a magyar népmesék gazdag kincsestárából kellett választaniuk. A legjobb mesemondókat a zsűri — Szejke Ottília szaktanfelügyelő, Székely Sára néprajzkutató, Tóth Borbála pedagógus, Kiss Hajnalka magyar szakos tanár, Raiz Ida nyugalmazott tanítónő — választotta ki. A Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő országos döntőn, melyre november 14—16-án kerül sor, Szatmár megyét az első korcsoportban Pataki Édua Tamara (felkészítő: Sárosi Melinda tanítónő, Kölcsey Ferenc Főgimnázium), a második korcsoportban pedig — megosztott helyezésben — Lupşa Arnold (felkészítő: Laza Brigitta tanítónő, Csomaközi Általános Iskola) és Márka Márk (felkészítő: Cuculeanu Andrea, szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola) képviseli.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...