Nagykárolyban meséltek
Utoljára módositva: 2013-10-18 20:01:17

Idén Nagykárolyban került megrendezésre a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny megyei szakasza.

 

Tegnap délután, a nagykárolyi iskola könyvtárában zajlott a mesemondó verseny

Első alkalommal egy nagykárolyi tanintézmény volt a helyszíne a Kriza János Országos Balladamondó, Balladaéneklő és Mesemondó Verseny megyei szakaszának. A helyszínválasztás a Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpontra esett, ide gyűltek össze a versenyben érintett pedagógusok, gyermekek és néhány szülő, hogy meghallgassák, melyik kisiskolás mesél a legszebben. A két szakaszban zajló versenynek csak a mesemondó részét tartották tegnap. A megyei szakaszra jutó mesemondók személyéről a verseny iskolákban szervezett helyi szakaszainak keretében döntöttek.

Két kategóriára voltak osztva a diákok: előkészítő, I. és II. osztályosok, illetve III. és IV. osztályosok. Előbbi korcsoportban 19, míg utóbbiban 16 kisdiák mérte össze mesemondó képességét. A gyermekeket tanítónőik készítették fel a megmérettetésre. A versenyre jelentkező diákoknak a magyar népmesék gazdag kincsestárából kellett választaniuk. A legjobb mesemondókat a zsűri — Szejke Ottília szaktanfelügyelő, Székely Sára néprajzkutató, Tóth Borbála pedagógus, Kiss Hajnalka magyar szakos tanár, Raiz Ida nyugalmazott tanítónő — választotta ki. A Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő országos döntőn, melyre november 14—16-án kerül sor, Szatmár megyét az első korcsoportban Pataki Édua Tamara (felkészítő: Sárosi Melinda tanítónő, Kölcsey Ferenc Főgimnázium), a második korcsoportban pedig — megosztott helyezésben — Lupşa Arnold (felkészítő: Laza Brigitta tanítónő, Csomaközi Általános Iskola) és Márka Márk (felkészítő: Cuculeanu Andrea, szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola) képviseli.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 10.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...