Nagykárolyi költők bemutatása
Utoljára módositva: 2014-08-04 20:24:06

A kastély kiállítóterme hétfőn irodalmi est helyszíne volt

Magyar és román oldalon is bővelkedik költőkben, írókban Nagykároly városa. Az elmúlt évtizedek során igen sok helybeli alkotó mutatkozott be már a nagyközönség előtt. Népszerűsítésük céljával hétfőn irodalmi estet tartottak a Károlyi-kastélyban, az AugusztFeszt rendezvénysorozat részeként. Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság vezetője előbb román, majd magyar nyelven köszöntötte a jelen levő népes közönséget. Mint mondta, ezzel a kezdeményezéssel az a céljuk, hogy egyfajta szellemi alkotóműhelyt hozzanak létre. A verses este menetrendje szerint először bemutatták a költőket, majd mindegyiküktől felolvastak egy-egy költeményt. Kivételt egyedül Kiss Zita költeménye képezett, mivel az ő versét megzenésített formában hallhatták a jelenlévők, ehhez ugyanis korábban Szűcs József zenetanár szerzett zenét. Constantin Alpini, Corneliu Balla, Fényi István, Irina Hopea, Gönyei Antal, Dimitrie Sfura, Costa Carei, George Marchiş, Fischer Botond, Micle Emil, Kádár Ferenc, Oşan Claudia, G. Katona József, Teodora Păcurar, Kiss Zita, Schwarzkopf-Erni Mihály, Sebastian Secan, Sróth Ödön, Adrian Ştefănuţi, Cristian Svecz, St. Tofoleanu, Tiberiu Vanca verseit mondták el a Nagykárolyi Kulturális Központ színjátszó körének tagjai, Kovács Péter, Vitéz Júlia és Kovács Zsóka, illetve Claudian Șiman, Gabriela Marincaş, Dan Coşarca és Larisa Latiş, továbbá a Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársai és tanárok.

Az AugusztFeszt rendezvénysorozat kedden a kastély parkjában, a Lovarda mögötti fesztiválszínpadon sorra kerülő koncerttel folytatódik. Fellép Gheorghe Gheorghiu, s előtte a Nagykárolyi Művelődési Központ énekesei és zenészei szerepelnek.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 17.
Ha mostanában új vállalkozásba kezdett, itt az ideje, hogy levonja a tanulságot és kijavítsa a nyilvánvaló hibákat, hogy hamarosan elérhesse, amit tervezett.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 17.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...