Nagykárolyi költők bemutatása
Utoljára módositva: 2014-08-04 20:24:06

A kastély kiállítóterme hétfőn irodalmi est helyszíne volt

Magyar és román oldalon is bővelkedik költőkben, írókban Nagykároly városa. Az elmúlt évtizedek során igen sok helybeli alkotó mutatkozott be már a nagyközönség előtt. Népszerűsítésük céljával hétfőn irodalmi estet tartottak a Károlyi-kastélyban, az AugusztFeszt rendezvénysorozat részeként. Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság vezetője előbb román, majd magyar nyelven köszöntötte a jelen levő népes közönséget. Mint mondta, ezzel a kezdeményezéssel az a céljuk, hogy egyfajta szellemi alkotóműhelyt hozzanak létre. A verses este menetrendje szerint először bemutatták a költőket, majd mindegyiküktől felolvastak egy-egy költeményt. Kivételt egyedül Kiss Zita költeménye képezett, mivel az ő versét megzenésített formában hallhatták a jelenlévők, ehhez ugyanis korábban Szűcs József zenetanár szerzett zenét. Constantin Alpini, Corneliu Balla, Fényi István, Irina Hopea, Gönyei Antal, Dimitrie Sfura, Costa Carei, George Marchiş, Fischer Botond, Micle Emil, Kádár Ferenc, Oşan Claudia, G. Katona József, Teodora Păcurar, Kiss Zita, Schwarzkopf-Erni Mihály, Sebastian Secan, Sróth Ödön, Adrian Ştefănuţi, Cristian Svecz, St. Tofoleanu, Tiberiu Vanca verseit mondták el a Nagykárolyi Kulturális Központ színjátszó körének tagjai, Kovács Péter, Vitéz Júlia és Kovács Zsóka, illetve Claudian Șiman, Gabriela Marincaş, Dan Coşarca és Larisa Latiş, továbbá a Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársai és tanárok.

Az AugusztFeszt rendezvénysorozat kedden a kastély parkjában, a Lovarda mögötti fesztiválszínpadon sorra kerülő koncerttel folytatódik. Fellép Gheorghe Gheorghiu, s előtte a Nagykárolyi Művelődési Központ énekesei és zenészei szerepelnek.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:30
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 26.
Valaki pozitívan reagál közeledésére, és ez helyreállítja mostanában megtépázott önbizalmát, ami újra vonzóvá teszi az ellenkező nem számára.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 26.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...