Nagykárolyi Táncháztalálkozó
Utoljára módositva: 2016-10-19 14:20:36

Hétvégén tartják a 16. Nagykárolyi Táncháztalálkozót a Szent László Közösségi Házban.

 

Javában folynak az előkészületei a 16. Nagykárolyi Táncháztalálkozónak. A Rekettye Kulturális Egyesület égisze alatt megvalósuló rendezvényre idén is rengeteg embert várnak, hiszen a foglalkozásokat is másfél százan látogatják, s várnak még vendégeket Magyarországról és az ország több pontjáról.

Mindenkit szeretettel várnak a hétvégi táncháztalálkozóra Nagykárolyba

„Elég eseménydús év van mögöttünk, hiszen ismét megszerveztük a hangszeres- és népzene táborunkat, valamint útjára indítottuk a néptánc táborunkat is, melyet a hasonló, már nagyobb múltú táborok mintájára szerveztünk, hatalmas érdeklődés mellett. A táborokon kívül aktív résztvevői voltunk a kulturális eseményeknek, illetve több meghívásnak is eleget tettünk. Külön örömömre szolgál, hogy sikerült újraéleszteni és népszerűvé tenni a néptánc- és népzenemozgalmat Nagykárolyban. Olyannyira, hogy az iskolai évtől újrainduló foglalkozásaink iránti hatalmas érdeklődés mellett nagyon sok megkeresés érkezett hozzánk azzal kapcsolatban is, hogy indítsunk felnőttek számára is néptáncképzést. Szeretném is megragadni az alkalmat és felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy jöjjenek, jelentkezzenek, hiszen indítjuk a csoportot” — mondta el érdeklődésünkre Székely Sára, a Rekettye egyesület vezetője.

Sárát természetesen a küszöbön álló, ezúttal is nagyszabásúnak ígérkező, 16. táncháztalálkozójukról is kérdeztük. Az esemény nem hivatalos programja a rekettyések számára már pénteken elkezdődik, amikor is egy hagyományos disznóvágáson vehetnek részt a tagok és a hozzátartozóik. A disznóból készült finomságokat egyébként a találkozó meghívottai is megkóstolhatják.

„Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei táncháztalálkozó programja is a következőképpen alakul: 10 órától kézműves foglalkozásokat tartunk a kicsiknek és nagyoknak; 12 órától gyerektáncházba hívjuk az érdeklődőket; 18 órától kerül sorra az esemény fénypontja, a gálaműsor; 21 órától hajnalig tartó táncházba várunk minden kedves érdeklődőt. A belépődíjak: a kézműves foglalkozásokra 5 lej a gyermekeknek, míg a gálaműsorra 10 lej a felnőtteknek, utóbbi gyermekeknek ingyenes. A táncháztalálkozó helyszíne a nagykárolyi Szent László Közösségi Ház lesz. A találkozóra vendégként érkeznek: a mátészalkai Szatmár Táncegyüttes, nagyecsedi néptáncosok, a magyarlapádi hagyományőrzők, Encsről érkezik Majer Raji és csapata, a kolozsvári Szarkaláb néptáncegyüttes és egy mezőtelegdi csapat. Az élő zenéért pedig a nyírbátori Tönköly zenekar és a kolozsvári Rezeda felel majd. A táncháztalálkozó vasárnap hajnalban ér véget. Mindenkit nagy szeretettel várunk foglalkozásainkra és a gálaműsorra is” — mondta Székely Sára.

A rendezvény létrejöttében a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont, a Communitas Alapítvány és helyi vállalkozók segítették az egyesületet.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...