Nagykárolynak fizetnie sem kellene
Utoljára módositva: 2013-08-09 10:06:11

Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere igencsak furcsállja azokat a híreket, amelyek a napokban az Apaserv Rt. háza tájáról érkeztek.

 

Érdekes hírek érkeznek mostanság a szatmárnémeti Apaserv Rt. háza tájáról. A minap sajtóközleményben tudatták, a megyeszékhelyen történt meghibásodás okán koszos víz folyt a háztartásokban. A cég szakemberei átmosták a vezetékeket is. „A javítás során keletkezett vízveszteség az Apaserv Rt.-t terheli, ezért a júliusi vízszámlából egy köbméternyi víz árát írja jóvá minden szatmárnémeti ügyfél számára” — áll a közleményben.

Évek — ha nem évtizedek — óta okoz gondot a megye másik nagyvárosa, Nagykároly lakosai számára az Apaserv Rt. által biztosított vezetékes „ivóvíz” színe, szaga s a víz nyomása. Annak ellenére, hogy az itt élők nap mint nap azzal szembesülnek, hogy az ivóvíznek csak nagy jóindulattal nevezhető folyadék folyik csapjaikon, még egyszer sem történt meg, hogy az Apaserv Rt. bármilyen jóváírást akár csak kilátásba helyezett volna. „Nemcsak egy köbméternyi vizet, hanem a vízszámla teljes összegét ki kellene fizetnie az Apaservnek. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy miért kell nekünk, nagykárolyiaknak kifizetnünk azt, ami a csapjainkon kifolyik? Miért nem fizeti ki a nagykárolyiak vezetékén kifolyó koszos vizet is az Apaserv Rt.?” — tette fel a kérdést a polgármester.

Kovács Jenő hozzátette, a nagykárolyiakkal szemben alkalmazott kettős mércével kapcsolatos észrevételeit a szolgáltató vezetőinek is kifejtette, azonban nem kapott érdemi választ.

Meghökkenve figyeli azt a sajtóhírt is Nagykároly elöljárója, mely szerint, a legutóbbi megyei tanácsi ülés keretében Mircea Govor alelnök arról beszélt, hogy irányításuk alá vonnák az Apaserv Rt.-t. „Véleményem szerint ezek álmok, amiknek közük sincs a valósághoz. Nem hiszem, hogy a Megyei Tanács rendelkezik akkora tőkével, amely lehetővé tenné a cég megvásárlását. A pénzhiány az egyik ok, míg a másik az, hogy a kivitelezés küszöbén lévő Masterplan finanszírozási szerződésében szerepel az a kitétel is, hogy amíg a projekt le nem zárul, addig szó sem lehet a tulajdonjoggal kapcsolatos körülmények megváltoztatásáról. Gondolom, senki nem akarja annak a hatalmas beruházásnak a sorsát kérdésessé tenni egy esetleges tulajdonosváltás miatt?” — fogalmazott a városvezető.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:30
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...