Nagykorú a Csengeri Almafesztivál
Utoljára módositva: 2019-09-19 12:44:23

B. Tóth László retró diszkójával és a Kowalsky meg a Vega koncertjével ünnepli születésnapját a „Szatmár aranyát”, azaz az almát és az abból készített termékeket népszerűsítő fesztivál — üröm az örömben, hogy a töltésen nem nyitnak ideiglenes határátkelőt.

Szeptember 20–21-én immár tizennyolcadik alkalommal rendezik meg Csengerben az Almafesztivált — amelynek célja első perctől változatlan: a térség, valamint e táj jellegzetes gyümölcsének, a „Szatmár aranyának” is nevezett almának és az abból készült helyi termékeknek a népszerűsítése, bemutatása. A rendezvény a hagyományőrző gasztronómiai programokból és versenyekből, népi ételek és italok kóstolásából, almavásárból, szakmai konferenciából, termékkiállításból, sport- és képzőművészeti eseményekből áll, amelyek megjelenésükben, témájukban is a szatmári hagyományokat kívánják bemutatni. A tematikus rendezvény a környék egyetlen almára alapozott fesztiválja, s nem véletlenül, hiszen sokak számára ez a gyümölcs jelenti a megélhetést, az egészséget a benne rejlő vitaminoknak köszönhetően — és a jókedvet is, hiszen ízletes pálinkát is készítenek belőle.

Pénteken délelőtt a Makovecz Imre Általános Iskola parkjában „nyílik meg” a már hagyományosnak számító, természetes alapanyagokból készült kompozíciók kiállítása, 15 órától (HU) a bükki füvesember, azaz Szabó Gyuri bácsi tart előadást a művelődési központ színháztermében Gyógynövényekkel az egészségért! címmel; a színpadi programok pedig 17 órától (HU) a Bereczky Jazz Band koncertjével kezdődnek, amelyet Sihell Feri és Henna zenés műsora, majd 19 órától B. Tóth László és DJ Dr. Simai retró diszkója követi. Szombaton kora reggeltől kezdődik a gasztronómiai bemutató, míg egyesek a ciberét (almalekvárt) főzik és kóstoltatják az érdeklődőkkel, mások a helyi jellegzetes finomságokat készítik, a gyerkőcöket 13 (HU) órától hívják barangolni a mesék birodalmába, a Pesti Zenés Színpad előadásában, a 15 órai megnyitót — amelyen az Év gazdája díjat is átadják — követően pedig V-Zoy zenés műsora, majd 19 órától Kowalsky meg a Vega koncertje szórakoztatja a jelenlévőket, s az idei Almafesztivál DJ Dr. Simai és a Road DJ’s csapat fergeteges retró partijával zárul.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 1.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...