Nagyon nagy esélye van Romániának az európai főügyészi tisztség megszerzésére
Utoljára módositva: 2019-07-06 18:56:44

Jó esélye van Romániának az európai főügyészi tisztség megszerzésére – véli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke. Ludovic Orban szerint a május 26-i európai parlamenti (EP-) választások után a keleti tagországok “erőteljesebben követelhetnek fontos európai tisztségeket”.

 

Egy pénteki Facebook-bejegyzésben Orban azt írja, a román kormány “szabotázstevékenysége” ellenére, a PNL EP-képviselőinek sikerült meggyőzniük az EP-többséget, hogy Laura Codruţa Kövesit támogassák az európai főügyészi tisztségre. Rövidesen újrakezdődnek a tárgyalások a témáról az Európai Tanács és az EP között, és a választások utáni konjunktúra Kövesinek kedvez – állítja.

 

“A keleti országok erőteljesebben követelhetnek fontos európai tisztségeket. Macronnak (Emmanuel Macron francia elnök – szerk. megj.) már nem igazán vannak politikai érvei a francia jelölt támogatására” – fogalmaz.

 

Orban hozzáteszi, ahhoz, hogy Románia elnyerje az európai főügyészi tisztséget, a kormánynak fel kell hagynia a “bojkottal”, az EP-ben képviselettel rendelkező többi romániai pártnak pedig támogatnia kell a PNL-t e törekvésében.

 

Az EP korábbi elnöke, Antonio Tajani március 8-án levélben értesítette George Ciamba európai ügyekért felelős minisztert, hogy Laura Codruţa Kövesi az EP hivatalos jelöltje az európai főügyészi tisztségre. Az Európai Tanács a francia Jean-Francois Bohner kinevezését támogatja. Az EP és az Európai Tanács megbízott képviselői három alkalommal – március 20-án, március 27-én és április 4-én – ültek tárgyalóasztalhoz, hogy közös megegyezéssel döntsenek az európai főügyész személyéről, az egyeztetések azonban eredménytelenül zárultak. AGERPRES / (RO – szerző: Tina DUMITRESCU, szerkesztő: Marius FRĂŢILĂ; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...