Nagyszabású razzia az utakon
Utoljára módositva: 2019-02-15 21:27:32

Nagyszabású általános razziát tartottak tegnap a rendfenntartók Szatmár megye útjain, 259 személyt és 190 járművet ellenőrizve le.

Nem megszokott látvány fogadta tegnap már kora hajnalban a megye főbb útvonalain autózókat, a települések ki- és bejáratánál egyre-másra ellenőrző csoportokba „botlottak”, amelyek válogatás nélkül intették le a sofőröket, s ellenőrizték nemcsak személyes okmányaikat, de autójukat is. A nagyszabású, úgynevezett általános razziában több mint 120 rendőr, nyomozó, határrendész, csendőr, idegenrendész és kommandós vett részt, s ellenőrzött mindent, ami csak ellenőrizhető, a közlekedési szabályok betartásától kezdve az okmányok érvényességén át a csomagtartó tartalmáig. A 6–10 óra között zajló „kíváncsiskodás” nem volt eredménytelen — lefüleltek egy cigarettacsempészt, kiróttak 158 bírságot 46 800 lej összértékben, hat gépkocsivezető a jogosítványától, négy pedig autója forgalmijától vett búcsút, s mindemellett 7600 lejnyi javakat is elkoboztak.

Bár idén eddig ez volt a legnagyobb s legátfogóbb rendőrségi akció, továbbra is zajlanak a román autónyilvántartó (RAR) szakembereivel év elején megkezdett ellenőrzések, amelyek során a járművek műszaki vizsgájának érvényességére, a gumiabroncsok állapotára, illetve az irányjelzők és fényszórók működésére fordítanak kiemelt figyelmet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...