Nagyszabású tervek a kórházban
Utoljára módositva: 2018-02-10 08:52:10

A kórház a megyei tanáccsal öt, határon átívelő pályázat által 12,2 millió euró vissza nem térítendő támogatást szeretne lehívni, s ezáltal teljesen új képet kapna a megyei kórház.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége beszámolt arról, hogy a kórház idén 3 664 000 lejt kap eszközbeszerzésre, míg korszerűsítésre, újításra 5 597 000 lejt, annak elköltése egyelőre körvonalazódik. Ebből minden égetően szükséges eszközt megvásárolnak a kórháznak, természetesen az osztályvezető főorvosokkal történő egyeztetést követően. Az idei tervek szerint az 5,9 millió lejből korszerűsítik a neurológiai, általános sebészeti és intenzív terápiás osztályokat, a kórbonctani osztály mindkét részlegét, a sterilizáló központot, jelentős javítási munkálatokat végeznek a tasnádi részlegen, működőképessé teszik a kórház saját konyháját, kialakítják, üzembe helyezik, működőképessé teszik a parkolót. A kórház sajtóközleményéből kiderül, hogy az elmúlt év novemberében 60 188,16 lejért vásárolt egy Ford Transit Courier haszongépjárművet, amelyet kizárólag a gyógyszerek, szaniter termékek, élelmiszerek szállítására használnak.

Ezenkívül öt pályázatot ad vagy adott le határon átívelő program keretében. A megyei kórház 1,1 millió euró értékű felszerelésekre és egy stroke-központ kialakítására pályázik a Magyarország–Szlovákia–Románia–Ukrajna ENI CBC Program 2014–2020 keretében. Szintén ezen program keretében 750 ezer eurót pályázott meg az intenzív, az újszülöttosztály és a tasnádi részleg fejlesztésére, illetve egy másik pályázat keretében 750 ezer eurót a műtők korszerűsítésére. A kórház egy EU-s finanszírozású, 9,5 millió eurós pályázata az első szűrőn pozitív elbírálást kapott, most a pontozás következik. Ebből a támogatásból egy hatemeletes, helikopterleszállóval ellátott épületrésszel bővülhet a megyei kórház, ugyanakkor korszerű felszereléseket is vásárolhat majd. A Regionális Operatív Program keretében, amelyet a megye is ki szeretne használni, egy olyan projektet adnának le, melynek eredményeként kibővítenék és korszerű gépekkel látnák el a sürgősségi osztályt. Ezen a területen maximum 1,5 millió eurót lehet megpályázni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...