Nagyszabású tervek a kórházban
Utoljára módositva: 2018-02-10 08:52:10

A kórház a megyei tanáccsal öt, határon átívelő pályázat által 12,2 millió euró vissza nem térítendő támogatást szeretne lehívni, s ezáltal teljesen új képet kapna a megyei kórház.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége beszámolt arról, hogy a kórház idén 3 664 000 lejt kap eszközbeszerzésre, míg korszerűsítésre, újításra 5 597 000 lejt, annak elköltése egyelőre körvonalazódik. Ebből minden égetően szükséges eszközt megvásárolnak a kórháznak, természetesen az osztályvezető főorvosokkal történő egyeztetést követően. Az idei tervek szerint az 5,9 millió lejből korszerűsítik a neurológiai, általános sebészeti és intenzív terápiás osztályokat, a kórbonctani osztály mindkét részlegét, a sterilizáló központot, jelentős javítási munkálatokat végeznek a tasnádi részlegen, működőképessé teszik a kórház saját konyháját, kialakítják, üzembe helyezik, működőképessé teszik a parkolót. A kórház sajtóközleményéből kiderül, hogy az elmúlt év novemberében 60 188,16 lejért vásárolt egy Ford Transit Courier haszongépjárművet, amelyet kizárólag a gyógyszerek, szaniter termékek, élelmiszerek szállítására használnak.

Ezenkívül öt pályázatot ad vagy adott le határon átívelő program keretében. A megyei kórház 1,1 millió euró értékű felszerelésekre és egy stroke-központ kialakítására pályázik a Magyarország–Szlovákia–Románia–Ukrajna ENI CBC Program 2014–2020 keretében. Szintén ezen program keretében 750 ezer eurót pályázott meg az intenzív, az újszülöttosztály és a tasnádi részleg fejlesztésére, illetve egy másik pályázat keretében 750 ezer eurót a műtők korszerűsítésére. A kórház egy EU-s finanszírozású, 9,5 millió eurós pályázata az első szűrőn pozitív elbírálást kapott, most a pontozás következik. Ebből a támogatásból egy hatemeletes, helikopterleszállóval ellátott épületrésszel bővülhet a megyei kórház, ugyanakkor korszerű felszereléseket is vásárolhat majd. A Regionális Operatív Program keretében, amelyet a megye is ki szeretne használni, egy olyan projektet adnának le, melynek eredményeként kibővítenék és korszerű gépekkel látnák el a sürgősségi osztályt. Ezen a területen maximum 1,5 millió eurót lehet megpályázni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...