Nagyszabású tervek a kórházban
Utoljára módositva: 2018-02-10 08:52:10

A kórház a megyei tanáccsal öt, határon átívelő pályázat által 12,2 millió euró vissza nem térítendő támogatást szeretne lehívni, s ezáltal teljesen új képet kapna a megyei kórház.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége beszámolt arról, hogy a kórház idén 3 664 000 lejt kap eszközbeszerzésre, míg korszerűsítésre, újításra 5 597 000 lejt, annak elköltése egyelőre körvonalazódik. Ebből minden égetően szükséges eszközt megvásárolnak a kórháznak, természetesen az osztályvezető főorvosokkal történő egyeztetést követően. Az idei tervek szerint az 5,9 millió lejből korszerűsítik a neurológiai, általános sebészeti és intenzív terápiás osztályokat, a kórbonctani osztály mindkét részlegét, a sterilizáló központot, jelentős javítási munkálatokat végeznek a tasnádi részlegen, működőképessé teszik a kórház saját konyháját, kialakítják, üzembe helyezik, működőképessé teszik a parkolót. A kórház sajtóközleményéből kiderül, hogy az elmúlt év novemberében 60 188,16 lejért vásárolt egy Ford Transit Courier haszongépjárművet, amelyet kizárólag a gyógyszerek, szaniter termékek, élelmiszerek szállítására használnak.

Ezenkívül öt pályázatot ad vagy adott le határon átívelő program keretében. A megyei kórház 1,1 millió euró értékű felszerelésekre és egy stroke-központ kialakítására pályázik a Magyarország–Szlovákia–Románia–Ukrajna ENI CBC Program 2014–2020 keretében. Szintén ezen program keretében 750 ezer eurót pályázott meg az intenzív, az újszülöttosztály és a tasnádi részleg fejlesztésére, illetve egy másik pályázat keretében 750 ezer eurót a műtők korszerűsítésére. A kórház egy EU-s finanszírozású, 9,5 millió eurós pályázata az első szűrőn pozitív elbírálást kapott, most a pontozás következik. Ebből a támogatásból egy hatemeletes, helikopterleszállóval ellátott épületrésszel bővülhet a megyei kórház, ugyanakkor korszerű felszereléseket is vásárolhat majd. A Regionális Operatív Program keretében, amelyet a megye is ki szeretne használni, egy olyan projektet adnának le, melynek eredményeként kibővítenék és korszerű gépekkel látnák el a sürgősségi osztályt. Ezen a területen maximum 1,5 millió eurót lehet megpályázni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...