Nagytarnán táboroznak a szatmári KRISZ–esek
Utoljára módositva: 2014-07-22 14:41:14

Vasárnaptól szombatig kétszázhetven fiatal táborozik a Szatmári Református Egyházmegye tulajdonában lévő nagytarnai Ecosunhome táborban. A természet és a szeretet otthonát — ez a tábor neve — nemrég adtak át, teljes felújítás és modernizálás után.

 

A táborozó fiatalok vasárnap délután érkeztek a helyszínre, hogy elfoglalják helyüket és beilleszkedjenek a programba. A tábor fő mottója volt a vasárnapi nyitó istentisztelet textusa: „És vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és őrizze azt.” (1Móz 2,15) „A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek által.” (2Tim 1,14). Ilonczai Zsombor, a Szatmárnémeti Református Gimnázium iskolalelkésze igehirdetésében hangsúlyozta, hogy a Jóisten a teremtett embernek adott egy világot, egy kertet, amit ő Édennek nevezett el, amelyet ő ültetett, ezzel az embernek otthont adott, de felelősséget is. Mivel az ember nem teljesítette a Teremtő parancsolatát, az kiűzte az embert a gondtalanságból. Hasonló dolog történt most Nagytarnán, amikor elkészült a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági tábora, az Ecosunhome, azaz a természet és a szeretet otthona, ami otthont ad azoknak a fiataloknak, akik itt szeretnének táborozni. Ezzel a táborhellyel, ezzel az Édenkerttel úgy kell bánni, mint a sajátunkkal. Vigyázni kell rá, hogy még sok fiatal számára adassék meg a táborozási lehetőség, de nagyon sok fiatal használja ki a lehetőséget a pihenés és a szórakozás mellett a tanulásra, a közösségi élet megszeretésére és gyakorlására.

 

Programok

 

Vasárnaptól szombatig fiatalos, hitmélyítő programokban gazdag lehetőséget nyújtanak az ifjúsági munkáért felelősséggel gondoskodó lelki vezetők. Tegnap az első közös ébredés után elkezdődtek a programok, de folytatódott az ismerkedés is. A bibliaórákon olyan bibliai növényekről és azok igei üzeneteiről tanulhatnak, mint az egres (felelősség), a fügefa (kegyelmi idő), az olajfa (új lehetőség), a tök (kegyelem és változás) és a szőlőtő (kiválasztás). Az istentiszteleteken a teológusok ugyanebből az elgondolásból a bibliai állatok mondanivalóját adják tovább: kotló és csibék, varjak, galamb, kígyó, valamint bárány. Az előző években nagy sikerű Láthatatlan színház is várta a fiatalokat, amely ezúttal is elgondolkodtató témákat vet fel, utána pedig lelkigondozókkal lehet beszélgetni. Ugyanakkor vetélkedők, játékok, koncertek fokozzák a hangulatot, és teszik még emlékezetesebbé az alkalmakat. Tegnap fellépett a Straight Up, szerdán a szászrégeni Sófár keresztyén együttes, pénteken pedig a tábortűz előtt az érmelléki Élő kövek ad koncertet. Szerdán gyalogtúrára mennek a résztvevők a hajdani úttörőtáborba, ahol szalonnasütés és íjászbemutató is lesz. Délelőttönként énektanulás és előadás szerepel a programban. Esténként flashmob és néptánc tanulás lesz. Tegnap Békéssy Erzsébet Tartós fejlődés a környezetvédelemben és Stier István Gyökérteres szennyvíztisztítás címmel tartott előadást. A további előadók között Kurta Tőtös Beáta, Vass Zoltán és Póti Eduárd neve szerepel.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...