Nagytarnán táboroznak a szatmári KRISZ–esek
Utoljára módositva: 2014-07-22 14:41:14

Vasárnaptól szombatig kétszázhetven fiatal táborozik a Szatmári Református Egyházmegye tulajdonában lévő nagytarnai Ecosunhome táborban. A természet és a szeretet otthonát — ez a tábor neve — nemrég adtak át, teljes felújítás és modernizálás után.

 

A táborozó fiatalok vasárnap délután érkeztek a helyszínre, hogy elfoglalják helyüket és beilleszkedjenek a programba. A tábor fő mottója volt a vasárnapi nyitó istentisztelet textusa: „És vevé az Úr Isten az embert, és helyezteté őt az Éden kertjébe, hogy mívelje és őrizze azt.” (1Móz 2,15) „A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek által.” (2Tim 1,14). Ilonczai Zsombor, a Szatmárnémeti Református Gimnázium iskolalelkésze igehirdetésében hangsúlyozta, hogy a Jóisten a teremtett embernek adott egy világot, egy kertet, amit ő Édennek nevezett el, amelyet ő ültetett, ezzel az embernek otthont adott, de felelősséget is. Mivel az ember nem teljesítette a Teremtő parancsolatát, az kiűzte az embert a gondtalanságból. Hasonló dolog történt most Nagytarnán, amikor elkészült a Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági tábora, az Ecosunhome, azaz a természet és a szeretet otthona, ami otthont ad azoknak a fiataloknak, akik itt szeretnének táborozni. Ezzel a táborhellyel, ezzel az Édenkerttel úgy kell bánni, mint a sajátunkkal. Vigyázni kell rá, hogy még sok fiatal számára adassék meg a táborozási lehetőség, de nagyon sok fiatal használja ki a lehetőséget a pihenés és a szórakozás mellett a tanulásra, a közösségi élet megszeretésére és gyakorlására.

 

Programok

 

Vasárnaptól szombatig fiatalos, hitmélyítő programokban gazdag lehetőséget nyújtanak az ifjúsági munkáért felelősséggel gondoskodó lelki vezetők. Tegnap az első közös ébredés után elkezdődtek a programok, de folytatódott az ismerkedés is. A bibliaórákon olyan bibliai növényekről és azok igei üzeneteiről tanulhatnak, mint az egres (felelősség), a fügefa (kegyelmi idő), az olajfa (új lehetőség), a tök (kegyelem és változás) és a szőlőtő (kiválasztás). Az istentiszteleteken a teológusok ugyanebből az elgondolásból a bibliai állatok mondanivalóját adják tovább: kotló és csibék, varjak, galamb, kígyó, valamint bárány. Az előző években nagy sikerű Láthatatlan színház is várta a fiatalokat, amely ezúttal is elgondolkodtató témákat vet fel, utána pedig lelkigondozókkal lehet beszélgetni. Ugyanakkor vetélkedők, játékok, koncertek fokozzák a hangulatot, és teszik még emlékezetesebbé az alkalmakat. Tegnap fellépett a Straight Up, szerdán a szászrégeni Sófár keresztyén együttes, pénteken pedig a tábortűz előtt az érmelléki Élő kövek ad koncertet. Szerdán gyalogtúrára mennek a résztvevők a hajdani úttörőtáborba, ahol szalonnasütés és íjászbemutató is lesz. Délelőttönként énektanulás és előadás szerepel a programban. Esténként flashmob és néptánc tanulás lesz. Tegnap Békéssy Erzsébet Tartós fejlődés a környezetvédelemben és Stier István Gyökérteres szennyvíztisztítás címmel tartott előadást. A további előadók között Kurta Tőtös Beáta, Vass Zoltán és Póti Eduárd neve szerepel.

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...