Nagyüzem a nagykárolyi asztaliteniszezőknél
Utoljára módositva: 2015-08-19 17:14:06

Két tornán és több edzőtáborban vettek részt a Nagykárolyi Tapo Diákklub asztaliteniszezői az elmúlt két hét alatt — értesített Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság vezetője.

A hónap első napjaiban Zilahon, a Cetăţii Zalău Kupa viadalian hét sportoló, illetve Bottyán Géza és Süveg Roland oktatók képviselték a nagykárolyi egyesületet, ahonnan két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza. A tornán egyébként a zilahi és nagykárolyi sportolók mellett kolozsvári, nagyváradi és szilágycsehi asztaliteniszezők küzdöttek. A 6–7 éves korosztályban Alexandra Comiati zárt az első helyen és Reitler Eliza szerzett ezüstérmet, a 11–12 éveseknél Marcel Mudure állhatott a dobogó legfelső fokára, míg a 8–10 évesek versenyében Ayana Rad zárt a harmadik pozícióban.

Ez idő alatt a 8–10 évesek országos legjobbja, Szilágyi Paul Székelyudvarhelyen egy erőnléti edzőtáborban alapozott a következő idény versenyeire, majd megnyerte a Góbé Kupa küzdelmeit.

Ezt követően Szilágyi és Mudure — edzőjük, Mircea Podoabă kíséretében — egy pozsonyi nemzetközi megmérettetésen vettek részt, ahol a csoportmérkőzések után a főtáblára kvalifikálták magukat, de ezt követően búcsúztak a további küzdelmektől.

Augusztus 10–16. között a nagykárolyi pingpong-teremben a Zilahi VSK sportolóival közös edzéseket rendeztek — a szilágysági asztaliteniszezőket Victor Puie kísérte el. Ugyanakkor Dari Helga visszatért Európa egyik legerősebb klubjához, a Budapesti Statisztika csapatához, ugyanis az ottani szakvezetők meghívták a Tapo DK korábbi sportolóját a felnőtt keretbe, így megmérkőzhet Magyarország legjobbjaival az Extra Ligában és az NB 1-ben. Dari Helga, Reitler Eliza, Ayana Rad és Szilágy Paul meghívást kaptak a Statisztika Kupa küzdelmeire is, amelyet augusztus 26–28. között rendeznek Budapesten. A nagykárolyiakat Mircea Podoabă és Bottyán Géza is elkíséri erre a versenyre.

Ez a hétvége sem marad verseny nélkül a klub két sportolója számára, hiszen Bottyán Gézával utazik majd Kézdivásárhelyre Reitler Eliza és Alexandra Comiati, akik a székelyföldi torna 8–10 évesek csapatversenyében szálnak majd harcban éremért.

A hazai bajnoki őszi idény egyébként szeptember 3-án kezdődik a Tapo DK asztaliteniszezőinek, a 8–10 évesek egyéni és csapatküzdelmeivel.

Végezetül az egyesület vezetői köszönetet mondanak a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalnak és a helyi tanácsnak, illetve a klub támogatóinak, hogy hozzájárultak a helyi pingpong-terem szigetelési munkálatainak a költségeihez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...