Nagyvadak a Károlyi-kastélyban
Utoljára módositva: 2014-01-31 20:33:41

Különleges relikviák, vadászati trófeák várják a látogatókat a Károlyi-kastélyban tegnap nyílt állandó kiállítás keretében. Sir dr. Pánczél Zoltán Tibor hagyatéka mindez, s több éven keresztül várja a látogatókat az épületben.

A péntek délutáni tárlatmegnyitón népes tömeg vett részt. A Megyei Múzeum és a Városi Múzeum vezetői köszöntötték a jelenlévőket, majd átadták a szót Szász Attilának — aki Sir dr. Pánczél Zoltán közeli barátja volt —, hogy beszéljen keveset az elhunytról. „Szomorúság, öröm és köszönet érzése kavarog bennem, hogy itt lehetek. Szomorúság, mert kedden volt egy éve, hogy Zoltán elhunyt. Szomorúságomat feledtette az öröm, mert halálának első évfordulóján létrejött ez a kiállítás, azokból a tárgyakból, amelyeket életében annyira szeretett. Nagyon örülök, hogy ilyen szépen összegyűltünk ezen az alkalmon, és nagyon sok mindenkinek kell köszönetet mondanom, hogy segítette ennek a kiállításnak a létrejöttét” — hangsúlyozta ki.

Vadász, politikus, üzletember volt Pánczél, aki, mint kiderül,t nagyon szerette Frank Sinatrát és a Smokie-t is. Kedvenc dalait énekelték ugyanis Szűcs József zenetanár szólistái, a jelenlévők örömére.

A nagykárolyi származású Pánczél élete során beutazta a világot, Új-Zélandtól New Yorkig, Kínától Dél-Afrikáig. Ismerősei körében híres volt fénykép- és filmgyűjteménye. Dédnagyapja, Nonn Gyula nyomdokait követve, aki a nagykárolyi vadásztársaságot alapította, már ifjúkorában a vadászat szerelmesévé vált. Gazdag trófea- és fegyvergyűjteményét sok vendég megcsodálhatta Temesfőn, ahová szívesen vonult vissza feltöltődni. Gyűjteménye most legalább öt évig a Károlyi-kastély termeit gazdagítja. A híres „big five” azaz az öt nagy vad közül, mely minden vadász álma, négyet sikerült elejtenie, ezek trófeáját is kiállították Nagykárolyban.

Sir dr. Pánczél Zoltán Tibor halálának első évfordulója alkalmából a Kalazanci Szent József templomban tegnap délután 5 órától ünnepi szentmisére is sor került.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Gyakorlattal rendelkező sofőrt keresünk nyergesvontatóra, uniós munkára, egygazdás,...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gnome alone
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Thor: Ragnarök
Ma, 16:45
A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Elek György könyvbemutató
Ma, 17:00
Lélek és test hálószobája című könyv bemutatója.
pin Szatmári Római Katolikus Püspöki Hivatal

Helyfoglalás
Megjött apuci 2
Ma, 19:20
Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé. Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt? A nagysikerű
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
Bluescore
Ma, 20:00
Koncert
Club Poesis

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 21:05
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...