Napi 5 perc olvasás
Utoljára módositva: 2019-07-10 15:00:51

Az Eurostat 2008–2015-ös adatokat felhasználva megvizsgálta, hogy az európai országok lakosai átlagosan mennyi időt töltenek naponta könyvek olvasásával.

A lista igen széles szórást mutat, az élen Észtország végzett napi átlag 13 perccel, a sereghajtó Franciaország lett mindössze 2 perccel. A romániai lakosok a „nagy átlaghoz” tartoznak napi mindössze 5 perccel. A felmérés 15 országban vizsgálta a 20–74 évesek könyvolvasási szokásait, és minden tekintetben rendkívül nagy szórást mutatott ki. Az Eurostat azt is felmérte, hogy míg például Magyarországon a 20–74 éves lakosság mindössze 10 százaléka mondja magát könyvolvasónak — ők közel 100 percet szánnak erre az elfoglaltságra napi átlagban —, addig ez az arány Finnországban és Lengyelországban 16–17, míg Franciaországban csupán 2,5 százalék. A felmért romániaiaknak egyébként a 6,2 százaléka mondta magát könyvmolynak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...