Napirenden a szigetelés
Utoljára módositva: 2014-03-19 09:00:13

A formai előírásoknak való megfelelés érdekében módosították a tömbházszigetelések projektjeit tegnapi ülésükön a szatmárnémeti tanácsosok.

 

Percek alatt megszavazták a projektbeli módosításokat a testület tagjai

Három újabb szatmárnémeti tömbházcsoport hőszigetelésével kapcsolatos módosításokat szavaztak meg tegnapi, soron kívüli ülésükön a városi tanácsosok. Ezzel újra előtérbe került a polgármester azon igyekezete, hogy a jobb hőgazdálkodásnak köszönhetően komfortosabbá tegye a szatmárnémeti lakosok mindennapjait, azonban a választási kampányában tett ígéretei dacára a hőszigetelés költségei alól nem mentesülnek a lakók. A szervezetten, átfogóan és szakszerűen elvégzett tömbházburkolás mindenképpen előnyére válik a tömbházlakásoknak, ám a kiadások egy részét a lakóknak kell kifizetniük, a két–három millió lejre rúgó összegeknek legkevesebb tíz, legtöbb húsz százaléka a családok költségvetését fogja terhelni. A tegnapi ülésen tárgyalt határozattervezetben szereplő tömbházak 2015 tavasza után lehetnek csak felállványozva, a már leadott finanszírozási igénylések szerint jövő évtől minden jel szerint tizenhat szatmárnémeti tömbházra kerülhet hőszigetelő borítás. Az első csoportba az Octavian Goga út kilenc tömbháza tartozik, azaz az 1A, 1B, 1C, 1D, 3, 4, 5, 7, 9-es blokkok, amelyek 3,26 millió lej értékben kapnak majd hőszigetelő burkolatot és korszerű nyílászárókat. A költségek hatvan százalékát a regionális fejlesztési alapból és kormánytámogatásból fedezik. A fennmaradó negyven százalékot a kedvezményezett lakótársulás és a polgármesteri hivatal fizeti ki — hogy milyen arányban, az a lakótársulásokat alkotó családok jövedelmétől is függ.

 

Még lehet pályázni

 

A második csoportba tartozó tömbházak a következők: Zenit utca 11-es tömbház, a Dorna CD12 és CD 14 szám alatti tömbházak, a Károlyi út C53 szám alatti tömbháza, amelyek 1,96 millió lejes költségkeretet kaptak, amiből ugyancsak hatvanszázalékos a kormánytámogatás, illetve a fejlesztési alapból való finanszírozás. A harmadik, egymillió lejesre értékelt támogatási csomagba a Milcov sétány 1. szám alatti T2-es tömbház, a Károlyi út 18. szám alatti C12-es tömbház, a Jiului sétány 2. szám alatti 37-es számú tömbház tartozik.

A szigetelések jóváhagyása valamennyi felsorolt tömbház esetében megtörtént, a kivitelezés egyedüli feltétele a polgármesteri hivatal, illetve a lakók önrészének megléte. Nemhivatalos forrásból úgy tudjuk, pályázni hasonló támogatásra ma is lehet, abban az esetben, ha a támogatási igényt lakótársulás adja be, és a kérvényt a lakótársulást alkotó minden egyes lakástulajdonos aláírta.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...