Napirenden a szigetelés
Utoljára módositva: 2014-03-19 09:00:13

A formai előírásoknak való megfelelés érdekében módosították a tömbházszigetelések projektjeit tegnapi ülésükön a szatmárnémeti tanácsosok.

 

Percek alatt megszavazták a projektbeli módosításokat a testület tagjai

Három újabb szatmárnémeti tömbházcsoport hőszigetelésével kapcsolatos módosításokat szavaztak meg tegnapi, soron kívüli ülésükön a városi tanácsosok. Ezzel újra előtérbe került a polgármester azon igyekezete, hogy a jobb hőgazdálkodásnak köszönhetően komfortosabbá tegye a szatmárnémeti lakosok mindennapjait, azonban a választási kampányában tett ígéretei dacára a hőszigetelés költségei alól nem mentesülnek a lakók. A szervezetten, átfogóan és szakszerűen elvégzett tömbházburkolás mindenképpen előnyére válik a tömbházlakásoknak, ám a kiadások egy részét a lakóknak kell kifizetniük, a két–három millió lejre rúgó összegeknek legkevesebb tíz, legtöbb húsz százaléka a családok költségvetését fogja terhelni. A tegnapi ülésen tárgyalt határozattervezetben szereplő tömbházak 2015 tavasza után lehetnek csak felállványozva, a már leadott finanszírozási igénylések szerint jövő évtől minden jel szerint tizenhat szatmárnémeti tömbházra kerülhet hőszigetelő borítás. Az első csoportba az Octavian Goga út kilenc tömbháza tartozik, azaz az 1A, 1B, 1C, 1D, 3, 4, 5, 7, 9-es blokkok, amelyek 3,26 millió lej értékben kapnak majd hőszigetelő burkolatot és korszerű nyílászárókat. A költségek hatvan százalékát a regionális fejlesztési alapból és kormánytámogatásból fedezik. A fennmaradó negyven százalékot a kedvezményezett lakótársulás és a polgármesteri hivatal fizeti ki — hogy milyen arányban, az a lakótársulásokat alkotó családok jövedelmétől is függ.

 

Még lehet pályázni

 

A második csoportba tartozó tömbházak a következők: Zenit utca 11-es tömbház, a Dorna CD12 és CD 14 szám alatti tömbházak, a Károlyi út C53 szám alatti tömbháza, amelyek 1,96 millió lejes költségkeretet kaptak, amiből ugyancsak hatvanszázalékos a kormánytámogatás, illetve a fejlesztési alapból való finanszírozás. A harmadik, egymillió lejesre értékelt támogatási csomagba a Milcov sétány 1. szám alatti T2-es tömbház, a Károlyi út 18. szám alatti C12-es tömbház, a Jiului sétány 2. szám alatti 37-es számú tömbház tartozik.

A szigetelések jóváhagyása valamennyi felsorolt tömbház esetében megtörtént, a kivitelezés egyedüli feltétele a polgármesteri hivatal, illetve a lakók önrészének megléte. Nemhivatalos forrásból úgy tudjuk, pályázni hasonló támogatásra ma is lehet, abban az esetben, ha a támogatási igényt lakótársulás adja be, és a kérvényt a lakótársulást alkotó minden egyes lakástulajdonos aláírta.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...