Napokon belül kiderül, kik az idei August Fest sztárfellépői
Utoljára módositva: 2018-07-10 17:32:43

A napokban már csak a végső egyeztetésekre kerítenek sort, és hamarosan nyilvánosságra hozzák, kik lesznek az idei Carei Fest keretében lebonyolításra kerülő August Fest sztárfellépői, tájékoztatott Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság vezetője.

Georgescu elmondta, hogy a Carei Fest idei kiadása is több fejezetből tevődik majd össze. Idén első alkalommal zajlik majd a gyermekeknek szóló fesztiválblokk, amelyre nagyon sok programmal készülnek.

„Augusztus 3–12. között immár másodszor rendezzük meg a Carei Fest elnevezésű fesztivált a Károlyi-kastély parkjában. A rendezvény három főbb eseményt foglal magában: az első alkalommal megrendezésre kerülő Gyermekfesztivált, amely kulturális, művészeti és nevelő jellegű lesz, illetve számtalan tevékenységet foglal majd magában augusztus 3-án, a második alkalommal sorra kerülő Nemzetiségi Folklórfesztivált, augusztus 4–6. között, valamint a tizenegyedik alkalommal megszervezett August Festet augusztus 7–12. között. A fesztivál idén is a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a helyi tanács támogatásával jött létre” — mondta Georgescu.

„A Gyermekfesztiválra augusztus 3-án, pénteken kerül sor a kastélykertben. A rendezvény 16 órakor kezdődik majd, és ingyenesen lesz látogatható. Elképzeléseink szerint kulturális és művészeti élményt fog nyújtani minden gyerek számára. 16–21 óra között interaktív játékokkal várjuk a gyermekeket, de lesz óriáscsúszda, ugrálóvár, gyurmázás, lufihajtogatás, karkötőkészítés, rajz és ujjfestés, építőjátékok, arcfestés, hatalmas szappanbuborékok, Mickey és Minnie Mouse karakterek, origami és mesemondás is. Bábszínházzal is készülünk: 18.30 órakor A kecske és a három gida című bábjáték lesz látható Ion Creangă meséje alapján, román nyelven, majd 19.30-kor a Borsópróba című bábjáték H. C. Andersen meséje alapján, magyar nyelven. Augusztus 4-én a Károlyi-kastély földszinti kiállítótermében a Provinciart Kulturális Egyesület tagjainak képzőművészeti kiállításának a megnyitójára kerül sor. A rendezvényt követően kezdődik a II. Nemzetiségi Folklórfesztivál, ugyancsak a parkban. A Nemzetiségi Folklórfesztiválon népi együttesek, táncosok, népdalénekesek mutatják be közösségükre jellemző zenéjüket, táncaikat. Ízelítőt adnak a román, magyar, német és cigány folklórból, érkeznek fellépők Szlovákiából, Horvátországból és Szerbiából. A Folklórfesztivál ideje alatt a színpadhoz közel kézművesekkel is találkozhatnak majd a kilátogatók.

Augusztus 4-e a német folklórest és nemzetközi meghívottak napja lesz. A programok 19.30–22.30 óra között zajlanak majd. Fellépnek: Gemeinsam, Acordeon Duet, Lustige Schwaben és Rote Rose táncegyüttesek, a Schwabischer Mannerchor férfikórus. Külföldről érkezik a Magic in Dance Szlovákiából, valamint Donje Horvátországból. Augusztus 5-e a magyar népzene jegyében telik. 19–21 óra között a Rigófütty együttes, a Rekettye Kulturális Egyesület és meghívottai lépnek színpadra, majd 21 órától Operett- és nótagála lesz Donkó Annamária és Donkó Imre, a debreceni Csokonai Színház énekművészeinek és táncosainak — Hajdú Krisztina és Steuer Tibor — előadásában, Tordai Zoltán és cigányzenekarának kíséretével. Augusztus 6-án román folklórestre várják a látogatókat. 19–21.30 óra között a Jurj népi együttes, a lucăceni-i Népi Együttes, a Ceatăra Népi Együttes, a ploieşti-i Doina Prahovei Népi Együttes és a nagyszebeni Mărginimea Népi Együttes lép színpadra. Az estet 21.30 órától Oana Venţel és Georgiana Marina koncertje zárja” — tájékoztatott Georgescu.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...