Napokon belül kiderül, kik az idei August Fest sztárfellépői
Utoljára módositva: 2018-07-10 17:32:43

A napokban már csak a végső egyeztetésekre kerítenek sort, és hamarosan nyilvánosságra hozzák, kik lesznek az idei Carei Fest keretében lebonyolításra kerülő August Fest sztárfellépői, tájékoztatott Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság vezetője.

Georgescu elmondta, hogy a Carei Fest idei kiadása is több fejezetből tevődik majd össze. Idén első alkalommal zajlik majd a gyermekeknek szóló fesztiválblokk, amelyre nagyon sok programmal készülnek.

„Augusztus 3–12. között immár másodszor rendezzük meg a Carei Fest elnevezésű fesztivált a Károlyi-kastély parkjában. A rendezvény három főbb eseményt foglal magában: az első alkalommal megrendezésre kerülő Gyermekfesztivált, amely kulturális, művészeti és nevelő jellegű lesz, illetve számtalan tevékenységet foglal majd magában augusztus 3-án, a második alkalommal sorra kerülő Nemzetiségi Folklórfesztivált, augusztus 4–6. között, valamint a tizenegyedik alkalommal megszervezett August Festet augusztus 7–12. között. A fesztivál idén is a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal és a helyi tanács támogatásával jött létre” — mondta Georgescu.

„A Gyermekfesztiválra augusztus 3-án, pénteken kerül sor a kastélykertben. A rendezvény 16 órakor kezdődik majd, és ingyenesen lesz látogatható. Elképzeléseink szerint kulturális és művészeti élményt fog nyújtani minden gyerek számára. 16–21 óra között interaktív játékokkal várjuk a gyermekeket, de lesz óriáscsúszda, ugrálóvár, gyurmázás, lufihajtogatás, karkötőkészítés, rajz és ujjfestés, építőjátékok, arcfestés, hatalmas szappanbuborékok, Mickey és Minnie Mouse karakterek, origami és mesemondás is. Bábszínházzal is készülünk: 18.30 órakor A kecske és a három gida című bábjáték lesz látható Ion Creangă meséje alapján, román nyelven, majd 19.30-kor a Borsópróba című bábjáték H. C. Andersen meséje alapján, magyar nyelven. Augusztus 4-én a Károlyi-kastély földszinti kiállítótermében a Provinciart Kulturális Egyesület tagjainak képzőművészeti kiállításának a megnyitójára kerül sor. A rendezvényt követően kezdődik a II. Nemzetiségi Folklórfesztivál, ugyancsak a parkban. A Nemzetiségi Folklórfesztiválon népi együttesek, táncosok, népdalénekesek mutatják be közösségükre jellemző zenéjüket, táncaikat. Ízelítőt adnak a román, magyar, német és cigány folklórból, érkeznek fellépők Szlovákiából, Horvátországból és Szerbiából. A Folklórfesztivál ideje alatt a színpadhoz közel kézművesekkel is találkozhatnak majd a kilátogatók.

Augusztus 4-e a német folklórest és nemzetközi meghívottak napja lesz. A programok 19.30–22.30 óra között zajlanak majd. Fellépnek: Gemeinsam, Acordeon Duet, Lustige Schwaben és Rote Rose táncegyüttesek, a Schwabischer Mannerchor férfikórus. Külföldről érkezik a Magic in Dance Szlovákiából, valamint Donje Horvátországból. Augusztus 5-e a magyar népzene jegyében telik. 19–21 óra között a Rigófütty együttes, a Rekettye Kulturális Egyesület és meghívottai lépnek színpadra, majd 21 órától Operett- és nótagála lesz Donkó Annamária és Donkó Imre, a debreceni Csokonai Színház énekművészeinek és táncosainak — Hajdú Krisztina és Steuer Tibor — előadásában, Tordai Zoltán és cigányzenekarának kíséretével. Augusztus 6-án román folklórestre várják a látogatókat. 19–21.30 óra között a Jurj népi együttes, a lucăceni-i Népi Együttes, a Ceatăra Népi Együttes, a ploieşti-i Doina Prahovei Népi Együttes és a nagyszebeni Mărginimea Népi Együttes lép színpadra. Az estet 21.30 órától Oana Venţel és Georgiana Marina koncertje zárja” — tájékoztatott Georgescu.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 20.
Fontos dolog ugyan a pénz, de annyira nem, hogy megérné veszekedni miatta. Mondja el őszintén a véleményét, de engedjen is akaratából.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...