Napos futam a Rally Sprinten
Utoljára módositva: 2014-04-24 17:50:45

Két hónappal ezelőtt esőben kezdődött meg a Rally Sprint 9. bajnoki kiírása. A második éve országos szintre emelt verseny 2. fordulóját vélhetően száraz körülmény között rendezik szombaton.

A tavalyi abszolút bajnok Májer Ricsi alulmaradt februárban a nyílt versenyben

Nem valószínű, hogy esni fog az eső szombaton Szatmárnémetiben, a Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokság második fordulójának a napján. A meteorológiai előrejelzések szerint enyhén borús, többnyire napos idő várható 19 Celsius fok maximális hőmérsékleti értékekkel. Tehát minden adott, hogy egy izgalmas fordulót nézhessünk meg kellemes körülmények között szombaton, a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti gyakorlópályáján.

Mint ismeretes, a ACR szatmárnémeti fiókja, illetve Szatmárnémeti Auto Karting Rider’s SK által rendezett kilencedik bajnoki idény február 22-én, szakadó esőben kezdődött. Így is harminchat pilóta sorakozott fel a rajtvonalnál, és meglepetésekkel, illetve izgalmakkal teli futamot rendeztek. Hasonló izgalmakra lehet számítani szombaton, száraz aszfalton is, ahol az esélyesek vélhetően bátrabban odataposnak a gázpedálnak, így szorosabb időeredményeket kaphatunk. Bizonyára mindenki érdeklődve várja a mindössze 16 éves Balogh Alex szereplését, aki két hónappal ezelőtt leiskolázta a mezőnyt. A szatmárnémeti „titán” egy Mazda volánja mögött nyerte meg nyílt versenyt a rutinos Kui Ferenc, illetve a háromszoros bajnok és 2013-as abszolút bajnok Májer Richárd előtt. Hogy mire lesz képes Alex száraz pályán? Az minden bizonnyal kiderül szombaton.

A verseny nyolc kategóriában zajlik. Az első felvonás után David Tarţa (Junior I korosztály; 11 éves, Nagybánya, Suzuki Swift), Balogh Alex (Junior II, illetve Open kategória; 16 éves, Szatmárnémeti, Mazda), Füstös Tibor (ON1 géposztály; Dés, Mitsubishi), Balogh Edgard (ON2; Szatmárnémeti, Mitsubishi), Kovács Levente (ON3; Szatmárnémeti, BMW), Májer Richárd (Only Open 1; Szatmárnémet, Honda), Cătălin Farcău (Only Open 2; Szatmárnémeti, BMW) vezetik az összetett táblázatokat.

Fotó: Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 15:00
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:05
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:05
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...