Napsütötte ralizás a városközpontban
Utoljára módositva: 2018-04-15 17:06:50

A lovak, pontosabban a lóerők közé csaptak szombaton Szatmárnémetiben, a Transilvania sugárúton, ahol a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja, illetve a Szatmárnémeti Auto-Karting Riders’s SK Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági nemzetközi bajnokság tizenharmadik kiírásának a második fordulója zajlott.

A kellemes, napos idő a nézőket is szép számba vonzotta a verseny, a sugárút menti töltésoldal pedig lelátóvá vált arra a néhány órára, amíg az aszfaltcsíkon 54 pilóta próbálta a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni a pályát. Elképesztő tempóban mentek az autók, és nyolcból csupán két kategóriában tudott nyerni a pilóta egy másodpercnél nagyobb időkülönbséggel. A legerősebb kategóriában, a nyílt versenyben 0,51 másodperc döntött a váradszentmártoni győztes javára, így Cristian Heredea nyert a szatmári Florin Stecka előtt. De a kezdők H2-es géposztályában (DH2) is rendkívül szoros harc zajlott a dobogós helyért: az első három pilóta egy másodpercen belül volt.

Mint ismeretes, mindegyik pilóta kétszer teljesítheti a versenytávot, és a legjobb körideje számít a végső sorrendben. Ezek szerint az alábbiak végeztek dobogón a 13. Rally Sprint második fordulójában.

Junior korosztály: 1. Pintye Balázs (Szatmárnémeti, Honda Civic), 2. Iocsák Natalia Ramona (Sárközújlak, Honda Civic), 3. Balog Dominik (Szatmárnémeti, Honda Civic).

DH 1 kategória: 1. Szabó Lajos (Szatmárnémeti, Dacia Logan), 2. Vas Zoltán (Nagykároly, Opel Tigra).

DH2 kategória: 1. Bogdan Bolos (Lacház, Máramaros megye, BMW), 2. Petrás Ervin (Szatmárnémeti, BMW), 3. Pünkösti Gábor (Nagybánya, Opel Astra).

AH1 kategória: 1. Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda Civic), 2. Mihai Vezendan (Szatmárnémeti, Honda CRX), 3. Dobrai Zsigmond (Biharszentjános, Ford Fiesta).

AH2 kategória: 1. Nagy Attila (Nagybánya, Opel Astra), 2. Balogh Alex (Szatmárnémeti, Peugeot 306), 3. Gobel Eduard (Nagybánya, Peugeot 205 GTI).

AH3 kategória: 1. Florin Stecka (Szatmárnémeti, BMW 318), 2. Gindele Emerich (Nagykároly, BMW E30), 3 Cătălin Farcău (Szatmárnémeti, BMW 325).

AH4 kategória: 1. Eugen Mihat (Nagyvárad, Subaru WRX), 2. Marius Andor (Nagybánya, VW Golf 4), 3. Lihor Ádám (Szatmárnémeti, Nissan).

Nyílt verseny: 1. Cristian Heredea (Váradszentmárton, BMW 328), 2. Florin Stecka (Szatmárnémet, BMW 318), 3. Claudiu Gavril Orha (Nagybánya, Mitsubishi Colt).

Az előzetes kiírás szerint a harmadik fordulót május 12-én rendezik Nagybányán, az Unirii sugárúton.

Szöveg: Pesek Attila

Archív felvétel

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...