Napsütötte ralizás a városközpontban
Utoljára módositva: 2018-04-15 17:06:50

A lovak, pontosabban a lóerők közé csaptak szombaton Szatmárnémetiben, a Transilvania sugárúton, ahol a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja, illetve a Szatmárnémeti Auto-Karting Riders’s SK Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági nemzetközi bajnokság tizenharmadik kiírásának a második fordulója zajlott.

A kellemes, napos idő a nézőket is szép számba vonzotta a verseny, a sugárút menti töltésoldal pedig lelátóvá vált arra a néhány órára, amíg az aszfaltcsíkon 54 pilóta próbálta a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni a pályát. Elképesztő tempóban mentek az autók, és nyolcból csupán két kategóriában tudott nyerni a pilóta egy másodpercnél nagyobb időkülönbséggel. A legerősebb kategóriában, a nyílt versenyben 0,51 másodperc döntött a váradszentmártoni győztes javára, így Cristian Heredea nyert a szatmári Florin Stecka előtt. De a kezdők H2-es géposztályában (DH2) is rendkívül szoros harc zajlott a dobogós helyért: az első három pilóta egy másodpercen belül volt.

Mint ismeretes, mindegyik pilóta kétszer teljesítheti a versenytávot, és a legjobb körideje számít a végső sorrendben. Ezek szerint az alábbiak végeztek dobogón a 13. Rally Sprint második fordulójában.

Junior korosztály: 1. Pintye Balázs (Szatmárnémeti, Honda Civic), 2. Iocsák Natalia Ramona (Sárközújlak, Honda Civic), 3. Balog Dominik (Szatmárnémeti, Honda Civic).

DH 1 kategória: 1. Szabó Lajos (Szatmárnémeti, Dacia Logan), 2. Vas Zoltán (Nagykároly, Opel Tigra).

DH2 kategória: 1. Bogdan Bolos (Lacház, Máramaros megye, BMW), 2. Petrás Ervin (Szatmárnémeti, BMW), 3. Pünkösti Gábor (Nagybánya, Opel Astra).

AH1 kategória: 1. Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda Civic), 2. Mihai Vezendan (Szatmárnémeti, Honda CRX), 3. Dobrai Zsigmond (Biharszentjános, Ford Fiesta).

AH2 kategória: 1. Nagy Attila (Nagybánya, Opel Astra), 2. Balogh Alex (Szatmárnémeti, Peugeot 306), 3. Gobel Eduard (Nagybánya, Peugeot 205 GTI).

AH3 kategória: 1. Florin Stecka (Szatmárnémeti, BMW 318), 2. Gindele Emerich (Nagykároly, BMW E30), 3 Cătălin Farcău (Szatmárnémeti, BMW 325).

AH4 kategória: 1. Eugen Mihat (Nagyvárad, Subaru WRX), 2. Marius Andor (Nagybánya, VW Golf 4), 3. Lihor Ádám (Szatmárnémeti, Nissan).

Nyílt verseny: 1. Cristian Heredea (Váradszentmárton, BMW 328), 2. Florin Stecka (Szatmárnémet, BMW 318), 3. Claudiu Gavril Orha (Nagybánya, Mitsubishi Colt).

Az előzetes kiírás szerint a harmadik fordulót május 12-én rendezik Nagybányán, az Unirii sugárúton.

Szöveg: Pesek Attila

Archív felvétel

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországba (Bayern, Nürnberg környékére) tapasztalt betegápolókat keresünk (nők-férfiak)...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Robin Hood
Ma, 20:40
Felejts el mindent, amit a legendás tolvajról eddig hallottál. Azt hiszed, ismered őt, de nem is tévedhetnél nagyobbat. Robin of Loxley és egy mór harcos szilaj története ölt testet ebben a vakmerő és vagány históriában... A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Nottingham-i seriff a szent háború ürügyén alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. december 18.
Ön javíthatatlanul romantikus alkat, mégpedig nem csak a szerelemben, hanem élete minden területén, mert mindent idealisztikusan lát és él meg.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...