Napsütötte ralizás a városközpontban
Utoljára módositva: 2018-04-15 17:06:50

A lovak, pontosabban a lóerők közé csaptak szombaton Szatmárnémetiben, a Transilvania sugárúton, ahol a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja, illetve a Szatmárnémeti Auto-Karting Riders’s SK Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági nemzetközi bajnokság tizenharmadik kiírásának a második fordulója zajlott.

A kellemes, napos idő a nézőket is szép számba vonzotta a verseny, a sugárút menti töltésoldal pedig lelátóvá vált arra a néhány órára, amíg az aszfaltcsíkon 54 pilóta próbálta a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni a pályát. Elképesztő tempóban mentek az autók, és nyolcból csupán két kategóriában tudott nyerni a pilóta egy másodpercnél nagyobb időkülönbséggel. A legerősebb kategóriában, a nyílt versenyben 0,51 másodperc döntött a váradszentmártoni győztes javára, így Cristian Heredea nyert a szatmári Florin Stecka előtt. De a kezdők H2-es géposztályában (DH2) is rendkívül szoros harc zajlott a dobogós helyért: az első három pilóta egy másodpercen belül volt.

Mint ismeretes, mindegyik pilóta kétszer teljesítheti a versenytávot, és a legjobb körideje számít a végső sorrendben. Ezek szerint az alábbiak végeztek dobogón a 13. Rally Sprint második fordulójában.

Junior korosztály: 1. Pintye Balázs (Szatmárnémeti, Honda Civic), 2. Iocsák Natalia Ramona (Sárközújlak, Honda Civic), 3. Balog Dominik (Szatmárnémeti, Honda Civic).

DH 1 kategória: 1. Szabó Lajos (Szatmárnémeti, Dacia Logan), 2. Vas Zoltán (Nagykároly, Opel Tigra).

DH2 kategória: 1. Bogdan Bolos (Lacház, Máramaros megye, BMW), 2. Petrás Ervin (Szatmárnémeti, BMW), 3. Pünkösti Gábor (Nagybánya, Opel Astra).

AH1 kategória: 1. Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda Civic), 2. Mihai Vezendan (Szatmárnémeti, Honda CRX), 3. Dobrai Zsigmond (Biharszentjános, Ford Fiesta).

AH2 kategória: 1. Nagy Attila (Nagybánya, Opel Astra), 2. Balogh Alex (Szatmárnémeti, Peugeot 306), 3. Gobel Eduard (Nagybánya, Peugeot 205 GTI).

AH3 kategória: 1. Florin Stecka (Szatmárnémeti, BMW 318), 2. Gindele Emerich (Nagykároly, BMW E30), 3 Cătălin Farcău (Szatmárnémeti, BMW 325).

AH4 kategória: 1. Eugen Mihat (Nagyvárad, Subaru WRX), 2. Marius Andor (Nagybánya, VW Golf 4), 3. Lihor Ádám (Szatmárnémeti, Nissan).

Nyílt verseny: 1. Cristian Heredea (Váradszentmárton, BMW 328), 2. Florin Stecka (Szatmárnémet, BMW 318), 3. Claudiu Gavril Orha (Nagybánya, Mitsubishi Colt).

Az előzetes kiírás szerint a harmadik fordulót május 12-én rendezik Nagybányán, az Unirii sugárúton.

Szöveg: Pesek Attila

Archív felvétel

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...