Ne bolondítsuk a 112-t!
Utoljára módositva: 2019-08-27 13:07:02

 

Ugrásszerűen megnőtt a 112-n bejelentett „emberrablási” esetek száma — szinte kétségbeesetten kéri a rendőrség a lakosságot, hogy ne verjék át a 112-es egységes segélyhívón.

 

A Román Rendőrség sajtónyilatkozatban szólította fel a lakosságot, hogy ne verjék többé át a hatóságokat hamis riasztásokkal — a felhívás előzménye, hogy a caracali tinigyilkosságok után ugrásszerűen megnőtt a 112-es egységes segélyhívón jelentett „emberrablási” esetek száma, amelyek mindegyike kivétel nélkül hamisnak bizonyult. Legutóbb pénteken délután riadóztatta a hatóságot egy kamaszlány, elmondva: túszul ejtették, és bezárva tartják egy bukaresti lakásban. A caracali gyilkosságok miatt rendőrségi egységek tucatjai kezdtek el dolgozni a lány hollétének kiderítésén, bevonták a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) munkatársait is, akik az egyik bukaresti negyedre szűkítették végül a keresést. A lány két telefonról összesen tizenhárom alkalommal hívta fel a rendőrséget, mielőtt — éjféltájt — bejelentette: sikerült kimennie a lakásból, és arra kérte a rendőröket, hagyják el a környéket, hogy elmehessen a gyógyszertárba. Mint utóbb kiderült, egy 16 éves konstancai lány járatta a bolondját hat órán keresztül tucatnyi rendőregységgel, miközben az élete egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben. Pár nappal korábban egy 15 éves, Neamţ megyei kiskamaszlány jelentette, hogy egy ismeretlen férfi elrabolta, a lakására vitte és megerőszakolta, részletesen beszámolva arról, mit is lát az ablakból — a lány tartózkodási helyét a telefonhívás adatai alapján percek alatt sikerült bemérniük a rendőröknek, a helyszínre siető járőregységek meg is találták, s persze kiderült, hogy a kiskamasz által elmondott történetből egy szó sem igaz.

A rendőrség arra kéri a szülőket, hogy tanítsák meg gyerekeiket a 112-es segélyhívó helyes használatára, ami egyébként a felnőtteknek sem ártana: egy 30 éves nagyszebeni nő is azt jelentette, hogy akarata ellenére fogva tartják, ráadásul másfél éves kisgyermekével — többórányi keresés és nyomozás után kiderült: a hamis riasztással „alibit” akart szerezni magának, mert élettársától elemelte nagyobb összeggel teli pénztárcáját.

Ne feledjék, hogy a hamis riasztás nyomán mozgósított rendőrök ugyanazok, akiknek valós esetekben kellene eljárniuk. Ne veszélyeztessük embertársaink egészségét és életét! — olvasható a rendőrségi felhívásban. A 112-es számon jelentett hamis riasztást egyébként 500–1000 lej közötti bírsággal bünteti a törvény.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...