Ne bolondítsuk a 112-t!
Utoljára módositva: 2019-08-27 13:07:02

 

Ugrásszerűen megnőtt a 112-n bejelentett „emberrablási” esetek száma — szinte kétségbeesetten kéri a rendőrség a lakosságot, hogy ne verjék át a 112-es egységes segélyhívón.

 

A Román Rendőrség sajtónyilatkozatban szólította fel a lakosságot, hogy ne verjék többé át a hatóságokat hamis riasztásokkal — a felhívás előzménye, hogy a caracali tinigyilkosságok után ugrásszerűen megnőtt a 112-es egységes segélyhívón jelentett „emberrablási” esetek száma, amelyek mindegyike kivétel nélkül hamisnak bizonyult. Legutóbb pénteken délután riadóztatta a hatóságot egy kamaszlány, elmondva: túszul ejtették, és bezárva tartják egy bukaresti lakásban. A caracali gyilkosságok miatt rendőrségi egységek tucatjai kezdtek el dolgozni a lány hollétének kiderítésén, bevonták a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) munkatársait is, akik az egyik bukaresti negyedre szűkítették végül a keresést. A lány két telefonról összesen tizenhárom alkalommal hívta fel a rendőrséget, mielőtt — éjféltájt — bejelentette: sikerült kimennie a lakásból, és arra kérte a rendőröket, hagyják el a környéket, hogy elmehessen a gyógyszertárba. Mint utóbb kiderült, egy 16 éves konstancai lány járatta a bolondját hat órán keresztül tucatnyi rendőregységgel, miközben az élete egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben. Pár nappal korábban egy 15 éves, Neamţ megyei kiskamaszlány jelentette, hogy egy ismeretlen férfi elrabolta, a lakására vitte és megerőszakolta, részletesen beszámolva arról, mit is lát az ablakból — a lány tartózkodási helyét a telefonhívás adatai alapján percek alatt sikerült bemérniük a rendőröknek, a helyszínre siető járőregységek meg is találták, s persze kiderült, hogy a kiskamasz által elmondott történetből egy szó sem igaz.

A rendőrség arra kéri a szülőket, hogy tanítsák meg gyerekeiket a 112-es segélyhívó helyes használatára, ami egyébként a felnőtteknek sem ártana: egy 30 éves nagyszebeni nő is azt jelentette, hogy akarata ellenére fogva tartják, ráadásul másfél éves kisgyermekével — többórányi keresés és nyomozás után kiderült: a hamis riasztással „alibit” akart szerezni magának, mert élettársától elemelte nagyobb összeggel teli pénztárcáját.

Ne feledjék, hogy a hamis riasztás nyomán mozgósított rendőrök ugyanazok, akiknek valós esetekben kellene eljárniuk. Ne veszélyeztessük embertársaink egészségét és életét! — olvasható a rendőrségi felhívásban. A 112-es számon jelentett hamis riasztást egyébként 500–1000 lej közötti bírsággal bünteti a törvény.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...