Ne dőljenek be a szélhámosoknak!
Utoljára módositva: 2014-01-28 08:57:37

Az ATOP-gyűlésen kiderült, adományt csak olyan civil egyesület gyűjthet az utcán, amelynek engedélye van a polgármesteri hivataltól.

A Szatmár Megyei Közrendért Felelős Területi Hatóság (ATOP) elnöke, Pintér József a hétfői ülésen érdekes információkkal állt elő: mit tehetnek a lakosok abban az esetben, ha a bevásárlóközpontok parkolóiban, az utcán, netalán házuk ajtaján kopogtatva kérnek ismeretlen személyek, non-profit szervezet nevében, beteg gyermek kezelésére pénzt. Constantin Taloş főfelügyelő, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség vezetője elmondta, csak azok a szervezetek gyűjthetnek pénzt, amelyeknél ez a tevékenység a működési szabályzatba is bele van foglalva. Az adománygyűjtést szervező egyesület engedélyt kell kérjen attól a polgármesteri hivataltól, melynek területén adománygyűjtést szervez. „Az lenne az ideális, ha az önkormányzat munkatársai értesítenének bennünket, ha egy egyesület engedélyt kér tőlük adománygyűjtés céljával. Mi leellenőrizzük a célszemélyek által közölt információkat, mivel legtöbbször ezek az alapítványok nem Szatmár megyében vannak bejegyezve. Ha mindent rendben találunk, akkor a polgármesteri hivatal engedélyezi az adománygyűjtési tevékenységet meghatározott időpontban. Ilyenkor az önkormányzat kiállít egy engedélyt, melyet saját pecsétjével lát el” — fogalmazott Taloş, aki ugyanakkor azt is elmondta, amennyiben a lakosoknak gyanús az adományt gyűjtő személy, kérjék az engedélyt tőle. Amennyiben nem tudja igazolni tevékenységét, hívják a 112-es segélykérő telefonszámot. Az ATOP-tagok azt is elmondták, hogy mindenképpen kérjenek nyugtát is, melynek adatait szintén ellenőrizzék.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 21:05
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...