Ne dőljenek be a szélhámosoknak!
Utoljára módositva: 2014-01-28 08:57:37

Az ATOP-gyűlésen kiderült, adományt csak olyan civil egyesület gyűjthet az utcán, amelynek engedélye van a polgármesteri hivataltól.

A Szatmár Megyei Közrendért Felelős Területi Hatóság (ATOP) elnöke, Pintér József a hétfői ülésen érdekes információkkal állt elő: mit tehetnek a lakosok abban az esetben, ha a bevásárlóközpontok parkolóiban, az utcán, netalán házuk ajtaján kopogtatva kérnek ismeretlen személyek, non-profit szervezet nevében, beteg gyermek kezelésére pénzt. Constantin Taloş főfelügyelő, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség vezetője elmondta, csak azok a szervezetek gyűjthetnek pénzt, amelyeknél ez a tevékenység a működési szabályzatba is bele van foglalva. Az adománygyűjtést szervező egyesület engedélyt kell kérjen attól a polgármesteri hivataltól, melynek területén adománygyűjtést szervez. „Az lenne az ideális, ha az önkormányzat munkatársai értesítenének bennünket, ha egy egyesület engedélyt kér tőlük adománygyűjtés céljával. Mi leellenőrizzük a célszemélyek által közölt információkat, mivel legtöbbször ezek az alapítványok nem Szatmár megyében vannak bejegyezve. Ha mindent rendben találunk, akkor a polgármesteri hivatal engedélyezi az adománygyűjtési tevékenységet meghatározott időpontban. Ilyenkor az önkormányzat kiállít egy engedélyt, melyet saját pecsétjével lát el” — fogalmazott Taloş, aki ugyanakkor azt is elmondta, amennyiben a lakosoknak gyanús az adományt gyűjtő személy, kérjék az engedélyt tőle. Amennyiben nem tudja igazolni tevékenységét, hívják a 112-es segélykérő telefonszámot. Az ATOP-tagok azt is elmondták, hogy mindenképpen kérjenek nyugtát is, melynek adatait szintén ellenőrizzék.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adventi koszorút készíteni?
Igen, minden évben közösen készítünk adventi koszorút
Nem készítek, inkább megveszem az üzletből
Megvan tavalyról ezért nem készítek/vásárolok újat
Nincs adventi koszorúnk
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. november 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...