Ne dőljenek be a szélhámosoknak!
Utoljára módositva: 2014-01-28 08:57:37

Az ATOP-gyűlésen kiderült, adományt csak olyan civil egyesület gyűjthet az utcán, amelynek engedélye van a polgármesteri hivataltól.

A Szatmár Megyei Közrendért Felelős Területi Hatóság (ATOP) elnöke, Pintér József a hétfői ülésen érdekes információkkal állt elő: mit tehetnek a lakosok abban az esetben, ha a bevásárlóközpontok parkolóiban, az utcán, netalán házuk ajtaján kopogtatva kérnek ismeretlen személyek, non-profit szervezet nevében, beteg gyermek kezelésére pénzt. Constantin Taloş főfelügyelő, a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség vezetője elmondta, csak azok a szervezetek gyűjthetnek pénzt, amelyeknél ez a tevékenység a működési szabályzatba is bele van foglalva. Az adománygyűjtést szervező egyesület engedélyt kell kérjen attól a polgármesteri hivataltól, melynek területén adománygyűjtést szervez. „Az lenne az ideális, ha az önkormányzat munkatársai értesítenének bennünket, ha egy egyesület engedélyt kér tőlük adománygyűjtés céljával. Mi leellenőrizzük a célszemélyek által közölt információkat, mivel legtöbbször ezek az alapítványok nem Szatmár megyében vannak bejegyezve. Ha mindent rendben találunk, akkor a polgármesteri hivatal engedélyezi az adománygyűjtési tevékenységet meghatározott időpontban. Ilyenkor az önkormányzat kiállít egy engedélyt, melyet saját pecsétjével lát el” — fogalmazott Taloş, aki ugyanakkor azt is elmondta, amennyiben a lakosoknak gyanús az adományt gyűjtő személy, kérjék az engedélyt tőle. Amennyiben nem tudja igazolni tevékenységét, hívják a 112-es segélykérő telefonszámot. Az ATOP-tagok azt is elmondták, hogy mindenképpen kérjenek nyugtát is, melynek adatait szintén ellenőrizzék.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:20
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hogyan védekezel a megfázás ellen?
Különféle vitaminokat szedek
Rengeteg gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor
Mindig figyelek arra, hogy kellően fel legyek öltözve
Nem szoktam megfázni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 23.
Irigylésre méltóan sok energiája van, senki és semmi nem tartóztathatja fel, ha valamit a fejébe vesz, márpedig ma tele van jobbnál jobb ötletekkel.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...