Ne pazaroljuk az energiát!
Utoljára módositva: 2019-09-30 11:45:56

Közeledik a fűtésszezon, sokan már befűtöttek a kályháikba, bekapcsolták a hőközpontokat. Sok hőt pazarolnak azok, akiknek nincsen hőszigetelve az otthonuk, vagy nem zárnak jól a nyílászáróik.

Egy ingatlan energiafelhasználásának nem kevesebb mint 55 százalékát a fűtés teszi ki. Rengeteget veszítenek viszont azok, akiknek nincs hőszigetelve az otthonuk, vagy rosszak a nyílászáróik — hívja fel a szatmári lakosság figyelmét az E.ON szolgáltató. A hőszigetelés nélküli falak miatt a fűtés 35 százaléka kárba vész, a padlózat szigetelése nélkül a hő 15 százalékát veszítjük el, a rossz ablakok és ajtók révén a meleg 25 százaléka elillan, csakúgy, mint a megfelelő szigetelés nélküli mennyezeten keresztül — emelik ki.

A szolgáltató szerint a tömbházban élőknek érdemes a téli időszakban mindig bezárniuk a lépcsőház kapuit, az otthonokban pedig leellenőrizni az ablakokat, ajtókat. A legjobb természetesen a hőszigetelő nyílászárók beszerelése lenne, de ha erre nincs mód, érdemes a gumitömítéseket felszerelni, hogy az apró réseken minél kevesebb hő távozzon. A lakásokban lévő fűtőtestek mögé érdemes hővisszaverő lemezeket szerelni, így legalább 2–3 százalékot lehet spórolni a fűtésszámlán, ugyanakkor arra is oda kell figyelni, hogy a radiátorokat a fűtésszezonban soha ne takarjuk le függönnyel, sötétítővel, hiszen ezek felfogják a hőt. Ne toljunk tehát semmit a fűtőtest elé, ne rakjunk semmit rá, környékét hagyjuk szabadon, így a meleg könnyebben áramlik a szobában, a termosztát kevesebbszer kapcsol be, és nekünk is jobb lesz a hőérzetünk.

Hideg időszakban az otthonok ideális hőmérséklete 19–21 Celsius-fok, ha ennél melegebbet szeretnénk, akkor számoljunk vele, hogy minden egyes plusz fok 10 százalékkal emeli a fogyasztást!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 13.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...