Ne pazaroljuk az energiát!
Utoljára módositva: 2019-09-30 11:45:56

Közeledik a fűtésszezon, sokan már befűtöttek a kályháikba, bekapcsolták a hőközpontokat. Sok hőt pazarolnak azok, akiknek nincsen hőszigetelve az otthonuk, vagy nem zárnak jól a nyílászáróik.

Egy ingatlan energiafelhasználásának nem kevesebb mint 55 százalékát a fűtés teszi ki. Rengeteget veszítenek viszont azok, akiknek nincs hőszigetelve az otthonuk, vagy rosszak a nyílászáróik — hívja fel a szatmári lakosság figyelmét az E.ON szolgáltató. A hőszigetelés nélküli falak miatt a fűtés 35 százaléka kárba vész, a padlózat szigetelése nélkül a hő 15 százalékát veszítjük el, a rossz ablakok és ajtók révén a meleg 25 százaléka elillan, csakúgy, mint a megfelelő szigetelés nélküli mennyezeten keresztül — emelik ki.

A szolgáltató szerint a tömbházban élőknek érdemes a téli időszakban mindig bezárniuk a lépcsőház kapuit, az otthonokban pedig leellenőrizni az ablakokat, ajtókat. A legjobb természetesen a hőszigetelő nyílászárók beszerelése lenne, de ha erre nincs mód, érdemes a gumitömítéseket felszerelni, hogy az apró réseken minél kevesebb hő távozzon. A lakásokban lévő fűtőtestek mögé érdemes hővisszaverő lemezeket szerelni, így legalább 2–3 százalékot lehet spórolni a fűtésszámlán, ugyanakkor arra is oda kell figyelni, hogy a radiátorokat a fűtésszezonban soha ne takarjuk le függönnyel, sötétítővel, hiszen ezek felfogják a hőt. Ne toljunk tehát semmit a fűtőtest elé, ne rakjunk semmit rá, környékét hagyjuk szabadon, így a meleg könnyebben áramlik a szobában, a termosztát kevesebbszer kapcsol be, és nekünk is jobb lesz a hőérzetünk.

Hideg időszakban az otthonok ideális hőmérséklete 19–21 Celsius-fok, ha ennél melegebbet szeretnénk, akkor számoljunk vele, hogy minden egyes plusz fok 10 százalékkal emeli a fogyasztást!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...