Neagu: Hazudik a sajtó — de ő sem akar segíteni
Utoljára módositva: 2015-07-29 16:34:00

Valeriu Neagu, a Szatmárnémeti VSK elnöke szerint a helyi és központi sajtó is rosszindulatú hazugságokat terjeszt akkor, amikor arról cikkezünk, hogy a női kosárlabdacsapat jövője bizonytalan.

Lapunk megkeresésére Neagu arról biztosított, hogy játszani fognak a piros-fehérek az élvonalban, hiszen a klub benevezett a Nemzeti Ligába és befizették a nevezési díj egy részét is. Viszont arra a kérdésünkre, hogy kik alkotják majd a csapatot, és ki ül majd edzőként a kispadon, nem tudott választ adni most sem. Körülbelül három héttel ezelőtt a klub szóvivőjén keresztül azt üzente, hogy legkésőbb egy, másfél héten belül tudnak válaszolni ugyanerre a kérdésre. Kedden viszont személyesen mondta Neagu, hogy legkésőbb pénteken lesz válasz erre. Bár nem szeretnénk semmilyen következtetést levonni ezekből a válaszokból, az egyértelmű, hogy a csapat jövője nem tűnik fényesnek. Ha ez nem lenne így, akkor miért titkolja a klub vezetősége a csapat körüli fejleményeket? Az biztos ugyanis, hogy a csapat célja a következő idényben az lenne, hogy megtartsák az élvonalbeli helyüket egy olyan bajnokságban, amelyből nem esik ki senki.

Sajtóértesülések szerint az idény végén menesztett Adriana Pricop visszatérhet a csapat kispadjára. A rutinos játékosok viszont mind elmentek: Flavia Ferenczi Kolozsvárra, Manta Aradra, Andreea Pop Sepsiszentgyörgyre, Moraru és Voica Gyulafehérvárra igazolt, korábbi értesüléseinkkel ellentétben pedig Tarţa-Laza Enikő sem hosszabbította meg szerződését a VSK-val. Neagu azt mondja, hogy fiatal játékosokkal, illetve némi rutinnal rendelkező hazai kosarasokkal akarja végigvinni az idényt, ugyanis a klub nem engedheti meg magának, hogy külföldi, rutinos játékosokat igazoljon. Neveket természetesen nem mondott, hogy miért nem, azt csak találgatni lehet.

Azt is megtudtuk, hogy augusztus 11-én kezdi a felkészülést a következő idényre a csapat.

Az mindenesetre még bizonytalan, hogy mikor kezdődik és milyen rendszerben zajlik majd a bajnokság, ugyanis a román szövetség folyamatosan halaszt ebben az ügyben. Egyelőre nem döntöttek a résztvevő csapatok számát illetőleg sem. 14-ből 12 alakulat nevezett a következő idényre, és egyes klubok jövője bizonytalan.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. február 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...