Neagu vádol, Éles visszautasítja
Utoljára módositva: 2014-09-24 15:10:41

A női kosárlabda–bajnokság kezdete előtt még nem a szakmai munka az elsődleges, legalábbis úgy tűnik, miután Valeriu Neagu klubelnök a csapat stábjának kíséretében többek között okirathamisítással vádolta meg a volt vezetőedzőt, Éles Pétert.

 

Valeriu Neagu elnök (balra) súlyosan megvádolta a csapat korábbi edzőjét, Éles Pétert (jobbra)

Szélhámossággal és okirathamisítással vádolta meg Valeriu Neagu, a Szatmárnémeti Városi Sportklub elnöke, a női kosárlabdacsapat nyáron menesztett vezetőedzőjét, Éles Pétert. A szerda délelőtti sajtótájékoztatón a tevékenysége miatt sokak által kritizált Neagu mögött mintegy támogatásként felsorakozott a szakmai stáb, Adriana Pricop vezetőedző, Lavinia Năstruţ másodedző, SilviuŞtefănescu sportigazgató, Iulian Sin technikai igazgató valamint Florin Mureşan szakosztályelnök. Neagu bemutatott egy 1995-ben kiállított edzői könyv fénymásolatát Éles Péter nevére, ami szerinte nem érvényes, mivel az hamisítvány, és így az elmúlt idényre kiállított edzői licence is érvénytelen volt, vagyis képesítés nélkül irányította a csapatot, becsapva ezzel a klubot és a szövetséget is. Megmutatta az edzőképző által küldött választ is, mely szerint a nyilvántartásukban nem létezik Éles Peter vagy Eles Petru Emil névre szóló edzői könyv. „Ezért is távozott a klubtól, no meg, hogy nem teljesítette a kötelességeit. Az edzéseket is nagyrészt Monica Ivan vezette, mert neki nem volt megfelelő képesítése, így az eredmények is középszerűek voltak. Ráadásul mindig azon volt, hogy keresztbe tegyen a klubnak, azért is távoztak a Szatmárra hívott légiósok” – szóltak Neagu vádjai, utóbbival utalva arra, hogy az egyesületnél lévő körülmények miatt egy amerikai és szerb légiós is csak „villámvizitet” tett Szatmáron és szó nélkül távoztak.

Neagu bemutatott egy másik másolatot, melyet a budapesti testnevelési főiskola adott ki, de ő kételkedett ennek is az eredetiségében, és ezért megkeresik majd a magyarországi intézményt ezzel kapcsolatban. „Mivel hamisításról van szó, az igazságszolgáltatáshoz fordulunk. Egyelőre nem tudom, hogy visszakérhetjük-e az Éles által szerintünk jogtalanul felvett fizetését, ebben a kérdésben még tájékozódnunk kell” – mondta Neagu.

Megkeresésünkre Éles elmondta, nagyon nem szeretne foglalkozni az üggyel, Neagu részéről számított erre a nyilvános támadásra, mivel az utóbbi időszakban többször is megpróbálta zsarolni ezzel. „Szerintem ezzel el akarja terelni a figyelmet önmagáról, és a csapat körüli cirkuszról. A vádakra csak azt tudom mondani, hogy semmi alapjuk nincs, megrendezett dologról van szó. Neagu nincs tisztában a dolgokkal, az általa bemutatott, majdnem 20 évvel ezelőtt kiállított könyvön szerepel, hogy a junior csapatok felkészítésére jogosít fel, a szövetségnél én nem ezt mutattam fel. Ami a diplomát illeti, az sportmenedzsmentről szól, Izraelben szereztem és Budapesten volt hitelesítve. Amikor ő azt mondja, hogy nem vagyok szatmári, akkor mit lehet hinni neki más dolgokban” – mondta Éles.

Neagu ejtett néhány szót a csapatról is, szerinte a költségvetése túl sok a kosárlabda szakosztálynak, ezt csökkenteni kell, és a fő cél a fiatalok kinevelése lesz, ezért egyelőre középszerű eredmények várhatók. Az elnök megjegyezte, hogy Dorel Coica polgármesterrel arra a következtetésre jutottak, hogy a szatmári játékosok nevelésében a röplabdások példáját kell követni. Ez érdekes megközelítés, tudva, hogy az élvonalban bemutatkozó csapatban négy légiós is van, és nehezen képzelhető el, hogy kezdő hatosban nem fognak szerepelni, hiszen nem a kispadra szerződtették őket.

Archív felvétel

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Escobar
Ma, 18:40
1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...