Neagu vádol, Éles visszautasítja
Utoljára módositva: 2014-09-24 15:10:41

A női kosárlabda–bajnokság kezdete előtt még nem a szakmai munka az elsődleges, legalábbis úgy tűnik, miután Valeriu Neagu klubelnök a csapat stábjának kíséretében többek között okirathamisítással vádolta meg a volt vezetőedzőt, Éles Pétert.

 

Valeriu Neagu elnök (balra) súlyosan megvádolta a csapat korábbi edzőjét, Éles Pétert (jobbra)

Szélhámossággal és okirathamisítással vádolta meg Valeriu Neagu, a Szatmárnémeti Városi Sportklub elnöke, a női kosárlabdacsapat nyáron menesztett vezetőedzőjét, Éles Pétert. A szerda délelőtti sajtótájékoztatón a tevékenysége miatt sokak által kritizált Neagu mögött mintegy támogatásként felsorakozott a szakmai stáb, Adriana Pricop vezetőedző, Lavinia Năstruţ másodedző, SilviuŞtefănescu sportigazgató, Iulian Sin technikai igazgató valamint Florin Mureşan szakosztályelnök. Neagu bemutatott egy 1995-ben kiállított edzői könyv fénymásolatát Éles Péter nevére, ami szerinte nem érvényes, mivel az hamisítvány, és így az elmúlt idényre kiállított edzői licence is érvénytelen volt, vagyis képesítés nélkül irányította a csapatot, becsapva ezzel a klubot és a szövetséget is. Megmutatta az edzőképző által küldött választ is, mely szerint a nyilvántartásukban nem létezik Éles Peter vagy Eles Petru Emil névre szóló edzői könyv. „Ezért is távozott a klubtól, no meg, hogy nem teljesítette a kötelességeit. Az edzéseket is nagyrészt Monica Ivan vezette, mert neki nem volt megfelelő képesítése, így az eredmények is középszerűek voltak. Ráadásul mindig azon volt, hogy keresztbe tegyen a klubnak, azért is távoztak a Szatmárra hívott légiósok” – szóltak Neagu vádjai, utóbbival utalva arra, hogy az egyesületnél lévő körülmények miatt egy amerikai és szerb légiós is csak „villámvizitet” tett Szatmáron és szó nélkül távoztak.

Neagu bemutatott egy másik másolatot, melyet a budapesti testnevelési főiskola adott ki, de ő kételkedett ennek is az eredetiségében, és ezért megkeresik majd a magyarországi intézményt ezzel kapcsolatban. „Mivel hamisításról van szó, az igazságszolgáltatáshoz fordulunk. Egyelőre nem tudom, hogy visszakérhetjük-e az Éles által szerintünk jogtalanul felvett fizetését, ebben a kérdésben még tájékozódnunk kell” – mondta Neagu.

Megkeresésünkre Éles elmondta, nagyon nem szeretne foglalkozni az üggyel, Neagu részéről számított erre a nyilvános támadásra, mivel az utóbbi időszakban többször is megpróbálta zsarolni ezzel. „Szerintem ezzel el akarja terelni a figyelmet önmagáról, és a csapat körüli cirkuszról. A vádakra csak azt tudom mondani, hogy semmi alapjuk nincs, megrendezett dologról van szó. Neagu nincs tisztában a dolgokkal, az általa bemutatott, majdnem 20 évvel ezelőtt kiállított könyvön szerepel, hogy a junior csapatok felkészítésére jogosít fel, a szövetségnél én nem ezt mutattam fel. Ami a diplomát illeti, az sportmenedzsmentről szól, Izraelben szereztem és Budapesten volt hitelesítve. Amikor ő azt mondja, hogy nem vagyok szatmári, akkor mit lehet hinni neki más dolgokban” – mondta Éles.

Neagu ejtett néhány szót a csapatról is, szerinte a költségvetése túl sok a kosárlabda szakosztálynak, ezt csökkenteni kell, és a fő cél a fiatalok kinevelése lesz, ezért egyelőre középszerű eredmények várhatók. Az elnök megjegyezte, hogy Dorel Coica polgármesterrel arra a következtetésre jutottak, hogy a szatmári játékosok nevelésében a röplabdások példáját kell követni. Ez érdekes megközelítés, tudva, hogy az élvonalban bemutatkozó csapatban négy légiós is van, és nehezen képzelhető el, hogy kezdő hatosban nem fognak szerepelni, hiszen nem a kispadra szerződtették őket.

Archív felvétel

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen karácsonyi ajándékokat részesítesz előnyben?
Általában élményt adok ajándékba
A hasznos dolgokat részesítem előnyben
Ár alapján választok ajándékot, ami éppen belefér a keretbe
Mindig megkérdezem az ajándékozottat, ő mit szeretne kapni
Nem szoktam ajándékozni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg finomliszt, 4 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 25 dkg méz, 1 tk. szódabikarbóna, 1 ...