Négy Erasmus+-projektet nyert a német líceum
Utoljára módositva: 2018-09-22 13:15:45

A következő két tanévben négy Erasmus+ pályázatot bonyolít le különböző országok iskoláival közösen a szatmárnémeti Johann Ettinger Német Elméleti Líceum. A pályázatok tematikája szerteágazó, összesen 132 diákot és 30 pedagógust vonnak be a programokba.

Alig kezdődött el az új tanév, máris négy nyertes Erasmus+-projektről számolt be a szatmárnémeti Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, amelyeket az elkövetkező két tanév során fogják lebonyolítani.

Az első pályázat az Egy mindenkiért, mindenki egyért nevet viseli, és a lebonyolítása szlovákiai, ausztriai, bulgáriai, olaszországi és görögországi iskolákkal közösen fog történni. A program célja, hogy önkéntes alapon segítsen olyan iskolai és szakmai útra terelni a diákokat, amely a legmegfelelőbb számukra, ugyanakkor ezzel is támogatva a szociális, anyagi és tanulási nehézségekkel küzdő diákok integrálását az iskolai közösségbe, és nem csak.

A projekt ideje alatt a pedagógusok olyan újszerű oktatási módszerekkel ismerkedhetnek meg, amelyeket alkalmazva vonzóbbá tehetik a diákok számára a leadott tananyagot.

A tervek szerint nemcsak az érintett iskola közössége lesz a projekt nyertese, hanem a kapcsolódó partnerek által egy jóval nagyobb közösség is. Az érintett területek közé tartozik majd a Vöröskereszt, a környezetvédelem, a műemlékvédelem, a helyi és regionális értékek népszerűsítése, a hátrányos helyzetű gyerekek integrálása és az idősgondozás.

A második pályázat egy művészeti jellegű kezdeményezés olasz, török, spanyol és portugál tanintézményekkel közösen, így a tevékenységek során a részt vevő diákoknak alkalmuk nyílik majd a nemzetközi tapasztalatszerzésre is, kamatoztatva eddigi színjátszói tapasztalataikat.

A projektvezető tanárok irányításával a diákok kipróbálhatják a színdarabírást, az iskola minél több diákját bevonva, ezáltal is igyekezve esélyegyenlőséget teremteni a hátrányos helyzetű diákok számára, rámutatva a társadalomba való integrálódásuk fontosságára is.

A harmadik pályázat egy pályaorientációs program lengyel, török, litván és olasz partnerekkel, amelynek célja a diákok szakmai készségeinek kibontakoztatása, hogy a jövőben könnyebben találják meg helyüket a munkaerőpiacon.

A projekt hangsúlyt fektet a diákok kommunikációs készségeinek fejlesztésére, ugyanakkor megpróbál kapcsolatot kiépíteni egy olyan hálózatot a város különböző üzleti egységivel, hivatalaival stb., amelyek ismerete hasznos lehet az elhelyezkedésükben.

Az Erasmus+-program negyedik pályázata a Játékos matematika címet viseli. Ennek lebonyolításában görög, török, olasz és lengyel partnerek lesznek a szatmári diákok segítségére. A pályázat célja nem más, mint a matematika közelebb hozása a diáksághoz interaktív és innovatív módszerek segítségével.

A projektben részt vevő diákok a program ideje alatt a matematikai készségeik mellett fejleszteni fogják a kritikus gondolkodásukat, az interkulturális kommunikációjukat és a csapatszellemüket.

A négy pályázat határideje 2020. szeptember 1., s ez ideig pedig 132 diák és 30 pedagógus közreműködésére számít a tanintézmény.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. június 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...