Négy Erasmus+-projektet nyert a német líceum
Utoljára módositva: 2018-09-22 13:15:45

A következő két tanévben négy Erasmus+ pályázatot bonyolít le különböző országok iskoláival közösen a szatmárnémeti Johann Ettinger Német Elméleti Líceum. A pályázatok tematikája szerteágazó, összesen 132 diákot és 30 pedagógust vonnak be a programokba.

Alig kezdődött el az új tanév, máris négy nyertes Erasmus+-projektről számolt be a szatmárnémeti Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, amelyeket az elkövetkező két tanév során fogják lebonyolítani.

Az első pályázat az Egy mindenkiért, mindenki egyért nevet viseli, és a lebonyolítása szlovákiai, ausztriai, bulgáriai, olaszországi és görögországi iskolákkal közösen fog történni. A program célja, hogy önkéntes alapon segítsen olyan iskolai és szakmai útra terelni a diákokat, amely a legmegfelelőbb számukra, ugyanakkor ezzel is támogatva a szociális, anyagi és tanulási nehézségekkel küzdő diákok integrálását az iskolai közösségbe, és nem csak.

A projekt ideje alatt a pedagógusok olyan újszerű oktatási módszerekkel ismerkedhetnek meg, amelyeket alkalmazva vonzóbbá tehetik a diákok számára a leadott tananyagot.

A tervek szerint nemcsak az érintett iskola közössége lesz a projekt nyertese, hanem a kapcsolódó partnerek által egy jóval nagyobb közösség is. Az érintett területek közé tartozik majd a Vöröskereszt, a környezetvédelem, a műemlékvédelem, a helyi és regionális értékek népszerűsítése, a hátrányos helyzetű gyerekek integrálása és az idősgondozás.

A második pályázat egy művészeti jellegű kezdeményezés olasz, török, spanyol és portugál tanintézményekkel közösen, így a tevékenységek során a részt vevő diákoknak alkalmuk nyílik majd a nemzetközi tapasztalatszerzésre is, kamatoztatva eddigi színjátszói tapasztalataikat.

A projektvezető tanárok irányításával a diákok kipróbálhatják a színdarabírást, az iskola minél több diákját bevonva, ezáltal is igyekezve esélyegyenlőséget teremteni a hátrányos helyzetű diákok számára, rámutatva a társadalomba való integrálódásuk fontosságára is.

A harmadik pályázat egy pályaorientációs program lengyel, török, litván és olasz partnerekkel, amelynek célja a diákok szakmai készségeinek kibontakoztatása, hogy a jövőben könnyebben találják meg helyüket a munkaerőpiacon.

A projekt hangsúlyt fektet a diákok kommunikációs készségeinek fejlesztésére, ugyanakkor megpróbál kapcsolatot kiépíteni egy olyan hálózatot a város különböző üzleti egységivel, hivatalaival stb., amelyek ismerete hasznos lehet az elhelyezkedésükben.

Az Erasmus+-program negyedik pályázata a Játékos matematika címet viseli. Ennek lebonyolításában görög, török, olasz és lengyel partnerek lesznek a szatmári diákok segítségére. A pályázat célja nem más, mint a matematika közelebb hozása a diáksághoz interaktív és innovatív módszerek segítségével.

A projektben részt vevő diákok a program ideje alatt a matematikai készségeik mellett fejleszteni fogják a kritikus gondolkodásukat, az interkulturális kommunikációjukat és a csapatszellemüket.

A négy pályázat határideje 2020. szeptember 1., s ez ideig pedig 132 diák és 30 pedagógus közreműködésére számít a tanintézmény.

Bajnai Botond

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A belleville-i zsaru
Ma, 14:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Csillag születik
Ma, 18:50
A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...