Négy eremmel zártak a szatmáriak Budapesten
Utoljára módositva: 2014-03-24 18:15:01

Egy arany– és három bronzérem a Szatmárnémeti SK tőrvívóinak mérlege a budapesti Olimpici Grand Prix-n.

A szatmári párbajtőrvívók jó teljesítményt nyújtottak

Mint arról beszámoltunk, a 12–13 éves lányok versenyében született szatmári siker: a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel edzőpáros tanítványai közül Pfeifer Melany állhatott a dobogó legfelső fokára, míg csapattársai, Kató Zsófia és Kiss Asztrid a legjobb tizenhat közé jutásért rendezett asszókat vesztették el a 82 fős mezőnyben. Ugyanebben a korosztályban, a fiúk küzdelmében Lázár Ruben és Székely Marco is a harminckettőben zárt.

A 14 éves lányoknál Pallai Amarillisz állhatott a dobogó harmadik fokára, míg Mácska Ádám duplázott, miután bronzérmet szerzett a 14 éves és 15 éves fiúk küzdelmében egyaránt. A 14 éveseknél Pfeifer Melany a 6. lett, Teodora Coste a legjobb tizenhatban, Nagy Csilla pedig a legjobb harminckettőben zárt. A korosztály fiúversenyében Zimán Dávid az 5. helyen zárt, Szilágyi Balázs a 23., Alex Oroian pedig a 25. pozícióban fejezte be a küzdelmeket. A három fiú a 15 évesek versenyében a legjobb tizenhat közé jutásért rendezett asszókat vesztették el.

A 11 évesek között Maria Crăciun a 17. helyen zárt.

„Nagyon erős volt a mezőny, ugyanis több száz vívó jött el Magyarország majdnem minden egyesületétől, Romániából több klub képviseltette magát, de Szlovákiából, Ukrajnából, Lengyelországból és Németországból is jöttek sportolók – mondta lapunknak Nagy Lehel. – A Szatmárnémeti SK-tól tizenhárom gyerekkel mentünk és úgy gondolom, hogy jó eredményeket értünk el. Azok is jól vívtak, akik lemaradtak a dobogóról, tehát elégedett vagyok a teljesítményünkkel” – tette hozzá a szakvezető, aki köszönetet mond a szülők támogatásának, illetve a Szatmárnémeti Fencing Egyesület segítségének.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...