Négy eremmel zártak a szatmáriak Budapesten
Utoljára módositva: 2014-03-24 18:15:01

Egy arany– és három bronzérem a Szatmárnémeti SK tőrvívóinak mérlege a budapesti Olimpici Grand Prix-n.

A szatmári párbajtőrvívók jó teljesítményt nyújtottak

Mint arról beszámoltunk, a 12–13 éves lányok versenyében született szatmári siker: a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel edzőpáros tanítványai közül Pfeifer Melany állhatott a dobogó legfelső fokára, míg csapattársai, Kató Zsófia és Kiss Asztrid a legjobb tizenhat közé jutásért rendezett asszókat vesztették el a 82 fős mezőnyben. Ugyanebben a korosztályban, a fiúk küzdelmében Lázár Ruben és Székely Marco is a harminckettőben zárt.

A 14 éves lányoknál Pallai Amarillisz állhatott a dobogó harmadik fokára, míg Mácska Ádám duplázott, miután bronzérmet szerzett a 14 éves és 15 éves fiúk küzdelmében egyaránt. A 14 éveseknél Pfeifer Melany a 6. lett, Teodora Coste a legjobb tizenhatban, Nagy Csilla pedig a legjobb harminckettőben zárt. A korosztály fiúversenyében Zimán Dávid az 5. helyen zárt, Szilágyi Balázs a 23., Alex Oroian pedig a 25. pozícióban fejezte be a küzdelmeket. A három fiú a 15 évesek versenyében a legjobb tizenhat közé jutásért rendezett asszókat vesztették el.

A 11 évesek között Maria Crăciun a 17. helyen zárt.

„Nagyon erős volt a mezőny, ugyanis több száz vívó jött el Magyarország majdnem minden egyesületétől, Romániából több klub képviseltette magát, de Szlovákiából, Ukrajnából, Lengyelországból és Németországból is jöttek sportolók – mondta lapunknak Nagy Lehel. – A Szatmárnémeti SK-tól tizenhárom gyerekkel mentünk és úgy gondolom, hogy jó eredményeket értünk el. Azok is jól vívtak, akik lemaradtak a dobogóról, tehát elégedett vagyok a teljesítményünkkel” – tette hozzá a szakvezető, aki köszönetet mond a szülők támogatásának, illetve a Szatmárnémeti Fencing Egyesület segítségének.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...