Négy menekültet akartak átcsempészni a Mercedesben
Utoljára módositva: 2018-01-12 17:22:17

Január 12-én éjszaka, alig fél órával éjfél után érkezett a petei határátkelőhöz az a csomagokkal megtömött Mercedes Sprinter haszonjármű, amelyben — első pillantásra — a 39 éves O. B. és a 38 éves V. F. ukrajnai állampolgár utazott.

A csomagok nagy mennyisége gyanúsnak tűnt a határrendészek számára, ezért tüzetesen átvizsgálták a járművet, s bár csempészcigarettára számítottak, csempészett embereket találtak bezsúfolva a hátsó ülés és a csomagtér között kialakított rejtekhelyen. Mint kiderült, a három 15 és 28 év közötti afganisztáni és a 19 éves pakisztáni állampolgár menedékjogot kért Romániában, de nem szándékoztak itt maradni, hanem valamelyik nyugat-európai országba akartak eljutni. Ellenük illegális határátlépés vádjával indítottak eljárást, a két ukrajnai férfit pedig embercsempészés vádjával 24 órára őrizetbe vették és kérték előzetes letartóztatásba helyezésüket az ügyészségtől, a nyomozást pedig tovább folytatják az embercsempészi ügyben érintett személyek azonosítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 23.
Figyelmetlen és kissé szétszórt. Egy új szerelem tereli el a figyelmét. Választottja nagyon megtisztelőnek érzi, hogy gondolt rá.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...