Négy menekültet akartak átcsempészni a Mercedesben
Utoljára módositva: 2018-01-12 17:22:17

Január 12-én éjszaka, alig fél órával éjfél után érkezett a petei határátkelőhöz az a csomagokkal megtömött Mercedes Sprinter haszonjármű, amelyben — első pillantásra — a 39 éves O. B. és a 38 éves V. F. ukrajnai állampolgár utazott.

A csomagok nagy mennyisége gyanúsnak tűnt a határrendészek számára, ezért tüzetesen átvizsgálták a járművet, s bár csempészcigarettára számítottak, csempészett embereket találtak bezsúfolva a hátsó ülés és a csomagtér között kialakított rejtekhelyen. Mint kiderült, a három 15 és 28 év közötti afganisztáni és a 19 éves pakisztáni állampolgár menedékjogot kért Romániában, de nem szándékoztak itt maradni, hanem valamelyik nyugat-európai országba akartak eljutni. Ellenük illegális határátlépés vádjával indítottak eljárást, a két ukrajnai férfit pedig embercsempészés vádjával 24 órára őrizetbe vették és kérték előzetes letartóztatásba helyezésüket az ügyészségtől, a nyomozást pedig tovább folytatják az embercsempészi ügyben érintett személyek azonosítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...