Négy menekültet akartak átcsempészni a Mercedesben
Utoljára módositva: 2018-01-12 17:22:17

Január 12-én éjszaka, alig fél órával éjfél után érkezett a petei határátkelőhöz az a csomagokkal megtömött Mercedes Sprinter haszonjármű, amelyben — első pillantásra — a 39 éves O. B. és a 38 éves V. F. ukrajnai állampolgár utazott.

A csomagok nagy mennyisége gyanúsnak tűnt a határrendészek számára, ezért tüzetesen átvizsgálták a járművet, s bár csempészcigarettára számítottak, csempészett embereket találtak bezsúfolva a hátsó ülés és a csomagtér között kialakított rejtekhelyen. Mint kiderült, a három 15 és 28 év közötti afganisztáni és a 19 éves pakisztáni állampolgár menedékjogot kért Romániában, de nem szándékoztak itt maradni, hanem valamelyik nyugat-európai országba akartak eljutni. Ellenük illegális határátlépés vádjával indítottak eljárást, a két ukrajnai férfit pedig embercsempészés vádjával 24 órára őrizetbe vették és kérték előzetes letartóztatásba helyezésüket az ügyészségtől, a nyomozást pedig tovább folytatják az embercsempészi ügyben érintett személyek azonosítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. június 20.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...