Négy menekültet akartak átcsempészni a Mercedesben
Utoljára módositva: 2018-01-12 17:22:17

Január 12-én éjszaka, alig fél órával éjfél után érkezett a petei határátkelőhöz az a csomagokkal megtömött Mercedes Sprinter haszonjármű, amelyben — első pillantásra — a 39 éves O. B. és a 38 éves V. F. ukrajnai állampolgár utazott.

A csomagok nagy mennyisége gyanúsnak tűnt a határrendészek számára, ezért tüzetesen átvizsgálták a járművet, s bár csempészcigarettára számítottak, csempészett embereket találtak bezsúfolva a hátsó ülés és a csomagtér között kialakított rejtekhelyen. Mint kiderült, a három 15 és 28 év közötti afganisztáni és a 19 éves pakisztáni állampolgár menedékjogot kért Romániában, de nem szándékoztak itt maradni, hanem valamelyik nyugat-európai országba akartak eljutni. Ellenük illegális határátlépés vádjával indítottak eljárást, a két ukrajnai férfit pedig embercsempészés vádjával 24 órára őrizetbe vették és kérték előzetes letartóztatásba helyezésüket az ügyészségtől, a nyomozást pedig tovább folytatják az embercsempészi ügyben érintett személyek azonosítása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Predator - A ragadozó
Ma, 18:30
Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Egy kis szívesség
Ma, 20:30
Az Egy kis szívesség egy misztikus krimi-thriller, amely egy nő eltűnése köré épül. A főszerepekben viszont itt is két női karaktert találunk.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért szereted az őszt?
A kellemes őszi színek miatt
Végre felvehetem a kedvenc pulcsiaimat, cipőimet
Végre nincs kánikula
Az iskolakezdés miatt
Nem szeretem az őszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...