Negyedik helyen az SK tőrvívó lányai és legényei is
Utoljára módositva: 2019-01-08 14:28:40

Az előző évek gyakorlatát felborítva idén már nem Szatmáron, az európai körverseny előtti napokban rendezte a kadett korosztályos tőrvívó-bajnokságot a honi szövetség.

Nem született szatmári érem a kadett korosztályos tőrvívók bukaresti viadalainak második napján sem: a Szatmárnémeti SK sportolói a csapatversenyben a negyedik helyen zártak.

A fiúknál a Lucas Serghie, Matei Serghie, Rés Márton, Răzvan Nojea felállásban az SK a CSTA Bukarestől kapott ki szoros meccsen (45–41), így maradtak le a dobogóról.

A lányok (Körössy Melissa, Teodora Șofran, Diana Șuta, Virág Diána felállásban) is a CSTA-val kerültek szembe, de ők az elődöntőben maradtak alul a fővárosiakkal szemben (45–39). A 3. helyért rendezett párharcban pedig meglepetésre 45–41-re vesztettek a Balestra Bukarest csapatával szemben.

„Ebben a felállásban a fiúk még fiatalok ehhez a korosztályhoz, ők tisztesen helyt álltak, közel voltak a bravúrhoz. Viszont a lányoktól éremre számítottunk. A Balestra ellen győzni kellett volna” — summázta a keddi küzdelmeket File Attila edző.

Egyébként a Román Vívószövetség idei versenynaptárában semmilyen logika nincs. A korábbi években a kadett korosztályos tőrvívók bajnokságát februárban rendezte Szatmárnémetiben, a korosztályos női európai körverseny előtti napokban. Az első félévi versenynaptár összeállítás szerint csak a ifjúsági férfi párbajtőrvívók (Craiova) és a felnőtt férfi párbajtőrvívók (Szatmárnémeti) bajnokságát rendezik más városban, mint Bukarest. Természetesen február 9–10-re Szatmárnémetiben várják a kadett korosztályos női tőrvívók krémjét a hagyományos kontinentális versenyre, de két nappal később Buklarestben a junior tőrvívók bajnokságát rendezik (itt versenyeztetni szokták a 17 éveseket is). A gyerek korosztályos bajnokság június 15–26. között zajlik majd Bukarestben, vélhetően 30 Celsius fok fölötti hőségben.

A szatmáriak legközelebb január 16–23. között lesznek érintettek: ekkor Bukarestben zajlik majd a junior, majd a kadett korosztályos női és férfi egyéni, illetve csapatbajnokság.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...