Negyedik helyen az SK tőrvívó lányai és legényei is
Utoljára módositva: 2019-01-08 14:28:40

Az előző évek gyakorlatát felborítva idén már nem Szatmáron, az európai körverseny előtti napokban rendezte a kadett korosztályos tőrvívó-bajnokságot a honi szövetség.

Nem született szatmári érem a kadett korosztályos tőrvívók bukaresti viadalainak második napján sem: a Szatmárnémeti SK sportolói a csapatversenyben a negyedik helyen zártak.

A fiúknál a Lucas Serghie, Matei Serghie, Rés Márton, Răzvan Nojea felállásban az SK a CSTA Bukarestől kapott ki szoros meccsen (45–41), így maradtak le a dobogóról.

A lányok (Körössy Melissa, Teodora Șofran, Diana Șuta, Virág Diána felállásban) is a CSTA-val kerültek szembe, de ők az elődöntőben maradtak alul a fővárosiakkal szemben (45–39). A 3. helyért rendezett párharcban pedig meglepetésre 45–41-re vesztettek a Balestra Bukarest csapatával szemben.

„Ebben a felállásban a fiúk még fiatalok ehhez a korosztályhoz, ők tisztesen helyt álltak, közel voltak a bravúrhoz. Viszont a lányoktól éremre számítottunk. A Balestra ellen győzni kellett volna” — summázta a keddi küzdelmeket File Attila edző.

Egyébként a Román Vívószövetség idei versenynaptárában semmilyen logika nincs. A korábbi években a kadett korosztályos tőrvívók bajnokságát februárban rendezte Szatmárnémetiben, a korosztályos női európai körverseny előtti napokban. Az első félévi versenynaptár összeállítás szerint csak a ifjúsági férfi párbajtőrvívók (Craiova) és a felnőtt férfi párbajtőrvívók (Szatmárnémeti) bajnokságát rendezik más városban, mint Bukarest. Természetesen február 9–10-re Szatmárnémetiben várják a kadett korosztályos női tőrvívók krémjét a hagyományos kontinentális versenyre, de két nappal később Buklarestben a junior tőrvívók bajnokságát rendezik (itt versenyeztetni szokták a 17 éveseket is). A gyerek korosztályos bajnokság június 15–26. között zajlik majd Bukarestben, vélhetően 30 Celsius fok fölötti hőségben.

A szatmáriak legközelebb január 16–23. között lesznek érintettek: ekkor Bukarestben zajlik majd a junior, majd a kadett korosztályos női és férfi egyéni, illetve csapatbajnokság.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szelektíven gyűjtöd-e a szemetet?
Igen, mindig figyelek arra, hogy lehetőségeim szerint külön gyűjtsem a hulladékot
A háztartási hulladékot nem gyűjtöm szelektíven, de az elektronikai cikkeket külön szoktam leadni
Legfeljebb a papírt, műanyagot gyűjtöm külön
Nem gyűjtöm szelektíven a szemetet, hiszen a kukákban úgyis összekeverednek a hulladékok tapasztalataim szerint
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. március 25.
Talán nem azt hozod, amit várnak tőled, ami talán mindenkiben feszültséget kelt. Talán te magad is egyre feszültebb leszel a gondolattól, hogy mások nem elégedettek veled. Tudod, mit szoktál gondolni, amikor valaki elmeséli, hogy nem értik meg? Igen, azt, hogy a kommunikáció lenne a megoldás. Ez így van a te életedben is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 25.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...