Negyedik helyen az SK tőrvívó lányai és legényei is
Utoljára módositva: 2019-01-08 14:28:40

Az előző évek gyakorlatát felborítva idén már nem Szatmáron, az európai körverseny előtti napokban rendezte a kadett korosztályos tőrvívó-bajnokságot a honi szövetség.

Nem született szatmári érem a kadett korosztályos tőrvívók bukaresti viadalainak második napján sem: a Szatmárnémeti SK sportolói a csapatversenyben a negyedik helyen zártak.

A fiúknál a Lucas Serghie, Matei Serghie, Rés Márton, Răzvan Nojea felállásban az SK a CSTA Bukarestől kapott ki szoros meccsen (45–41), így maradtak le a dobogóról.

A lányok (Körössy Melissa, Teodora Șofran, Diana Șuta, Virág Diána felállásban) is a CSTA-val kerültek szembe, de ők az elődöntőben maradtak alul a fővárosiakkal szemben (45–39). A 3. helyért rendezett párharcban pedig meglepetésre 45–41-re vesztettek a Balestra Bukarest csapatával szemben.

„Ebben a felállásban a fiúk még fiatalok ehhez a korosztályhoz, ők tisztesen helyt álltak, közel voltak a bravúrhoz. Viszont a lányoktól éremre számítottunk. A Balestra ellen győzni kellett volna” — summázta a keddi küzdelmeket File Attila edző.

Egyébként a Román Vívószövetség idei versenynaptárában semmilyen logika nincs. A korábbi években a kadett korosztályos tőrvívók bajnokságát februárban rendezte Szatmárnémetiben, a korosztályos női európai körverseny előtti napokban. Az első félévi versenynaptár összeállítás szerint csak a ifjúsági férfi párbajtőrvívók (Craiova) és a felnőtt férfi párbajtőrvívók (Szatmárnémeti) bajnokságát rendezik más városban, mint Bukarest. Természetesen február 9–10-re Szatmárnémetiben várják a kadett korosztályos női tőrvívók krémjét a hagyományos kontinentális versenyre, de két nappal később Buklarestben a junior tőrvívók bajnokságát rendezik (itt versenyeztetni szokták a 17 éveseket is). A gyerek korosztályos bajnokság június 15–26. között zajlik majd Bukarestben, vélhetően 30 Celsius fok fölötti hőségben.

A szatmáriak legközelebb január 16–23. között lesznek érintettek: ekkor Bukarestben zajlik majd a junior, majd a kadett korosztályos női és férfi egyéni, illetve csapatbajnokság.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen tejterméket fogyasztasz szívesen?
Tejet, aludttejet
Joghurtot, kefírt
Sajtot
Mindet szeretem
Nem fogyasztok tejterméket
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. január 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 cm gyömbér, 1 liter víz, 2 db fahéj, 2 db szegfűszeg, méz. A gyömbért alaposan megmossuk, felszeleteljük ...