Negyedik nekifutásra Óvári a bajnok
Utoljára módositva: 2014-06-09 16:27:17

Kettő–egy arányban győzött az Óvári Someşul csapata az Apai Victoria ellen, a negyedosztályos bajnokság döntőjében. A Szamos-parti együttes negyedik fináléját játszotta, most nyert először. Másfél hét múlva Liga 3-as osztályzót játszanak Máramarossziget ellen.

Az Óvári Someşul a Szatmár megyei negyedosztály új bajnoka, 21-én osztályzót játszik a Máramarosszigeti VSK ellen

A negyedik döntőig kellett várnia az Óvári Someşul csapatának, hogy negyedosztályos bajnokként ünnepeljen, ugyanis a szombati döntőben sikerült győznie az Apai Victoria ellen.

A szatmárnémeti Olimpia Stadionban rendezett fináléban mezőnyfölényben játszott a Szamos-parti együttes, a jobb fizikai felkészültséget viszont jól egyensúlyozta ki Ritli Zoltán edző tanítványainak a betonvédelme és rutinja. Az első veszélyesebb helyzetig is tíz percet kellett várni, amikor Cădar lövését az élvonalt is megjárt hálóőr, Şteţca a léc alól kanalazta ki. A 25. percben viszont Raţ hibázott a tizenhatosán belül, és Nagy buktatásáért 11-est ítélt a nagyváradi Liga 1-es játékvezető, Florin Marcu. Tripon középre vágta a labdát, megszerezve az óváriak első döntőbeli találatát. A szünet előtt viszont váratlanul megérkezett az apaiak egyenlítő gólja is egy ellentámadás végén: Timoc — egy bal oldali sprint után — Ritli Raul elé centerezett, aki közelről nem hibázott. Fordulás után az óváriak lemásolták a Victoria találatát, annyi különbséggel, hogy Puţi jobb oldalról passzolt keresztbe Nagy elé. A Someşul csatára ezzel eldöntötte a meccset, így az utolsó sípszó után kezdődhetett a hajnalig tartó ünnepség. „Hét év munkájának a gyümölcse ez a siker. Ezért köszönettel tartozom mindazoknak, akik hittek bennünk és kitartottak mellettünk. Köszönet a szakmai stábnak, a játékosoknak és a támogatóinknak is. Végtelenül boldog vagyok, hogy negyedik nekifutásra sikerült nyerni. Most ünnepelünk egy kicsit, és jövő héttől ismét munkához látunk, mert meg akarjuk nyerni a kupadöntőt is, majd méltón szeretnénk képviselni a megyét az osztályzón is” — nyilatkozta Maiorciac Zsolt, az Óvári Someşul elnöke.

A csalódott apai együttes

„Nagyon készültünk erre a döntőre. Tisztában voltunk azzal, hogy Ritli Zoltán tanítványai rutinosak, és nagyon nehéz dolgunk lesz. Végre sikerült nyerni. Két hét kemény munka vár most ránk, mert az osztályzón is nyerni akarunk” — mondta Botos Sándor, az óváriak edző-játékosa.

„Gratulálok az óváriaknak. Érezhető volt a két csapat közötti erőnléti különbség. Sajnos, nekünk kevés alkalmunk volt a felkészülésre, mert a játékosok többsége késő délutánig dolgozik. Gyakorlatilag hatan játszottunk tizenegy ellen. Az óváriak megérdemelten nyertek, sok sikert kívánok nekik az osztályzón” — nyilatkozta Ritli Zoltán, az Apai Victoria edzője.

A Liga 3-as osztályzót június 21-én rendezik 18 órától. Az óváriak ellenfele a máramarosi bajnok, a Máramarosszigeti VSK lesz. A találkozót egy Szilágy megyei településen rendezik.

Gólkirályok

A felnőtt-bajnokság gólkirályai: Bogdan Bârle és Bogdan Tripon

Mindkét csoport gólkirályát díjazta szombaton a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület. Az ifiknél George Lăpuşan (A-csoport, Szamosdobi Voinţa, 38 gól) és Varga Máté (B-csoport, Kaplonyi Fortuna, 43 gól) kapta meg az elismerést, a felnőtteknél pedig Bogdan Bârle (A-csoport, Avasújvárosi Talna, 44 gól – képünkön balra) és Bogdan Tripon (B-csoport, Óvári Someşul, 36 gól – képünkön jobbra) lett a díjazott.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

Liga 4, döntő

Apai Victoria – Óvári Someşul 1–2 (1–1).

Gólszerzők: Ritli (36. perc), illetve Tripon (25. – 11-esből), Nagy (56.).

Victoria: Şteţca – Iaţu, Timoc, Raţ, Bordac, Grigorie (Moraru 56. perc), Szilágyi (Tulici 46. – Demeter 90+1.), Ritli R., Talpoş (Mihovici 62.), Székely, Farcaş. Edző: Ritli Zoltán.

Someşul: Dobrai – Botos D. (Sălăgeanu 74.), Glodean (Mezei 86.), Silaghi, Matei, Pop, Botos S., Puţi, Cădar (Pintye 90+4.), Nagy (Kirner 89.), Tripon (Berci 70.). Edző: Botos Sándor.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG A MÉRKŐZÉSEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 15:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...