Negyedszer is felfüggesztették a CSM ülését kvórumhiány miatt
Utoljára módositva: 2019-07-03 13:07:46

Negyedik alkalommal kellett felfüggeszteni kvórumhiány miatt a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ülését.

 

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnak szerdán Adina Florea kinevezését kellett volna jóváhagynia az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyosztály (SIIJ) vezetői tisztségébe.

Lia Savonea, a CSM elnöke az ülést megelőzően még annak a reményének adott hangot, hogy meglesz a szükséges létszám, mert a bírók szabadságra mennek, és a testületnek még előtte döntenie kell néhány fontos ügyben.

 

Savonea úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy nincs feszültség az intézményben, és hogy jó a viszonya Ana Birchall igazságügyi miniszterrel. ‘Nem fogok önök előtt rövid színházat vagy jeleneteket rendezni. Jó a viszonyom az igazságügyi miniszter asszonnyal, mindenki felelős az álláspontjáért’ – mondta az újságíróknak Savonea.

 

A CSM plenáris ülését két nappal ezelőtt is fel kellett függeszteni kvórumhiány miatt. Ezt követően Ana Birchall igazságügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy a testületben régóta érezhető a feszültség, és a helyzet egyre súlyosabb.

 

Birchall kifejtette, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácson belül már azelőtt feszült volt a hangulat, hogy ő elkezdett volna részt venni a testület ülésein, és ez a feszültség fokozódik. Az igazságügyi miniszter felhívást intézett Lia Savoneához, a CSM elnökéhez, hogy találjon megoldást a helyzetre.

 

Arra az újságírói kérdésre, hogy feszült-e a viszony közte és Lia Savonea CSM-elnök között, Birchall azt felelte, nem érti ‘az agresszív hangnemet’.

 

‘Megmondtam az elnök asszonynak, hogy számomra teljesen terémszetes az intézményes együttműködés, bármikor tanácskozhatunk, partner vagyok a párbeszédben, de az agresszivitást és a valóságtól eltérő dolgok állítását nem tűröm’ – jelentette ki az igazságügyi miniszter.

 

A CSM plénumának ülését szerdán már negyedik alkalommal függesztették fel kvórumhiány miatt.

AGERPRES / (RO – szerző: Cătălin LUPĂŞTEANU, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Downton Abbey
Ma, 20:35
Ősszel a világszerte méltán híres és kedvelt DOWNTON ABBEY sorozat világában játszódó nagyszabású mozifilm kerül a közönség elé. A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán… A filmet a sorozat alkot
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...