Negyedszer is felfüggesztették a CSM ülését kvórumhiány miatt
Utoljára módositva: 2019-07-03 13:07:46

Negyedik alkalommal kellett felfüggeszteni kvórumhiány miatt a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ülését.

 

A Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácsnak szerdán Adina Florea kinevezését kellett volna jóváhagynia az igazságszolgáltatásban elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyosztály (SIIJ) vezetői tisztségébe.

Lia Savonea, a CSM elnöke az ülést megelőzően még annak a reményének adott hangot, hogy meglesz a szükséges létszám, mert a bírók szabadságra mennek, és a testületnek még előtte döntenie kell néhány fontos ügyben.

 

Savonea úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy nincs feszültség az intézményben, és hogy jó a viszonya Ana Birchall igazságügyi miniszterrel. ‘Nem fogok önök előtt rövid színházat vagy jeleneteket rendezni. Jó a viszonyom az igazságügyi miniszter asszonnyal, mindenki felelős az álláspontjáért’ – mondta az újságíróknak Savonea.

 

A CSM plenáris ülését két nappal ezelőtt is fel kellett függeszteni kvórumhiány miatt. Ezt követően Ana Birchall igazságügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy a testületben régóta érezhető a feszültség, és a helyzet egyre súlyosabb.

 

Birchall kifejtette, a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanácson belül már azelőtt feszült volt a hangulat, hogy ő elkezdett volna részt venni a testület ülésein, és ez a feszültség fokozódik. Az igazságügyi miniszter felhívást intézett Lia Savoneához, a CSM elnökéhez, hogy találjon megoldást a helyzetre.

 

Arra az újságírói kérdésre, hogy feszült-e a viszony közte és Lia Savonea CSM-elnök között, Birchall azt felelte, nem érti ‘az agresszív hangnemet’.

 

‘Megmondtam az elnök asszonynak, hogy számomra teljesen terémszetes az intézményes együttműködés, bármikor tanácskozhatunk, partner vagyok a párbeszédben, de az agresszivitást és a valóságtól eltérő dolgok állítását nem tűröm’ – jelentette ki az igazságügyi miniszter.

 

A CSM plénumának ülését szerdán már negyedik alkalommal függesztették fel kvórumhiány miatt.

AGERPRES / (RO – szerző: Cătălin LUPĂŞTEANU, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...