Négyen mennek a megyei versenyre
Utoljára módositva: 2019-05-11 10:59:25

A Szamos bal oldaláról négy iskola vesz majd részt június 7-én a Hozzáértő ápolók általános iskolások számára kiírt versenyének megyei szakaszán, miután tegnap kiváló eredményt értek el a verseny területi szakaszán.

A Román Vöröskereszt közel hatvan éve hirdeti meg rendszeresen a versenyt az iskolások számára, a megmérettetést Szatmár megyében is rendszeresen megrendezik. Tegnap a városi strand szomszédságában található ifjúsági táborhelyen rendezték meg a Szamos bal oldalán található általános iskolák versenyét, amelyen 10 iskola csapata vett részt. Ahogyan néhány nappal korábban a középiskolásoknak szóló kiíráson is, ezúttal is előbb egy elméleti próbán estek át a versenyzők, majd egy gyakorlati feladat következett, ezúttal sebkötözés volt a versenyzők feladata. A legjobban teljesítő 4 csapat érdemelte ki a megyei fordulón való részvételt. A legügyesebb a Bălcescu–Petőfi Általános Iskola csapata volt, amelyet a Lucian Blaga Általános Iskola diákjai követték, majd az Avram Iancu Általános Iskola csapata következett, a negyedik helyen pedig a Szamosdobi Általános Iskola hozzáértő ápolói végeztek. A Szamos jobb oldalán lévő iskolák versenyét kedden tartják.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...