Négyen mennek a megyei versenyre
Utoljára módositva: 2019-05-11 10:59:25

A Szamos bal oldaláról négy iskola vesz majd részt június 7-én a Hozzáértő ápolók általános iskolások számára kiírt versenyének megyei szakaszán, miután tegnap kiváló eredményt értek el a verseny területi szakaszán.

A Román Vöröskereszt közel hatvan éve hirdeti meg rendszeresen a versenyt az iskolások számára, a megmérettetést Szatmár megyében is rendszeresen megrendezik. Tegnap a városi strand szomszédságában található ifjúsági táborhelyen rendezték meg a Szamos bal oldalán található általános iskolák versenyét, amelyen 10 iskola csapata vett részt. Ahogyan néhány nappal korábban a középiskolásoknak szóló kiíráson is, ezúttal is előbb egy elméleti próbán estek át a versenyzők, majd egy gyakorlati feladat következett, ezúttal sebkötözés volt a versenyzők feladata. A legjobban teljesítő 4 csapat érdemelte ki a megyei fordulón való részvételt. A legügyesebb a Bălcescu–Petőfi Általános Iskola csapata volt, amelyet a Lucian Blaga Általános Iskola diákjai követték, majd az Avram Iancu Általános Iskola csapata következett, a negyedik helyen pedig a Szamosdobi Általános Iskola hozzáértő ápolói végeztek. A Szamos jobb oldalán lévő iskolák versenyét kedden tartják.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...