Nehéz megjósolni a bizalmatlansági indítvány sikerét
Utoljára módositva: 2019-06-15 20:30:40

Dan Barna USR-elnök úgy nyilatkozott péntek este a román közszolgálati televíziónak, hogy nehéz megjósolni a bizalmatlansági indítvány sikerét, ugyanis több mint 20 szociáldemokrata törvényhozót kell meggyőzni, hogy megszavazza a beadványt.

‘Huszonvalahány PSD-s szavazatra van még szükség, ez nem könnyű. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, tárgyalunk a PSD és az ALDE embereivel. Nehéz megmondani, folynak a tárgyalások, de nagy a különbség, nem két-három szavazatról van szó, a húsz pedig soknak számít a parlamenti számtan szerint’ – mondta Dan Barna.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke úgy vélekedett, a szociáldemokrata parlamenti képviselőket az késztetheti a bizalmatlansági indítvány megszavazására, hogy a jelenlegi kormány a 20% alá süllyesztheti a PSD támogatottságát.

Barna szerint a bizalmatlansági indítvány esetén két lehetőség van: vagy egy PSD-nélküli kormány, vagy egy ideiglenes PSD-kormány, de Viorica Dăncilă nélkül.

Kifejtette, minden ‘nem-PSD kormányfőt’ támogatnak, aki négy célkitűzést felvállal: büntetőügyesek nélküli közéletet, kétfordulós polgármester-választásokat, a spciális nyugdíjakról való lemondást, és a 114-es sürgősségi kormányrendelet következményeinek kijavítását.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...