Nehezen verte az RMDSZ a sajtósokat
Utoljára módositva: 2014-08-22 18:09:39

Az RMDSZ sikerével ért véget csütörtök este a Partiumi Magyar Napok keretében rendezett négycsapatos focitorna, a mások helyen a Sajtó FC, a harmadikon a szabolcsiak, a negyediken pedig a református papok alakulata végzett, utóbbi kettő beugróként.

 

A Partumi Magyar Napok focitornáján szereplő négy csapat játékosai valamint a hivatalos személyek összeálltak egy közös fotóra

Először rendeztek a négy csapat részvételével kispályás focitornát a Partiumi Magyar napok keretében, korábban csak az RMDSZ csapata és a magyar média munkatársai csaptak össze, most azonban bővült a mezőny. A szervezők a nemzeti összetartozás erősítése jegyében meghívták a Magyar Országgyűlés csapatát valamint a beregszásziakat is, ám az élet közbeszólt. Az anyaországiak halaszthatatlan a parlamenti elfoglaltságaik miatt nem tudtak eljönni, Kárpátalja képviselői pedig szomorú esemény miatt maradtak távol, ugyanis a kelet-ukrajnai harcokban elesett két beregszászi katonát gyászoltak. Az Országgyűlés csapata neve alatt így a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett önkormányzati tisztségviselők léptek pályára, kiegészülve Simon Levente kökényesdi polgármesterrel és a városi tanács RMDSZ-frakciójának a vezetőjével, Magyar Lóránddal. A beregszásziak helyét a református papok alakulata vette át, menet közben náluk is beállt egy légiós, az RMDSZ kapusát, Varga Sándor színművészt a magyarországiak elleni meccsre kölcsönadták a szűk kerettel rendelkező lelkészeknek.

Ami a kisebb esőzésekkel tarkított torna lefolyását illeti, a papírforma az RMDSZ sikerét ígérte, és ez végül be is vált, habár a légiósokkal kiegészült sajtósok megszorongatták a jóval nagyobb kispályás rutinnal rendelkező játékosokból álló csapatot. Az alkalmilag néha-néha összeálló sajtósok egy történelmi győzelmet is arattak és végül jobb gólaránnyal a második helyen végeztek a magyarországiak előtt.

A torna végén Kereskényi Gábor képviselő, városi RMDSZ-elnök díjazta a csapatokat, de röviden szólt a jelenlévőkhöz többek között Erdei D. István képviselő és Pataki Csaba szenátor is, akik a csapatokkal együtt részt vettek a harmadik félidő eseményein is. Ennek fő száma a Szilágyi Levente irányításával készült bográcsgulyás volt, amit aztán le is lehetett öblíteni különböző nedűkkel, ami nemj is ártott az estére erősen lehűlt időben.

Eredmények

RMDSZ–Református Papok 11-1

Sajtó FC–Magyar Országgyűlés 2-2

Sajtó FC–Református Papok 5-1

RMDSZ–Magyar Országgyűlés 4-1

Magyar Országgyűlés–Papok 5-1

RMDSZ–Sajtó FC 1-0.

A torna végeredménye

1. RMDSZ 9 (16-2), 2. Sajtó FC 4 (7-4), 3. Magyar Országgyűlés 4 (8-7), 4. Református Papok 0 (3-21).

RMDSZ: Vincze Sándor, Papp Tibor, Kacsó Zoltán, Tepfenhart Adalbert, Kibédi Albert, Varga Sándor, Balázsi István, Muresán István, Szabó Lajos.

Sajtó FC: Kocsis Zoltán, Romász János, Megyeri Tamás Róbert, Bajnai Botond, Csajkos Szabolcs, Csajkos Márton, Kallós Zoltán, Kallós Zsolt, Schwartzkopf Róbert.

Református Papok: Ilonczai Zsombor, Rácz Ervin, Kiss József, Jobb Domokos, Tolnai János, Elek Arnold, Király Lajos.

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...