Nehezen verte az RMDSZ a sajtósokat
Utoljára módositva: 2014-08-22 18:09:39

Az RMDSZ sikerével ért véget csütörtök este a Partiumi Magyar Napok keretében rendezett négycsapatos focitorna, a mások helyen a Sajtó FC, a harmadikon a szabolcsiak, a negyediken pedig a református papok alakulata végzett, utóbbi kettő beugróként.

 

A Partumi Magyar Napok focitornáján szereplő négy csapat játékosai valamint a hivatalos személyek összeálltak egy közös fotóra

Először rendeztek a négy csapat részvételével kispályás focitornát a Partiumi Magyar napok keretében, korábban csak az RMDSZ csapata és a magyar média munkatársai csaptak össze, most azonban bővült a mezőny. A szervezők a nemzeti összetartozás erősítése jegyében meghívták a Magyar Országgyűlés csapatát valamint a beregszásziakat is, ám az élet közbeszólt. Az anyaországiak halaszthatatlan a parlamenti elfoglaltságaik miatt nem tudtak eljönni, Kárpátalja képviselői pedig szomorú esemény miatt maradtak távol, ugyanis a kelet-ukrajnai harcokban elesett két beregszászi katonát gyászoltak. Az Országgyűlés csapata neve alatt így a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkezett önkormányzati tisztségviselők léptek pályára, kiegészülve Simon Levente kökényesdi polgármesterrel és a városi tanács RMDSZ-frakciójának a vezetőjével, Magyar Lóránddal. A beregszásziak helyét a református papok alakulata vette át, menet közben náluk is beállt egy légiós, az RMDSZ kapusát, Varga Sándor színművészt a magyarországiak elleni meccsre kölcsönadták a szűk kerettel rendelkező lelkészeknek.

Ami a kisebb esőzésekkel tarkított torna lefolyását illeti, a papírforma az RMDSZ sikerét ígérte, és ez végül be is vált, habár a légiósokkal kiegészült sajtósok megszorongatták a jóval nagyobb kispályás rutinnal rendelkező játékosokból álló csapatot. Az alkalmilag néha-néha összeálló sajtósok egy történelmi győzelmet is arattak és végül jobb gólaránnyal a második helyen végeztek a magyarországiak előtt.

A torna végén Kereskényi Gábor képviselő, városi RMDSZ-elnök díjazta a csapatokat, de röviden szólt a jelenlévőkhöz többek között Erdei D. István képviselő és Pataki Csaba szenátor is, akik a csapatokkal együtt részt vettek a harmadik félidő eseményein is. Ennek fő száma a Szilágyi Levente irányításával készült bográcsgulyás volt, amit aztán le is lehetett öblíteni különböző nedűkkel, ami nemj is ártott az estére erősen lehűlt időben.

Eredmények

RMDSZ–Református Papok 11-1

Sajtó FC–Magyar Országgyűlés 2-2

Sajtó FC–Református Papok 5-1

RMDSZ–Magyar Országgyűlés 4-1

Magyar Országgyűlés–Papok 5-1

RMDSZ–Sajtó FC 1-0.

A torna végeredménye

1. RMDSZ 9 (16-2), 2. Sajtó FC 4 (7-4), 3. Magyar Országgyűlés 4 (8-7), 4. Református Papok 0 (3-21).

RMDSZ: Vincze Sándor, Papp Tibor, Kacsó Zoltán, Tepfenhart Adalbert, Kibédi Albert, Varga Sándor, Balázsi István, Muresán István, Szabó Lajos.

Sajtó FC: Kocsis Zoltán, Romász János, Megyeri Tamás Róbert, Bajnai Botond, Csajkos Szabolcs, Csajkos Márton, Kallós Zoltán, Kallós Zsolt, Schwartzkopf Róbert.

Református Papok: Ilonczai Zsombor, Rácz Ervin, Kiss József, Jobb Domokos, Tolnai János, Elek Arnold, Király Lajos.

Romász János

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...